20 November 2015

Mississippi Grind & Self/less (2015)

Mississippi Grind & Self/less, κυρίες και κύριοι.

Βαθμολογία: Ryan είσαι εκεί?

Ήρθε το χειμωνιάτικο σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου και περιμένουμε να ανάψει όχι καμιά θέρμανση, αλλά τα αίματα στους πολυ-αγαπημένους Περπατο-Νεκρούς (aka TheWalkingDead) μετά από κάτι μπυρο-κοιλιές και χασμοπυρητά που πέφτουν τελευταία.

Εμείς συνεχίζουμε ακάθεκτοι, διότι είναι γνωστό ότι δε νιώθουμε με 2 ταινίες παρακαλώ από τον RyanReynolds. Mississippi Grind & Self/less και ξηγούμαστε για να μη παρεξηγούμαστε. Και οι δύο ταινίες έχουν από 6,5 αστεράκια στο iMDb αλλά είναι τελείως διαφορετικές τόσο στην υπόθεση, όσο και στο στυλάκι που είναι γυρισμένες.

Το Self/less ταινία δράσης και καλά, με πιστολίδια και κυνηγητά από δω και από κει. Μυαλά αλλάζουν σώματα, σώματα αλλάζουν μυαλά και οι επιστήμονες κάνουν και πάλι το θαύμα τους αφήνοντάς μας για άλλη μια φορά άφωνους και ψιλομαλάκες. Φυσικά από το πρώτο δευτερόλεπτο έχουμε ψιλιαστεί τι θα γίνει και η νότα της ευτυχίας στα γαλαζοπράσινα νερά της Καραϊβικής στο τέλος, μας έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στο δεξί βλέφαρο. Στο Self/less ο RyanReynolds παίζει το κομάντο με αναλαμπές και σβησμένο τατουάζ (ή δερματο-ζωγραφιά). SirBenKingsley, NatalieMartinez και MatthewGoode (ξανά ως ψυχάκιας) απλά συμπληρώνουν.

Το Mississippi Grind από την άλλη πλευρά είναι πιο ψαγμένο και για πιο καμένες καταστάσεις. Εδώ παρακολουθούμε τον RyanReynolds ως Curtis σε ένα καταραμένο οδοιπορικό με πολλές αναφορές στο “σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι” (κυρίως λόγω του ελληνικού στοιχείου στην παραγωγή της ταινίας - λέω εγώ τώρα...) έχοντας ως συνοδοιπόρο τον μπαγάσα και κολλημένο με το τζόγο Gerry (aka BenMendelsohn). Την παράσταση βέβαια κλέβει ο τζογαδόρος Gerry (πολύ καλή ερμηνεία από τον αυστραλο-πίθηκο μπαρμπα-Ben) ο οποίος θέλει να γίνει πλούσιος σώνει και καλά από το πόκερ και δεν έχει παίξει μόνο τις κάλτσες του στην πράσινη τσόχα. Επίσης στην ήδη βεβαρημένη κατάστασή μας, έχουμε πάθει και ζημιά με τα ουράνια τόξα.  

Machu Picchu time ρε ψηλέ και είναι μονόδρομος ο δρόμος που ‘χεις πάρει, και δε σε βλέπω να γυρίζεις πίσω - όπως λέει και ο τρυπιο-ποιητής. Ταινία ψιλο-ανεξάρτητη, με πολύ Νέα Ορλεάνη και blues-jazz καταστάσεις. Σηκώνει ουίσκι η ταινία με συνοδεία ξηρού καρπού.

Τώρα δεν θα σας πω εγώ τι να δείτε, αλλά στο Mississippi Grind η ερμηνεία του καμμένου Gerry ίσως να αξίζει το χρόνο σας. Ίσως αναγνωρίσετε και ένα κομμάτι από τον καθένα μας/σας, ένα κομμάτι που όλοι κρύβουμε μέσα μας, και αλίμονό μας αν το αφήσουμε να μας κυριεύσει. Μεγάλη φαγούρα ο τζόγος λέμε. Την Κυριακή πάλι τζακ-ποτ το τζόκερ έτσι? Μη ξεχνιόμαστε! Επίσης, παίζουν για λίγο αλλά αξιοπρόσεχτο χρονικό διάστημα οι ποδάρες της SiennaMiller.

Bonus: Δεν έχει Bonus. Το post είναι αφιερωμένο για τους fan του στρατιώτη Ryan. Bonus ο Ryan.

Ηθικό δίδαγμα: Σαν πας στον πηγαιμό για την Ιθάκη, έμπα και σε κανένα καζίνο που θα βρεις στο δρόμο σου. Και αν σου κάτσει?

Μας άρεσε: Φυσικά.

Να τη δω? Γιατί όχι?

Ατάκες / Memorabilia
It’s Machu Picchu time.
It’s not about the money.
We can’t lose.

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
O Καμένος τα παίρνει όλα.
Κυνηγώντας το Ουράνιο Τόξο.
Ρίξε μια ζαριά καλή.

Χρήσιμα links / Useful links:
Ben Mendelsohn

No comments:

Post a Comment