03 October 2014

What If (2014)



What If, κυρίες και κύριοι.

Βαθμολογία: Διλημματική 

Κάπως έτσι κυρίες και κύριοι δημιουργούνται, παράγονται και προβάλλονται τα σύγχρονα ρομάντζα με φόντο τον πάντα ουδέτερο – ανέραστο αλλά ‘φυσικά’ πανέμορφο Καναδά. 

Κλασσική περίπτωση βλάβης και έχουμε και λέμε: O ‘μάγος’ Wallace (aka Daniel Radcliffe) μεγάλωσε και πάει και σε πάρτι. Εκεί θα γίνει και η πρώτη γνωριμία με το βατραχάκι της υπόθεσης, την Chantry (aka Zoe Kazan). Για καληνύχτισμα η ξεψυχισμένη ξενέρωτη ξανθούλα μας δίνει το τηλέφωνο της, λέγοντάς μας ότι έχει αργήσει και ότι ο boyfriend Ben θα τη μαλώσει.

Όλα πάνε καλά, είμαστε και παραμένουμε φίλοι (φίλοι, φίλοι καριοφίλι…) και διασκεδάζουμε ενώ η υπόθεση περιπλέκεται λίγο παραπάνω: η αδερφή του βατραχακίου μπαίνει και αυτή στο παιχνίδι, ο boyfriend Ben πάει Δουβλίνο για δουλειές και να η μεγάλη ευκαιρία να μπει το γκολ από τα αποδυτήρια. Όμως όχι. Βράχος ο Wallace. H συνέχεια δική σας…

Χαλαρός ο ρυθμός της ταινίας, καλούτσικη μουσική και όπως είπαμε μας αρέσουν τα ψευτο-διλλήματα μιας που αν ρωτήσεις 10 ανθρώπους για τη γνώμη τους μάλλον θα πάρεις 11 απαντήσεις. Μπυρίτσα τραβιέται άνετα. Μάλλον με συνοδεία γαριδακίου.

Ηθικό δίδαγμα: Δεν υπάρχει ηθικό δίδαγμα σε αυτή την ταινία. Υπάρχει ηθικο-ψευτο-δίλλημα, αιώνιο και αναπάντητο: Can men and women really be friends ?, όπως επισημαίνει και η Nicole. Επίσης, όταν τρώμε δε μιλάμε. Άσχετο αλλά σχετικό.

Μας άρεσε: Που μάθαμε και μια καινούρια συνταγή-πρόκληση για γκουρμέ βραδιές: Fools Gold. Επίσης μείναμε κάγκελο με το πόσο έξαλλα περνάνε τα απογεύματα τους οι 25+ κοπελιές στον εξωτικό Καναδά. Κους κους και πλέξιμο και προσοχή μη μας φύγει κάνας πόντος.

Να τη δω? Γιατί όχι…?

Ατάκες / Memorabilia
Love is stupid.
Fingerbang is good or bad?
I 'll look If you look (κάτι σαν το I 'll show you mine if you show me yours…).

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
Μόνο φίλοι.
Όχι μόνο φίλοι.
Μόνο φίλοι ή όχι μόνο φίλοι ?

Χρήσιμα links / Useful links:
What If

No comments:

Post a Comment