14 April 2018

The Vanishing of Sidney Hall (2017)

Κυρίες και κύριοι, άλλο ένα σ-κ ήρθε για να μας κατσικωθεί και να μας χαλαρώσει αμέσως μετά το αγαπημένο Πάσχατο. Το τέλος του Πάσχατος σημαίνει σιγά σιγά και τον ερχομό του καλοκαιριού και ας ξεκινήσουμε να βγάζουμε από τις ντουλάπες βερμούδες και κοντομάνικα.

Τα νέα τρέχουν, αλλά έτσι για το ‘πνεύμα των ημερών’, που μόλις πέρασε, δε θα ασχοληθούμε με τους άχρηστους (όχι – δεν θα τους κάνουμε τη χάρη), και θα πάμε κατευθείαν στο ψητό, δηλαδή ταινιάκι σπέσιαλ.

Η επιλογή μας για το σ-κ δεν θα μπορούσε να είναι άλλη, από την ‘Εξαφάνιση του Σίδνεϊ Χολ’, ή καλύτερα, TheVanishingOfSidneyHall. Για παράξενους τύπους, που θα κάνουν λόγο αμέσως για την ‘Εξαφάνιση του Τζων Αυλακιώτη’, να τους ενημερώσουμε ότι θα μείνουν με την όρεξη.

Η εξαφάνιση του Σίδνεϊ Χολ είναι άλλη μια επική ταινιάρα του μοναχικού και αυτοκαταστροφικού ShawnChristensen (βλέπε τον ύμνο BeforeIDisappear). O Shawn, φαίνεται να το έχει με τις εξαφανίσεις, τα ναρκωτικά, τη μιζερο-μούχλα και την αυτοκτονική διάθεση γενικότερα. Για όλα αυτά, τον αγαπάμε ακόμα περισσότερο.

Η εξαφάνιση του Σίδνεϊ αγγίζει την τελειότητα για πολλούς και διάφορους λόγους. Το μοναδικό ίσως μειονέκτημα της ταινίας είναι τα απανωτά φλας-μπακ, αλλά και αυτά κρίνονται απαραίτητα για να δέσει η όλη ιστορία και να μείνει το μυστήριο ως έχει μέχρι λίγο πριν το τέλος. Στο τέλος, όπως είναι φυσικό, όλα ξεδιαλύνονται και επεξηγούνται με το Νι και με το Σίγμα.

Ο Σίδνεϊ που λέτε είναι ένας τυπάκος σε ένα σχολείο και προσπαθεί να περάσει απαρατήρητος, να τελειώνουμε με το σχολείο και να την κάνουμε από το σπίτι για κάνα κόλετζ (aka κολέγιο aka πανεπιστήμιο).  Πριν όμως τελειώσει το λύκειο, κάνει το μεγάλο λάθος της ζωής του. Γράφει ένα βιβλίο το οποίο γίνεται ανάρπαστο και φυσικά αμέσως best seller. Η φήμη όμως και η δόξα που θα γνωρίσει ο αγαπημένος Σίδνεϊ θα βάλουν σε δοκιμασία τη σχέση με την οικογένειά του, καθώς και την ξανθιά αγαπημένη παναγιά (λέγε με και Melody) – δηλαδή την γκομενο-γυναίκα του. Την Melody υποδύεται η ElleFanning, την οποία υπερ-αγαπάμε, αλλά σε ακόμα μια ταινία προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι ηθοποιός.

Το βιβλίο του Σίδνεϊ, όπως και το αμέσως επόμενο – ποιος σταματάει μόνο σε ένα? – θα είναι η πραγματική κατάρα που θα τον κατατρέχει για όλη του τη ζωή. Δυστυχώς, τα πράματα δεν πάνε όπως ο φίλος Σίδνεϊ τα υπολόγιζε και η μια κατραπακιά φέρνει την άλλη. Δεν έχει σταματημό η κατηφόρα και η ατυχία του. Τελικά, το παλουκάρι παίρνει μια γενναία απόφαση. Να εξαφανιστεί. Έλα όμως που κάποιοι τον ψάχνουν? Ποιοί είναι αυτοί και γιατί? Εεεε, όλα θα σας τα πούμε? Πατήστε το play να μάθετε τι γίνεται στο μυστήριο του Σίδνεϊ από πρώτο χέρι. 

Δείτε το trailer του TheVanishingOfSidneyHall εδώ

Ατάκες / Memorabilia: 
What if i wrote a novel?
I'm seeing things. Things that aren't there.
I apologize for nothing.
Everywhere i go, he is with me. 
The entire course of a person's life can change in a millisecond.

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
Από μικρός διάσημος
Από μικρός στα βάσανα
Ο μικρός συγγραφέας που θέλει να αυτο-εξαφανιστεί.
Sidney Hall - το γρήγορο φτυάρι.

Χρήσιμα links / Useful links:
The Vanishing of Sydney Hall

No comments:

Post a Comment