06 October 2014

A Walk Among the Tombstones (2014)


A Walk Among the Tombstones, κυρίες και κύριοι.
 
Βαθμολογία: Τερατώδης 

Νέα ταινία από τον αγαπημένο Liam Neeson και έχουμε και λέμε. 

Μπάτσος με πρόβλημα στο ποτό, εκεί που έπινε τα ουισκάκια του μπουκάρουν 2-3 τύποι να κλέψουν το υπόγειο άθλιο bar λες και θα κάνουν τη μπάζα της ζωής τους. Μέγα λάθος όμως μιας που ο Matt (aka Liam Neeson) πίνει, ξαναπίνει, αφήνει το πιοτό και τους παίρνει στο κυνήγι καθαρίζοντας τους σαν νέος Dirty Harry κάπου εκεί στο μακρινό 1971.

Μετά από αυτό το σκηνικό είμαστε πια ιδιωτικοί ντετέκτιβ που αλωνίζουμε τις γειτονιές σαν να είναι η παιδική χαρά που μεγαλώσαμε μέχρι να αναλάβουμε την υπόθεση ενός dealer (aka Dan Stevens) που η γυναίκα του αγνοείται μιας που κάποια τομάρια την απήγαγαν. Γνωρίζουμε τον αδερφό του dealer, γνωστό παρταλο-πάρταλο της γειτονιάς και δεχόμαστε τη δουλειά.

Στην πορεία μαζεύουμε έναν άστεγο μαυράκο που ξέρει να ζωγραφίζει καλά, τον βαφτίζουμε βοηθό-συνεργάτη και τα πράματα σκουραίνουν μιας που έχουμε στα καπάκια και άλλη εξαφάνιση-απαγωγή. Δεν μπορώ να πω περισσότερα μιας που πρέπει να λύσετε μόνοι σας το μυστήριο πατώντας το play.

Υπάρχει ακόμα ο μύθος της κοκκινοσκουφίτσας που μαγεύει τα πάντα στο πέρασμα της. Ακόμα και ‘τέρατα’.

1 ώρα και 49 στο περίπου τα λεπτά που θα πρέπει να κάνετε υπομονή για να δείτε ποιος θα μείνει όρθιος και ποιος όχι. Όχι αλκοόλ μιας που ακολουθούμε και 'μεις πιστά τα 12 βήματα της απεξάρτησης. 

Ηθικό δίδαγμα: Πρεζόνι + αλκοολικός = κακό σημάδι.

Ηθικό δίδαγμα 2: Αν πας γυρεύοντας, π.χ. να πάρεις εκδίκηση από τύπους που δεν νιώθουν, τότε οι πιθανότητες είναι να το φας το κεφάλι σου.

Μας άρεσε: Η ροή της ταινίας, και το σκοτάδι που εμπνέει ανά διαστήματα υποδηλώνοντας τη σαπίλα που κρύβει ο ‘πραγματικός’ κόσμος. Καλά και κάπως πειστικά τα ‘τέρατα’ της όλης υπόθεσης.

Να τη δω? Ναι, αν και δεν είναι για πολύ ευαίσθητους τύπους.

Ατάκες / Memorabilia
I stopped drinking that day. It just wasn’t much fun after that.
People are afraid of all the wrong things.
You don’t know how lucky you are.

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
O καλός και οι κακοί.
Τέως μπάτσος νυν ντετέκτιβ.
Τα 12 βήματα.

Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment