07 July 2018

A Quiet Place (2018)

Αγαπητά τηλεθεατόπουλα, που λέει και η κυρ-Αννίτα, ήρθε και ο Ιούλιος με βροχές και δροσιές. Ακόμα να δούμε καλοκαίρι και ακόμα να σφίξουν οι ζέστες. 
Από κίνηση και νέα δεν έχουμε κάτι το σημαντικό. Ησυχίες, μιας που όλοι είναι πλέον σε καλοκαιρινό mood, Mykonos, κτλ. Στην Ταϊλάνδη κάτι μούλικα χώθηκαν σε μια σπηλιά και τώρα μπλέξανε μιας που ο προπονηταράς που ήταν μαζί τους σαν αρχηγός, τους έλεγε να μη μασάνε και να προχωράνε. Μιας που λέμε για ‘αρχηγούς’, να δώσουμε ένα τεράστιο ρισπέκτ στον τιτανο-μέγιστο μάστορα ShokoAsahara, αφεντικό της Ανώτατης Αλήθειας, τον οποίο οι αρχές της αγαπημένης Ιαπωνίας κρεμάσανε από το κουρτινόξυλο προχθές. Άδικο τέλος για τον αρχηγό, που πήρε στο λαιμό του κάμποσους. Από τους λίγους μάγκες που ταξίδεψε λέει στο μέλλον, είδε την παντοδυναμία της Αμερικής, τρόμαξε και άρχισε να ξεκάνει κόσμο και κοσμάκι πιο γρήγορα από το Teza. Τα ακούς αυτά ρε Ντόναλντ?

Στα αθλητικά μας, ο βασιλιάς LeBronJames έκλεισε τελικά και πήγε στο μαγικό Λος Άνχελες για τους μαγικούς Λέικερς. Το μπαλαδίστικο μουντιάλ φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του και η μεγάλη Αγγλία και τα αγγλάκια, διδάσκουνε μπαλίτσα, με μια ομάδα πιο άσημη από ποτέ. Να δώσουμε τα συγχαρίκια μας στο Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος έχει περάσει στους 16 του Γουίμπλεντον και συνεχίζει ακάθεκτος την ανοδική του πορεία. Μόνο ψηλά Στέφανε. Μόνο ψηλά!

Μιας που έχουμε όπως είπαμε ησυχίες, δεν θα μπορούσαμε παρά να προτείνουμε ένα ‘ήσυχο’ εργάκι για αυτό το Σ-Κ. A Quiet Place, που λέτε. Ένα Ήσυχο Μέρος η σωστή και απόλυτη μετάφραση.

Ψιλο-θρίλερ, αλλά επειδή μας αρέσουν τα μελλοντολογικά καταστροφολογικά εξωγηινικά, το Ήσυχο Μέρος, είναι ακριβώς έτσι. Χωρίς πολλά πολλά, η σχεδόν δεύτερη σκηνοθετική απόπειρα του αγαπητού JohnKrasinski – ή αλλιώς Jim από την αμερικάνικη έκδοση του TheOffice – ο οποίος πήρε τη σύζυγα (βλέπε EmilyBlunt) και κάνανε μια ταινία με πολλή ησυχία και πολλή νοηματική.

Δεν έχει νόημα να σας πούμε τι συμβαίνει στην ταινία. Είναι από τις ταινίες που στο 20λεπτο αποφασίζεις αν θα δεις ή αν θα πατήσεις το στοπ και θα πας για μπύρες. Μια οικογένεια στη μέση του πουθενά, να προσπαθεί να μη κάνει θόρυβο γιατί θα κάνουν ντου τα κακά γκρέμλιν με τα μεγάλα νύχια και τα κοφτερά δόντια, τα οποία δεν βλέπουν αλλά ακούνε το παραμικρό τα άτιμα διαόλια, κτλ κτλ.

Εμάς μας άρεσε, γιατί μας αρέσει ό,τι κάνει ο John και η Emily. Τι να κάνουμε? Αξίζει να σημειωθεί ότι η κόρη - βλέπε Regan (aka MillicentSimmonds) είναι όντως κωφή.

Δείτε το trailer του AQuietPlace εδώ

Ατάκες / Memorabilia: 
Τι ατάκες να πούμε και να γράψουμε τώρα? Η ταινία είναι αθόρυβη λέμε!!!

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
Μην κάνεις θόρυβο.
Οι αθόρυβοι.
Τσακ και μπαμ - Αχ και βαχ.

Χρήσιμα links / Useful links:
A Quiet Place
John Krasinski
Emily Blunt
Millicent Simmonds
Noah Jupe
Cade Woodward

No comments:

Post a Comment