04 October 2014

It's Kind of a Funny Story (2010)



It’s Kind of a Funny Story, κυρίες και κύριοι.

Βαθμολογία: Ψυχιατρική

Πάμε δυνατά με πώρωση κυρίες και κύριοι με μια από τις αγαπημένες ταινίες. Καλή ιστορία, κορυφαίος Zach Galifianakis σε μια από τις λίγο άγνωστες ταινίες του και μια από τις  αδυναμίες μας – η ‘ανιψιά’ Emma Roberts.

Ένας 16χρονος (aka Keir Gilchrist) δεν την παλεύει άλλο στο σχολείο, πίεση από παντού για καλούς βαθμούς και ειδικότερα από τον American Dad, γουστάρουμε την φίλη του φίλου μας και σκεφτόμαστε πολύ σοβαρά να φουντάρουμε από όποια γέφυρα βρεθεί μπροστά μας.

Αντί λοιπόν να πηδήξει ο φιλαράκος και να μας αφήσει στην ησυχία μας, πηγαίνει εθελοντικά και μαντρώνεται σε μια ψυχιατρική πτέρυγα ενός νοσοκομείου. Εκεί θα βρεθεί αντιμέτωπος με πραγματικούς ψυχάκιες, έναν τιτανοτεράστιο και 3ισμέγιστο γκουρού (βλέπε Zach), έναν οβραίο, έναν άραβα που βαριέται να σηκωθεί από το κρεβάτι του, ένα φίνο πιπινο-τσαχπινο-γαργαλιάρικο γκομενάκι (βλέπε Emma) και ό,τι άλλο μουσαφίρη μπορείτε να φανταστείτε.

Bonus βραδιές πίτσας και ping-pong με τον τρόφιμο-άγαλμα για ξεμούδιασμα.

Η ταινία στη 1 ώρα και 37 λεπτά περίπου κυλάει σαν ποτάμι και όποτε εμφανίζεται ο Zach δεν ξέρεις τι να περιμένεις. Χείμαρρος και τα πάντα όλα. Όχι ότι είναι τρελός αλλά μάλλον παίζει πολύ φυσικά το ρόλο του (εεε… μάλλον έτσι είναι και στην πραγματική του ζωή).

Πολύ καλή μουσική με λίγο από ΧΧ-Intro, Pixies να ακούγονται στο βάθος αλλά η ‘ψυχιατρική’ διασκευή των Queen Under Pressure είναι κορυφαία. Χυμός κατά τη διάρκεια της προβολής επιβάλλεται. Όχι αλκοόλ. Επιβεβλημένη η νηφαλιότητα.

Εκπλήξεις: Όλη η ταινία από μόνη της είναι μια έκπληξη.

Να τη δω ? Φυσικότατα… Έπρεπε ήδη να την έχεις δει.

Ηθικό δίδαγμα: Αν ζορίζεσαι ρε μεγάλε, ζήτα βοήθεια από κάποιον. Όλο και κάποιος θα βρεθεί να σε βοηθήσει.

Ηθικό δίδαγμα 2: Τα χάπια ίσως δεν είναι η λύση στα προβλήματα σου.


Ατάκες / Memorabilia:
Bzzzz…Bzzzz.
Are you friends with the tranny ?
This Bobby, I think very wise man.
Breathe. Live.

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
Δεν την παλεύω με τίποτα.  
Ζόρια από τα 16.                                                                                 

Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment