01 August 2015

The Wedding Ringer (2015)



TheWeddingRinger, κυρίες και κύριοι. 

Βαθμολογία: Hart-ική.

Καλό μήνα, με κολιούς και μύγες. Βλέπουμε, ξαναβλέπουμε και ξαναμαναβλέπουμε το τελευταίο επεισόδιο της αγαπημένης PennyDreadful, και ακόμα να πιστέψουμε την παραγωγάρα από το μαγικό Αμέρικα με έδρα όλων των φρικιών το σάπιο Λονδίνο. Αναμονή για τον τρίτο πλέον κύκλο και να δούμε πως θα περάσει ο καιρός. 

Για να μη τα βάψουμε όλα μαύρα όμως, ας γελάσουμε λιγάκι με τρομερό και φοβερό κοντό KevinHart και μια από τις τελευταίες του ταινίες. TheWeddingRinger που λέτε και η ιστορία είναι απλά μαγική, κλασική αμερικανο-κωμωδία.

Ο κακομοίρης Doug (aka JoshGad) κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Βρήκε την ξανθιά που υπό κανονικές συνθήκες δεν γυρνούσε την κεφάλα της να τον φτύσει, και όχι μόνο αυτό αλλά την παντρεύεται σε 10 μέρες παρακαλώ. 

Το πρόβλημα όμως του Doug είναι ότι ως χάλιας, φυτό, αντικοινωνικός, λεφτάς, ψιλο-χοντρός, κτλ κτλ δεν έχει φίλους και καλείται στο διάστημα αυτό των 10 ημερών να βρει κουμπάρο αλλά και 5-6 (ας τους κάνουμε 7…) παρα-κουμπάρους. 

Τη λύση στο πρόβλημα έχει ο JimmyCallahan (aka KevinHart) η εταιρεία του οποίου κάνει αυτό ακριβώς. Παρέχει κουμπαρο-υπηρεσίες για τύπους που δεν έχουν κάποιον να τους συνοδέψει στην ‘κρεμάλα’. Έτσι ο Τζίμης ή Bic αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας μια από τις πιο δύσκολα πραγματοποιήσιμες κομπίνες που έχουν γίνει ποτέ σε Αμερικανο-γάμους. 

Ευτράπελα, αστεία, γέλια, και στην τελική η αγαπημένη νύφη των nerds, βλέπε Gretchen (aka KaleyCuocoSweeting) λέει όλη την αλήθεια. Βαρέθηκε να βγαίνει ραντεβουδάκια με μαλάκες και μιας που ο Doug είναι λεφτάς και φλώρος – δηλαδή family material – κάνουμε την καρδιά μας πέτρα και παντρευόμαστε αυτόν που θα μας εξασφαλίσει μια ήσυχη και άνετη ζωή. Και ζήσαν αυτοί καλά και μεις καλύτερα. Πάπαλα…

1 ώρα και 36 λεπτά με ιστορίες για αγρίους, μπας και κατανοήσουμε ακόμα περισσότερο τη διαφορά στην αντρική και γυναικεία αντίληψη του γάμου. Η ταινία συνοδεύεται με άπειρα λίτρα μπύρας. 

Bonus: Η κουμπαροπαρέα είναι τρομερή. Ποιον να αφήσεις απ’όξω!?!? Την παράσταση βέβαια κλέβει ο κοντός, σχιστομάτης, δασκαλάκος με τα 3 καρύδια που τα κάνει βόλτα και τα επιδεικνύει όπου βρεθεί και όπου σταθεί. Μπάτσελορ πάρτι με Nadia και φυστικοβούτυρο όλα τα λεφτά.   
  
Ηθικό δίδαγμα: Καλύτερα να βρεις την/τον «the one», πριν κάνεις την τόσο σημαντική κίνηση να παντρευτείς. Σε σένα το λέω, ακούς?

Μας άρεσε: Ναι.

Να τη δω? Γιατί όχι?

Ατάκες / Memorabilia
If our true match exists somewhere, it’s our goal in life to find her.
Pupil jew-jew.
You put the weed in the coconut and light that shit up…
And party and bullshit…and party and bullshit…
I’m just sic k of dating assholes. Doug is a good guy, he’s good family material.   
The true measure of friendship isn’t how you feel about someone else. It’s about how they make you feel about yourself.
I got a bad feeling about this flight.

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
Οι κουμπάροι.
Τα γαμησιάτικα.
The groomsmen.

Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment