12 December 2015

Homeland - Carrie your pills!!! (2015)



Homeland, κυρίες και κύριοι.

Βαθμολογία: Διπολική.

Έρχονται σε 2 εβδομάδες και οι γιορτές και ήδη τα μελομακάρονα άρχισαν το μπούκωμα. Εμείς το δώρο μας πάντως το πήραμε, μιας που το αγαπημένο Homeland και η δαιμονισμένη διπολική CarrieMathison (aka ClaireDanes) θα συνεχίσουν τις συνομοσιολογίες για 6η σεζόν. Ο γνωστός σε όλους όσους παρακολουθούν το Homeland, SaulBarenson (aka MandyPatinkin) βρέθηκε πριν λίγες μέρες στη Λέσβο να δει από κοντά το δράμα των προσφύγων. Μυρίζομαι ότι ο νέος κύκλος θα έχει και άρωμα από Ελλάδα όχι τίποτα άλλο, αλλά για να μη μείνει παραπονεμένος ο PeterQuinn (aka RupertFriend) και να τον ψεκάσουμε και μεις λίγο με καμιά μελιτζανοσαλάτα με έξτρα σκόρδο.

Για τα άλλα που μας απασχολούν, μια βδομάδα έμεινε για την πρεμιέρα ενός ακόμα StarWars – και αναρωτιόμαστε πότε επιτέλους θα τελειώσει αυτός ο πόλεμος? Επίσης, βγήκε και το πρώτο τρέιλερ από το νέο X-Men:Apocalypse και τρίβουμε τα χέρια μας μιας που οι μεταλλαγμένοι φίλοι μας πάλι θα χρειαστεί να χωριστούν σε 2 στρατόπεδα. Καλοί και χρυσοί οι Marvelo-X-Men δε λέω, αλλά στην τελική ας κάνουν εκλογές Ν.Δ.-style να αποφασίσουν ρε παιδί μου...με τους άθλιους και τιποτένιους ανθρώπους ή όχι. Με σκόρδο ή χωρίς. Απλά τα πράματα.

Για να περάσετε την Κυριακή σας ευχάριστα (λέμε τώρα...) έχουμε 2-3 προτάσεις για να μη μετανιώσετε και πολύ για το PLAY που θα πατήσετε. Προτάσεις φυσικά για όλα τα γούστα. Έχω πράμα που σαλεύει λέμε...χωρίς να υπάρχει κανένα απολύτως σεξουαλικό υπονοούμενο στο σάλεμα. Να το τονίσω και να το ξεκαθαρίσω.

Για τους ψαγμένους σκακιστές, τους καμένους και τους κολλημένους, έχουμε να προτείνουμε το PawnSacrifice 2014. Από τις ταινίες που περιμέναμε και ο TobeyMaguire δείχνει να το κατέχει το πράμα. Και το σκάκι και το ερμηνευτικό. Το ψυχ ερμηνευτικό. Εκείνο που γυαλίζει το ματάκι έξω δεξιά. Η ταινία αφηγείται τη ζωή του 3ισμέγιστου σκακιστή BobbyFischer (aka TobeyMaguire) αλλά και τα κολλήματά του ότι τον παρακολουθούν οι ‘κακοί’ Ρώσοι. Πόλεμος ΗΠΑ Ρωσίας, καπιταλισμού κομμουνισμού και όλα μεταφέρονται στη σκακιέρα. Παίζει πολύ προπαγάνδα γενικότερα και είναι από τις ταινίες που αξίζει να δείτε. Αν δεν σας αρέσει το σκάκι, τότε λυπάμαι γιατί δεν έχω να προτείνω καμιά ταινία με τάβλι, εκτός από το αγαπημένο ‘Μάθε παιδί μου γράμματα’ για το οποίο έχουμε αναφερθεί σε παλαιότερο post.

Για αυτούς που θέλουν κάτι πιο τρομακτικό και φοβιτσιάρικο, έχουμε να προτείνουμε το τελευταίο φαντασμο-αριστούργημα του GdToro, CrimsonPeak 2015. Πόλεμος και εδώ αλλά με 2-3 φαντασματάκια και ο ειδικός στη σκοτεινή ατμόσφαιρα GdToro κάνει πάλι το θάυμα του. MiaWasikokowska και JessicaChastain οι κυρίες της αυλής που θα κονταροχτυπηθούν (κυριολεκτικά...) για τον γαμπρό της συμφοράς, βλέπε TomHiddleston, γνωστό και ως σκατο-Loki.

Τέλος, να σας προτείνουμε και κάτι ευρωπαϊκό με άρωμα από τα φιόρδ της αγαπημένης Νορβηγίας, αν και τις πάνω χώρες δεν τις συμπεριλαμβάνω στην ‘Ευρώπη’ (ξέρω εγώ...dont worry) αλλά στο μπλοκ της πάντα ξανθιάς Σκανδιναβίας. TheWave (Bølgen) - 2016 που λέτε και ο τίτλος τα λέει όλα. Εκεί στα ψηλά φιορδ με τα καραβάκια για ιδανικές κρουαζιέρες κάτι δεν πάει καλά. 2-3 βράχοι πέφτουν και οι τρομεροί επιστήμονες που τα έχουν προβλέψει όλα λένε ότι έχεις 10 λεπτά να σηκώσεις τα σώβρακά σου και να τρέξεις να σωθείς γιατί αλλιώς την έβαψες. Τσουνάμι και φιορδ πάνε πακέτο. Αξιέπαινη προσπάθεια από το ξανθό γένος. 

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, παραληρήσαμε και σήμερα και πλέον μετράμε μέρες όχι για τα χριστούγεννα και την πρωτοχρονιά, αλλά για την επιστροφή του μάτσο-αρχιδαρά-τρεχαλατζή σερίφη Ρικ και για το πως θα βρει τρόπο να σώσει τη μάταιη αυτή παλιοπαρέα των Περπατο-Νεκρών (aka TheWalkingDead) από τις μασέλες των σάπιων ζόμπι. Η παρέα έχει σκορπίσει. Ρικ, κάνε κάτι!

Aloha…

No comments:

Post a Comment