14 May 2016

Midnight Special (2016)

Midnight Special κυρίες και κύριοι.

Βαθμολογία: Οξω-πραγματική.

Μέσα Μάη που λέτε και προβλέπονται 2 δύσκολοι μήνες για το αγαπημένο μας Ελλάντα. Θεωρίες συνομωσίας από παντού, αυτοί μας συμπαθούν, οι άλλοι όχι και θέλουν να μας εξοντώσουν και πολλά άλλα παραμύθια. Μιας που μας αρέσουν οι θεωρίες συνομωσίας και τα παραμύθια όλων των ειδών, ας δούμε κάτι που μοιάζει με ένα μεγάλο επεισόδιο του ιστορικού X-Files, ενός ξαναζεσταμένου φαγητού που δεν μας πολυάρεσε, μιας που 20 χρόνια είναι πολλά για να μείνει κάτι στην αποθήκη. Καλύτερα κάποια πράγματα να τα αφήνουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και να μην τα ξανα-ακουμπάμε.

Αυτό το κάπως παράξενο που λέτε, δεν είναι τίποτα άλλο από το MidnightSpecial. Η ταινία είναι πολύ δυνατή με μια ψιλο-παράξενη δυναμική μυστηρίου και φυσικά το στομάχι μας χαλάει από την 3ις-μέγιστη ελληνική μετάφραση του τίτλου ως “Ο εκλεκτός της νύχτας”. Η μετάφραση πλησιάζει κάπως τον αρχικό τίτλο στην αγγλικήν αλλά η αναγούλα και η γελοιότητα παραμένουν. Έτσι, τονίζουμε το γεγονός ότι την ταινία πρέπει να τη δείτε με συνοδεία σόδας ή φυσικά κοκα-κόλας μιας που όπως είναι γνωστό, “πάει με όλα”.

Ο εκλεκτός της νύχτας δεν είναι άλλος από το κοντοπίθαρο 7χρονο σπασικλάκι Alton (aka JaedenLieberher) τον οποίο έχει “απαγάγει” ο πατέρας του και την έχουν κοπανήσει από μια μάντρα καμένων, βλαμένων και κολλημένων από το μαγευτικό Τέξας της πάντα αγαπημένης Αμερικής. Οι γελαδάρηδες φυσικά δεν θα τα παρατήσουν τόσο εύκολα και θα αναζητήσουν το παιδί και τον πατέρα του με σκοπό να πάρουν ξανά τον Alton πίσω, για να τους πει αυτός τα καθέκαστα μιας που έχει υπερ-φυσικές δυνάμεις και ο λόγος του είναι Ευαγγέλιο (για κάποιους σαλεμένους...).

Ο μπαμπάς φυγάς RoyTomlin (aka MichaelShannon) έχει στο πλευρό του τον παιδικό και πιστό φίλο Lucas (aka JoelEdgerton) και κάνουν μια μικρή διαδρομή road-trip στους Αμερικανο-δρόμους για να πάνε τον Alton εκεί που θέλει. Γενικότερα, ο μικρός μας κάνει ό,τι θέλει και μεις δε του χαλάμε χατίρι.

Στην πορεία το πράμα περιπλέκεται κάπως και μας κυνηγάνε εκτός από τους Τεξανο-χωριάτες, η NSA, το FBI και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Μια χαρούμενη πινελιά η επανένωση της όχι και τόσο φυσιολογικής οικογένειας με ρόλο έκπληξη τη μαμά-SarahTomlin (aka KirstenDunst).

Bonus: Μυστήριο ρε παιδί μου και έχουμε και αγωνία για να δούμε τι θα γίνει. Πολύ καλή η δουλειά του JeffNichols με δυνατό cast. Ο MichaelShannon για άλλη μια φορά πολύ καλός. Στα όρια του ψυχ πάντα. 

Μας άρεσε? Ναι.

Να τη δω? Να τη δείτε, γιατί είναι μια κάπως διαφορετική ταινία από όσες έχετε δει.   

Trailer: Δείτε το trailer της ταινίας εδώ.

Ατάκες / Memorabilia
Read your comics.
You knew better.
I need to be awake during the day.
I think i know what i am now.
I need to go where i belong.
You don’t have to worry about me.

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title
Ζουν ανάμεσά μας
Alton ο Φωτούλης
X-Files reloaded - Alton's edition
Amber Alert για τον μικρό Alton

Χρήσιμα links / Useful links:
Adam Driver

No comments:

Post a Comment