03 October 2014

Million Dollar Arm (2014)



Million Dollar Arm, κυρίες και κύριοι.

Βαθμολογία: Made in India
 
Όπως λέει ο σοφός λαός: Το ‘παιχνίδι’ το χάλασαν οι ατζέντηδες και οι μανατζαραίοι. Επίσης «Είναι πολλά τα λεφτά Άρη», κτλ κτλ. Κάπως έτσι δηλαδή, για να μπείτε στο κλίμα της ταινίας – βασισμένη σε αληθινή ιστορία κλασσικά – παρακολουθούμε πως περνάει την ώρα του ένας μανατζαραίος (JB sir aka Jon Hamm) που τρώει τα άκυρα το ένα μετά το άλλο και χάνει όλους τους πελάτες που είχε (όχι ότι είχε και πολλούς δηλαδή…) πάσχοντας από το σύνδρομο του αξεπέραστου Jerry Maguire κάπου εκεί στο 1996. 

Και εκεί που ξεμείναμε από πελάτες και από φράγκα μας έρχεται ουρανοκατέβατη μια τρομερή ιδέα, από αυτές που είναι λίγες και καλές, με προοπτική να πέσει πολύ λιλί αν πετύχει. Αν δεν πετύχει το πολύ πολύ να μας κυνηγάει ο κινέζος επενδυτής και να αρχίσουμε ομαδικά κινέζικα βασανιστήρια.

Η ιδέα είναι πολύ απλή : Πάμε Ινδία (ή Ινδίες…) και από το 1δις και κάτι ψιλά όλο και θα βρούμε κάποιον κακομοίρη που δεν έχει στον ήλιο μοίρα να τον πάρουμε στο Αμέρικα και να του δείξουμε πώς να ρίχνει το μπαλάκι. Κάπου στη πορεία ο τετραπέρατος μοντελοπνίχτης μανατζαραίος βρίσκει και τη γυναίκα (aka Lake Bell) της ζωής του.

1 ώρα και 57 λεπτά με το έπος από τις Ινδίες να συνοδεύεται με κοτόπουλο κάρυ, κατσικάκι tikka masala και φυσικά κόκα-κόλα που ως γνωστόν πάει με όλα.

Ηθικό δίδαγμα: Αν δεν πετύχει με την πρώτη, τότε δοκιμάζουμε ξανά. Αν δεν πετύχει με τη δεύτερη τότε δοκιμάζουμε ξανά, κτλ κτλ.

Μας άρεσε: Ωραία ιστορία και ταξιδάκι αλα Travel Planet στις Ινδίες. Bill Paxton και Alan Arkin σε ρόλους κλειδιά. O κοντούλης Pitopash τρομερός και φοβερός παρόλο που δεν το σηκώνει το ποτό.

Να τη δω? Ναι…

Ατάκες / Memorabilia
Juice.
This is just business.  
Doesn’t matter what I think, or anyone else. It only  matters what you think.
Live and learn.
Rock it brother.

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
The American Dream.
Learning baseball.
O μανατζαραίος είναι αλεπού.

Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment