13 May 2018

Tremors (1990)

Στροφή στην ποιότητα και μιας που ήτανε σ-κ γιουροβίζιον, κάποιοι ετοιμάζονται για Κάννες, είπαμε να παραστρατήσουμε λίγο και να ασχοληθούμε με κάτι λίγο πιο καλτ-cult, αγαπημένο και ιστορικό ταινιάκι για διάφορους λόγους.

Δε θα σχολιάσουμε τίποτα από την επικαιρότητα, αλλά θα πάμε στο 1990 για να ξανα-συναντήσουμε ή για τους λίγους που δεν το κατέχουν το άθλημα, να γνωρίσουμε 2 παλουκάρια που άφησαν ιστορία, τον Val ή Valentine ή Βαλεντίνο (τον Βαλάντη δηλαδή...ή KevinBacon) και το κολλητάρι του τον Earl (aka FredWard).

Οι δύο άξεστοι που λέτε χωριαταραίοι, ψιλο-αγράμματοι αλλά με φιλότιμο στο ξεβούλωμα βόθρων, παίρνουν την μεγάλη απόφαση, και τέρμα τα λόγια και οι υποσχέσεις: Θα την κάνουν από το μικρό τους χωριό στη μέση του πουθενά στη Νεβάδα-καζίνο (Ελλάδα το ξύνω...) και θα πάνε αλλού. Να φύγετε, να πάτε αλλού...κάπως έτσι. 

Ο δρόμος της φυγής όμως, κλείνει κάπως ανέλπιστα και ξαφνικά από κάτι κοτρόνια, ενώ το έδαφος ταρακουνιέται συνεχώς. Πρόθυμες για τσιλιμπούρδισμα φοιτήτριες σεισμολογίας είναι στη μέση του πουθενά, έτοιμες να καταγράψουν σημαντικά δεδομένα, και να κάνουμε και καμιά πτυχιακή της προκοπής μπας και πάρουμε το ρημάδι το πτυχίο μας και επιτέλους διοριστούμε.

Τα παλουκάρια δεν μπορούν να ξεφύγουν από την κοιλάδα του θανάτου, και σιγά σιγά το κουβάρι του μυστηρίου αρχίζει να ξετυλίγεται. Κάτι χοντρά και πονηρά σκουλήκια, κάνουν τη ζημιά και αντί να καταστρέφουν τα μαρούλια, μασάνε τους καημένους τους άξεστους τους βλάχους σαν μεζεδάκι. 

Θα καταφέρει ο Val και ο Earl να σώσουν την παρτίδα και να καθαρίσουν τα σκουλήκια ωσάν γνήσια μπαόκια?

Η ταινία είναι από το 1990, και από τις ταινίες σήμα κατατεθέν για κωμωδία-θρίλερ, μιας που δε ξέρεις που πρέπει να κλάψεις και που να γελάσεις με τα τραγικά πράματα που βλέπεις, αλλά και τα οπτικά εφέ της αποχής. Φυσικά, ένα άλλο στοιχείο που χαρακτηρίζει αυτές τις ταινίες που δοξάζουν την αμερικανο-βλαχιά, είναι και ότι οι λοιπές μειονότητες (βλέπε κινέζοι, μαύροι, κτλ) είναι και οι πρώτοι που θα θυσιαστούν για το καλό της υπόλοιπης παρέας και θα τους φάει η μαρμάγκα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Tremors, έχουν βγει καμιά 5-6 στη σειρά, αλλά η τραγικότητα δε σταματάει. Τίτλοι τύπου Aftershocks και A cold day in Hell, βλέπονται μόνο με τη συνοδεία ψυχοφαρμακευτικής αγωγής, μιας που οι παρενέργειες είναι άμεσες και ίσως μοιραίες. 

Τώρα θα μου πείτε: Καλά ρε φιλαράκι, γιατί μας πρήζεις με το Tremors, αφού είναι καλτ βιντεοκασέτα αμάσητη? Και απαντώ. Σας πρήζω, γιατί κάποιο πονηρό μυαλουδάκι εκεί πέρα στο ΆγιοΞύλο, είχε την ιδέα της χρονιάς. Τα πολυ-αγαπημένα Tremors, κάτι σαν τα δρακουλίνια, γίνονται πλέον σειρά και το 2018, μετά από 28 ολόκληρα χρόνια η σκουληκοπαρέα επιστρέφει. Φυσικά ο Val ή KevinBacon, σαφώς ολίγον γερασμένος και 'σπασμένος'. 

Η ταινία είναι κλασική και αξίζει να τη δείτε. Old time classic. Τώρα για τη σειρά, θα σας γελάσω. Πάντως θα περιμένουμε να δούμε που ήταν κρυμμένα τα σκουλήκια τόσα χρόνια και πως έτσι στα ξαφνικά κάνανε την εμφάνισή τους. Ήταν στη Β'? Ήταν στη Γ'? Πανικός και ομίχλη και επιστροφή!

Δείτε το trailer του Tremors εδώ

Χρήσιμα links / Useful links:   

No comments:

Post a Comment