12 October 2014

Wish I Was Here (2014)



Wish I Was Here, κυρίες και κύριοι.

Βαθμολογία: Υπαρξιακή - Οικογενειακή

Και συνεχίζουμε με τρομερό συνδυασμό: HOMELAND (γιατί πλέον κολλάει παντού…) και πολύ-αγαπημένο Zach Braff.

Μιας που ο Zach συνεχίζει το βιολί του, συνεχίζουμε και ‘μεις με το δικό μας. Ένας ηθοποιός (βλέπε Aidan Bloom στην ταινία) που ακόμα κυνηγάει το μεγάλο ρόλο και έχει αλωνίσει τις οντισιόν αλλά δεν μας κάθεται τίποτα, έρχεται αντιμέτωπος με κάποιες απλές καθημερινές δυσκολίες. 

Είμαστε σχεδόν άφραγκοι, αλλά ευτυχώς δουλεύει η κυρία (aka Kate Hudson… απλά θεά και με δόσεις υποκριτικής ανά διαστήματα…μανούλααα…) του σπιτιού και φροντίζει για τα πάντα όλα. Έχουμε και 2 κουτσούβελα που έρχεται η ώρα που δεν μπορεί ο παππούς να πλερώσει τα δίδακτρα στο σχολείο (και εβραϊκό και ιδιωτικό παρακαλώ… έλεος και ήμαρτον ρε παιδιά!!!) και η εκμάθηση στο σπίτι από τον πατέρα γκουρού είναι μονόδρομος.

Το οικογενειακό παζλ συνθέτουν ο πατέρας - παππούς (aka Mandy Patinkin…θρυλικός υπερκατάσκοπος της CIA για τους γνωρίζοντες…) που δίνει και αυτός τον δικό του αγώνα, και ο μικρότερος αδερφός του Aidan, ο Noah (aka Josh Gad) που μένει σε τροχόσπιτο και έχουμε κάποια προβληματάκια επικοινωνίας με το ανθρώπινο είδος γενικότερα και ειδικότερα (δικός μου ο Noah…παλικάρι απ’ τα λίγα).

Το έργο αξίζει την προσοχή σας μιας που είναι ένας οικογενειακός ύμνος και ολίγον υπαρξιακός. Σκετσάκια, γελάκια, κλασσικό χιουμοράκι ZB και λίγο μελό.

Bonus: Πολύ καλές ερμηνείες από τα παιδιά (Pierce Gagnon Joey King) που άνετα και χαλαρά ξεπερνούν τους μεγάλους κάποιες στιγμές. Μικρό ρολάκι αλλά καταλυτικό από τον Jim Parsons.

Ηθικό δίδαγμα: Όπως λένε και οι φίλοι μας οι αμερικάνοι…Family first. Επίσης, believe in your dream, follow your heart και όλα τα σχετικά.

Μας άρεσε: Ναι μας άρεσε, γιατί μας αρέσει το στυλάκι του ΖΒ. Ακόμα ελπίζω ότι είναι σε καλό δρόμο και ότι σε καμιά 10αριά χρόνια θα με δικαιώσει, θα με κάνει υπερήφανο και θα γράψει – σκηνοθετήσει (όχι απαραίτητα όμως να παίξει…) στην καλύτερη ταινία του. Λίγη υπομονή ακόμα…

Να τη δω? Ναι… για καθαρά οικογενειακούς λόγους.

Ατάκες / Memorabilia
Fuck the swear jar.
Shalom.
A blogger never rests.
Just as long as it is unique and amazing like you. 
You promise ? I promise you.

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
Believe in your dream.
Our Jewish family.

Χρήσιμα links / Useful links:
Wish I Was Here

No comments:

Post a Comment