27 January 2017

Manchester By The Sea (2016)

Μας αφήνει σιγά σιγά ο 1ος, κρύος και καταραμένος μήνας του 2017, και σε λίγες μέρες είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τον αγαπημένο Φλεβάρη. Αγαπημένος φυσικά γιατί προς το τέλος έχουμε τη γιορτή του ΑγίουΞύλου (aka Hollywood), τα φοβερά και τρομερά αγαλματάκια του θείου Oscar. Φυσικά θα μας απασχολήσουν κάποιες οσκαρικές υποψηφιότητες, αλλά το σίγουρο είναι ότι όλοι μα όλοι οι party animals Hollywood stars θα μας φλομώσουν στις selfies και θα κατακεραυνώσουν τον νέο πρόεδρα, τον πολυ-αγαπημένο και φοβερά αστείο θείο Donald.

Πριν πούμε 2-3 πράματα για την ταινία του Σ-Κ, λίγη χολή. Επειδή όμως, η επικαιρότητα δεν έχει και πολύ μασάλι, θα μείνουμε στα βασικά. Ο coolAlexis ψιλο-εξαφανισμένος, ενώ ο Κυριάκος ζητά κάθε μέρα 3 καφέδες και 3 εκλογές. Είναι έτοιμος να κυβερνήσει με αντιπρόεδρα κυβέρνησης (αν φυσικά κερδίσει…) τον έτερο μιντιακά αγαπητό Adonis. Τα λόγια είναι περιττά (την ώρα που χωρίζουμε…). Κατά τ’άλλα, οι γνωστοί φίλοι μας - αγρότες έκαναν για άλλη μια φορά την εμφάνισή τους στους δρόμους για να αγωνιστούν και να παλέψουν για τα δίκαια αιτήματά τους, ενάντια στα απάνθρωπα και αντι-αγροτο-παραγωγικά μέτρα της αριστερής κυβέρνησης. Δεν μπορούν να επιβιώσουν με αυτά τα μέτρα. Για 17η (ή 23η…) συνεχόμενη χειμωνο-χρονιά, ο αγροτικός κόσμος διεκδικεί και διαμαρτύρεται. Τι δε καταλαβαίνουν πια οι καρεκλοκένταυροι? Δεν πάει άλλο...για 17η (ή 23η…) χρονιά...

Και αφού φάγαμε 10 αράδες χώσιμο, ας δούμε τον αγαπημένο μικρό αδερφό Affleck, τον Casey, στο οσκαρικό ManchesterByTheSea.

H βαθμολογία στο μαγικό IMDb βρίσκεται ακόμα στο 8,3 με 26.793 reviews, αλλά το θέμα μας δεν είναι αυτό. Την ταινία πρέπει να δουν όσοι είναι Manchester, είτε United είτε City. Φυσικά καμία σχέση η ταινία με το παρταλο-αγγλο-νησο, αλλά το Manchester μας ενώνει.

Η διάρκεια της ταινίας αγγίζει τις 2 ώρες και 17 λεπτά. Σε αυτό το 2ωράκι+, παρακολούθούμε τον πραγματικό αγώνα του Lee ή ChandlerLee (aka CaseyAffleck) ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στη μεγάλη ευθύνη που του άφησε ο αδερφός του Joe (aka KyleChandler - αυτός που έπαιρνε τα αυριανά νέα σήμερα στο αγαπημένο - EarlyEdition).

Για να μη σας πούμε και πολλά πολλά και σας το χαλάσουμε, ο big brother Joe, είχε ένα προβληματάκι με την καρδιά του και μας αφήνει κάπως νωρίς. Αφήνει την κηδεμονία του μοναχογιού του στον Lee αλλά ο καημένος ο Lee κουβαλά ασήκωτο σταυρό για πολλά χρόνια μιας που μια οικογενειακή τραγωδία τον έχει στοιχειώσει και δεν μπορεί να συνέλθει από τότες. Μεγάλα βάσανα για τον Lee ο οποίος το μόνο που ήθελε ήταν να αποτραβηχτεί από όλους και από όλα. Έλα όμως που οι συνθήκες δεν τον αφήνουν. Καριόλα ζωή.

Πολλά και άκρως ενδιαφέροντα τα flash-backs που ξετυλίγουν το κουβάρι της ιστορίας μας. Ο Lee θα γυρίσει στην πόλη που μεγάλωσε και ενώ προσπαθεί να κανονίσει τα της κηδείας του μεγάλου αδερφού, να νταντεύει το καυλο-μπούλη ανιψιό Patrick, θα έχει από πάνω του συνεχώς ένα μαύρο σύννεφο το οποίο δεν πρόκειται να διαλυθεί ποτές. 

Bonus: Αξιόλογη ερμηνεία για τον CaseyAffleck αλλά γενικότερα θα περιμέναμε η ταινία να εστιάσει σε άλλα δράματα και όχι στον ξαναμμένο ανιψιό. Ντάξει. Ο καθένας όπως το βλέπει το πράμα. Αξιόλογη και η MichelleWilliams (ναι το είπαμε και αυτό...) παλιοσειρά από την αγαπημένη Montana. Κορυφαίο το 'I am coming home' να ακούγεται στο trailer. 

Trailer: Δείτε το trailer του ManchesterByTheSea εδώ.
  
Ατάκες / Memorabilia: 
What happened to my brother?
I'm just a backup.
Strictly basement business.
I can't beat it. I can't beat it. I'm sorry.

Χρήσιμα links / Useful links:
Manchester By The Sea
Kenneth Lonergan
Casey Affleck
Kyle Chandler
Michelle Williams

No comments:

Post a Comment