09 January 2016

Burnt (2015)



Burnt, κυρίες και κύριοι.

Βαθμολογία: Μαγειρική.

Μπούκαρε και το 2016 και ακόμα βασανιζόμαστε με την έννοια του ‘χρόνου’. Φυσικά, όλα είναι σχετικά, αλλά τι να κάνουμε? Έχουμε και μεις τα κωλύματά μας. Και μιας που μιλάμε για κωλύματα και μιας που έχουμε ξεμείνει από σειρές (Homeland πάπαλα, TheWalkingDead από Φλεβάρη ξανά, PennyDreadful καλό Μάη...) ας ασχοληθούμε λίγο με έναν κωλυμένο τύπο. Έναν μάγειρα ή όπως αποκαλούνται τώρα τελευταία chef.

Αφού πρώτα καθαρίσουμε κάνα εκατομμύριο στρείδια ως προσωπική αυτο-τιμωρία, οι μ@λ@κίες και οι αμαρτίες του παρελθόντος από το μαγευτικό Παρίσι, ακόμα κατατρέχουν τον διάσημο chef AdamJones (aka BradleyCooper).

Κάποια στιγμή φυσικά μιας που ο εγωισμός μας χτυπάει κόκκινο, θα πάμε στο Λονδίνο με ένα και μόνο στόχο. Να μαζέψουμε 2-3 γνωστούς και φίλους και να ανοίξουμε το καλύτερο εστιατόριο. Για να είναι όμως το καλύτερο, πρέπει να έχουμε και το πολυπόθυτο 3ο αστεράκι της Michelin. Όχι αυτής με τα λάστιχα – γιατί τα λάστιχα δεν τρώγονται, αλλά και καλά οι κριτικές/βιβλίο/οδηγό εστιατορίων που μπορούν να ανοιγο-κλείνουν εστιατόρια σα να είναι πατζουρο-παραθυρο-φυλλα.

Ξεκινάει λοιπόν ο Adam το εστιατόριό του μαζί με νέους και παλιούς φίλους και κάπου εκεί θα χαθεί η μπάλα. Αναζητούμε την τελειότητα λέμε, αλλά τα νεύρα μας δεν είναι και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Τα σπάμε όλα, μετά τα ξανασπάμε και μετά τα ξανασπάμε, έτσι γιατί γουστάρουμε και κανείς δεν μπορεί να μας αντιμιλήσει. Ο chef είναι ο Θεός της κουζίνας. Ο καμένος τη φωτιά δε τη φοβάται.

Κάπου εκεί θα έρθουν και οι μπράβοι να μας πούνε μια καληνύχτα μιας που χρωστάμε και σε αυτούς κάτι ψιλά, για κάτι κόκες και παρτάκια που κάναμε όταν είμασταν νέοι και άμυαλοι. Μαζί με τους μπράβους θα εμφανιστεί και το μωρό ή η ντίβα που δε θα μπορούσε να έχει καλύτερο όνομα από το θεϊκό AnneMarie (aka AliciaVikander).

Θα μπορέσει ο μεγάλος και τρανός chef να βάλει στην άκρη τον εγωισμό του που αγγίζει το Έβερεστ και να κάνει επιτέλους τη γευστική διαφορά στα Λονδίνα και να πάρει και το 3ο αστεράκι?

1 ώρα και 36 λεπτά γευστικού πολέμου. Με λίγο κρασάκι θα περάσει η ώρα και δεν θα το πάρετε είδηση.

Να τη δω? Γιατί όχι? Μεγάλο cast με SiennaMiller, DanielBruhl, OmarSy, EmmaThompson, UmaThurman και πολλούς άλλους παρατρεχάμενους.

Bonus: Το μεγάλο και καλό cast. Φυσικά την παράσταση κλέβει ο BCooper όταν μιλάει γαλλικά. Για την ακρίβεια βλαχο-γαλλικά ή αμερικανο-γαλλικά και έχει πολύ γέλιο.


Ατάκες / Memorabilia:
You have a disease there is no shame in seeking help.
The problem with being good is you become indispensable.
You ‘re the ogre. - Yes, but I bake great cakes.
The only person who could kill Adam Jones, is Adam Jones.
You are better than me.

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:   
Τρώγοντας έρχεται η όρεξη.
Ο chef και οι άλλοι.
Ο ψυχ-μάγειρας.
Κάτσε κάτω από το τηγάνι.
 
Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment