29 April 2017

Get Out (2017)

Χαιρετούμε με αγωνιστικούς χαιρετισμούς, μιας που το Πάσχα μας άφησε και έρχεται η 1η Μαΐου. Για τους ψαγμένους αριστερο-αριστές και ολίγον από κκε-παμε-κκε μ-λ, ξ-ψ, θου-βου, “δεν είναι αργία, είναι απεργία”. Στα πιο σοβαρά τώρα, αν ρωτήσετε την αγαπημένη μου ‘Δρακουλέσκου’ για την Πρωτομαγιά και τα εργασιακά, μάλλον θα είμαστε χαμένοι από χέρι με την απάντηση που θα πάρουμε. Παρ’ όλα αυτά, αγαπάμε ‘Δρακουλέσκου’ και τη φαντασιωνόμαστε με χοντρό καλαμάκι αλα μιλκ-σέικ να ρουφάει αίμα και να μη χορταίνει η αιμο-ρουφήχτρα.

Στα δικά μας, ή καλύτερα στα πιο δικά μας, είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα που μας πέρασε μεγάλη πρωθυπουργική συνέντευξη από τον coolAlexis στον επίσης δαιμόνιο ρεπόρτερ coolNikos. Ο coolAlexis έλεγε πάλι τα δικά του (ανάπτυξη-πλεόνασμα-αξιολόγηση) ενώ σαφώς τα ληγμένα είναι όντως ληγμένα. Επιτέλους όμως ακούσαμε από το στοματάκι του και ένα καλό λόγο για τη madame Μέρκελ και τον καρεκλοκένταυρο Σόιμπλε. Και εκεί που νομίζαμε ότι δεν τους πολυσυμπαθούσε ο coolAlexis τους γερμαναράδες, μας την έκανε πάλι την έκπληξη.

Μιας που αναφερθήκαμε σε γερμαναράδες, ανώτερες φυλές, κτλ κτλ, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να πούμε 2-3 πραγματάκια για μια καλούτσικη ταινία-έκπληξη. Το GetOut, που σε άπταιστα ελληνικά έχει μεταφραστεί : Τρέξε! - Έλεος και ήμαρτον.

Το GetOut, έκανε την έκπληξη φέτος, γιατί ενώ είναι μια χαμηλού μπάτζετ ταινία, τα έβγαλε τα έξοδά της και με το παραπάνω. Τώρα θα μου πείτε λίγο η συγκυρία Trump-ούκου, λίγο τα ξενοφόβια, όλα παίξανε το ρόλο τους.

Στην ταινία που λέτε, ένας νεαρός μαύρος φωτογράφος, πάει με την άσπρη κοπέλα του, να επισκεφτεί τα Ζμπεθέρια. Το παλουκάρι ο Chris (aka DanielKaluuya) έχει κάποιους ενδοιασμούς, αλλά τελικά το λευκό πιπινοειδές Rose (aka AllisonWilliams από το μαγευτικό Connecticut) θα τον πείσει ότι οι γονείς της είναι νορμάλ άνθρωποι, ανοιχτόμυαλοι (όπως η madame Μέρκελ...) και ότι ο καημένος ο Chris δεν έχει κανένα λόγο να ανησυχεί. Παρόλο που καπνίζει.

Φτάνει που λέτε το ζεύγος στην κατοικία των Ζμπεθέρων και εκεί αρχίζει και χαλάει ο κουραμπιές. Ξινίζει το γάλα. Φυσικά, ο γάτος Chris αρχίζει και ψυλλιάζεται τι συμβαίνει και ότι κάποιοι (ονόματα να μη λέμε…) έχουν βάλει στο μάτι τους Brothers - δηλαδή τα μαύρα αδέρφια - και τους κάνουν κάτι περίεργα κόλπα. Αρχηγός στα κόλπα η Ζμπεθέρα Missy (aka KatherineKeener) και τα τσάγια της με τους υπνωτισμούς και όλα τα βουντού.

Από δω και από κει, ο Chris πήγε στο εξοχικό για ένα χαλαρωτικό Σ-Κ, θα βγει κυνηγημένος. Α ρε Chris, τρέχα γιατί δε σε βλέπω καλά. 

Δείτε το trailer του GetOut εδώ

Ατάκες / Memorabilia: 
It's a service we provide.
What is your purpose in life, Chris?
A mind is a terrible thing to waste.

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
Μαύρο άσπρο - όνειρα κάνω.
In da hood.
Get Out = Έβγα όξω ρε αν σου βαστάει.
Όπου φύγει φύγει.
Δύσκολοι καιροί για μαύρους φωτογράφους.

Χρήσιμα links / Useful links:
Get Out
Jordan Peele
Daniel Kaluuya
Allison Williams
Katherine Keener
Bradley Whitford
Caleb Landry Jones

No comments:

Post a Comment