22 October 2016

Death of a Superhero (2011)



23 Οκτώβρη σήμερα που λέτε και μιλάμε για ένα μαγικό αριθμό. Όχι μόνο ο ένας και μοναδικός Air φορούσε το 23, αλλά ο συγκεκριμένος αριθμός μας δείχνει επίσης ότι οι μέρες αναμονής τελείωσαν. Επιτέλους τέλος και το γονατιστό παρεάκι του σερίφη Ρικ οι οποίοι επανέρχονται για 7η σαιζόν για να μας κάνουν τα μυαλά κιμά. Κυριολεκτικά και μεταφορικά βεβαίως βεβαίως, κυρίως λόγω του καινούριου σούπερ κακού mr.Negan και της αγαπημένης του συρματόπλεκτης Lucille

Μιας που το έφερε και η κουβέντα για το χρόνο που επιτέλους μας τελείωσε – ας δούμε μια παρόμοια περίπτωση. «Ο θάνατος ενός υπερ-ήρωα» ή όπως είναι ο κανονικός τίτλος της ταινιάρας μας, ‘Death of a Superhero’.

Από τις λίγες ευρωπαϊκές παραγωγές (γερμανο-ιρλανδέζικη...δε γίνονται αυτά λέμε...) κάπου στο μακρινό 2011, που αξίζουν την προσοχή και το χρόνο σας όχι μόνο για την υπόθεση αλλά και για τη σαλάτα ‘κανονικού’ φιλμ και animation

O 15-χρονος που λέτε Donald (aka ThomasBrodie-Sangster), έπιασε το λαχείο. Όχι όμως από την καλή, αλλά από την ανάποδη. Ξούρα το κεφάλι που λέτε μιας που ο καρκινιάρης και γκρινιάρης Donald, τα έχει πάρει ‘κρανίο’ για την τύχη του, ξέρει ότι ο χρόνος μετράει αντίστροφα εξαιτίας των καρούμπαλων που έχει στη γκλάβα του. Από τα λίγα πράματα που μας ηρεμούν είναι η ζωγραφική, μιας που το χεράκι μας πιάνει λίγο, και αγαπημένο μας σκίτσο είναι ένας  υπερ-ήρωας με το σατανικό γιατρό και τη νοσοκόμα που μας κυνηγάνε ακόμα και στον ύπνο μας. 

Οι δύσμοιροι γονείς δεν ξέρουν τι να κάνουν και αυτοί και αλλάζουμε τους ψυχ σα τα πουκάμισα. Κάποια στιγμή όμως ο Donald θα βρει τον κατάλληλο ψυχ, τον Dr.King (aka AndySerkis) και θα χαράξουν μαζί τα τελαυταία τους σχέδια. Ο ένας θα βοηθήσει τον άλλο για να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους μιας που όλοι έχουμε τα δικά μας - τα προσωπικά μας. Κάπου εκεί κάνει μπάσιμο και το κλασικό free-style, επαναστατικό γκομενάκι και ο Donald θα γνωρίσει και μια κοπελίτσα (ας την πούμε Shelly aka AislingLoftus) και παρέα με 2-3 φιλαράκια και τον αδερφό του θα περάσουν αξέχαστες στιγμές. 

Στο τέλος θα έρθει η κάθαρση για όλους και για όλες. 

Bonus: Τρομερό και φοβερό το cast, με πολλούς και διάφορους να κάνουν παρέλαση. Από το Gollum του LordOfTheRings έχει ο μπαξές, μέχρι τον RooseBolton από το πιο πρόσφατο GameOfThrones.
 
Μας άρεσε ? Ναι. 

Να τη δω ? Ίσως σας πέσει κάπως βαρύ και μελαγχολικό, αλλά γιατί όχι?
Trailer: Δείτε το trailer του DeathOfASuperhero εδώ.

Ατάκες / Memorabilia
You are right here. Death always wins.
Look at me! Nothing is going to change the fact that I'm fucked.
Life is a sexually transmitted disease.
I would give everything to have a talent like that.
    
Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title  
Ο καράφλας σκιτσογράφος.
Το ρολόι χτυπάει αντίστροφα. 
Για όλους υπάρχει ένας ψυχ εκεί όξω. 
Live fast - Die young.

Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment