14 April 2017

Logan (2017)

Μεγάλη Παρασκευή σήμερα και άλλο ένα Πάσχα έφτασε.

Στο κλίμα των ημερών δε θα ασχοληθούμε με τους κλασικούς άχρηστους πολιτικάντηδες αλλά θα πούμε 1-2 λογάκια για αυτά που μας ενδιαφέρουν περισσότερο.

Πάσχα στην TV σημαίνει ΑΝΤ1 και κλασσική αξία: ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ. Όπως αναφέρει και το ίδιο το κανάλι, “μια διαχρονική τηλεοπτική σειρά”, που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές. Κάτι σαν το ΝΟΥΝΟΥ-ΒΛΑΧΑΣ ας πούμε. Σειρά από το 1977 του Τζεφιρέλα που θα παίζεται φορ έβα εντ έβα.

Στα δικά μας τώρα, και ενώ ο χριστιανισμός (ορθόδοξος, καθολικός, κ.ά.) πλέον βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση (εδώ και καιρό…), με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στην Αίγυπτο, πρέπει σιγά σιγά ο κόσμος να αντιληφθεί ότι ο φανατισμός, ο δογματισμός και όλα τα -ισμός, θα έχουν ως αποτέλεσμα μόνο το αιματοκύλισμα και τίποτα άλλο. Δυστυχώς η κατάσταση δεν μπορεί και δεν πρόκειται να βελτιωθεί. Θα πορευτούμε έτσι μέχρι όπου μας βγάλει.

Πολλές από τις ‘πολιτισμένες’ χώρες τις Ευρώπης, οι οποίες τα προηγούμενα χρόνια ήταν κάπως ελαστικές με άσυλα και υποδοχές “άλλων”, σκέφτονται τώρα να αλλάξουν την πολιτική τους. Όμως, ολόκληρες πόλεις και περιοχές έχουν πλέον μετατραπεί σε γκέτο και ανεξέλεγκτες θα είναι οι καταστάσεις στο μέλλον. Δυσοίωνα τα πράματα αγαπητοί μου φίλοι.

Στη δυσοίωνη αυτή κατάσταση, εμείς θα προτείνουμε μια ταινιούλα με πολύ αίμα και δράση, από τους αγαπημένους μας Χ-Men, και το τελευταίο ταινιάκι Logan. Δε θα αναλύσουμε την ταινία γιατί θα τη δουν μόνο οι φαν του είδους (βλέπε Marvel) αλλά μία είναι η ατάκα που κλέβει την παράσταση σε όλο το έργο.

Ο κατατρεγμένος από τη μοίρα Logan ή HughJackman ή Wolverine, βάζει τον παππού προφέσορα Charles στο κρεβάτι για να πούμε μια ευγενική καληνύχτα. Κάπου εκεί στα πασαλείμματα του προφέσορα για μια καλύτερη ζωή, ο μεγάλος αδαμαντιοφόρος γενιοφόρος Λόγκαν γυρνάει και του λέει:
Charles, the world is not the same as it was.

Δείτε το trailer του Logan εδώ.

Προσοχή στους δρόμους, όταν οδηγείτε και όταν περπατάτε.

Υγεία σε όλους και να προσέχετε τους ανθρώπους που αγαπάτε. 

Αγάπη μόνο, είναι το μότο του ποιητή που ενώ μπήκε στη ζωή μας με λίγο λάθος τρόπο, είναι η ουσία της ουσίας (ω ουσία…). Αγάπη μόνο, για όλους και σε όλους.

Καλό Πάσχα.

No comments:

Post a Comment