02 June 2018

Terminal (2018)

Κυρίες, κύριοι και αγαπητά παιδιά, χαιρετίζουμε και καλωσορίζουμε τον αγαπημένο Ιούνιο, δηλαδή άλλο ένα ιστορικό greek summer είναι προ των πυλών. Φυσικά, για τους μαθητές και φοιτητές/σπουδαστές, ο Ιούνιος σημαίνει εξετάσεις, αλλά με λίγο υπομονή ακόμα, θα περάσουν όλα. Όπως είπε και ο ποιητής, 'we have already eaten the camel and now there is the queue' - σε ελεύθερη μετάφραση φυσικά από τα αγγλικά.

Και μιας που το έφερε η κουβέντα, ο αγαπημένος coolAlexis δείχνει να ζορίζεται ολίγον με το σκοπιανό/μακεδονικό. Μέσα στη βδομάδα μας λέγανε ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία, αλλά προς το τέλος έκοψε λέει η σάλτσα, χάλασε το γλυκό και τώρα είμαστε σε αναμονή. Αναμονή και υπομονή. Τι να κάνουμε? Σε κανα 2 βδομάδες ξεκινάει και μουντιάλ, οπότε υπομονή και εκεί. Για όλα χρειάζεται υπομονή απ' ότι φαίνεται. 

Η υπομονή και ο σχεδιασμός, είναι και το χαρακτηριστικό της ταινιακής πρότασης για αυτό το Σ-Κ. Terminal που λέτε, ή αλλιώς Τερματικός Σταθμός. Με MargotRobbie παρακαλώ, η οποία προς το τέλος, φοράει και την ποδιά της νοσοκόμας, έτσι για να μας ανταμείψει για την υπομονή που κάναμε και είδαμε όλη την ταινία της. 

Η ταινία που λέτε είναι μια ταινία μυστηρίου και προς το τέλος φαίνεται τελικά ότι είναι μια ταινία εκδίκησης. Φυσικά για τους ψαγμένους του είδους, με πολλά κινηματογραφικά χιλιόμετρα στα μάτια, είναι ολίγον προβλέψιμη, αλλά κατά τα άλλα βλέπεται κάπως ευχάριστα. Κάπως...

Το κουβάρι και το όλο μπάχαλο της υπόθεσης, αποτελείται από 2 επαγγελματίες δολοφόνους, τους οποίους προσλαμβάνει μέσω τηλεφώνου ένας περιβόητος νονός/κακοποιός. Μεγάλες μπίζνες για τους 2 βλάχους που βλέπουν την τύχη να τους χαμογελά. Κάπου κάπως κάποτε, στο κόλπο μπαίνει και η γκαρσόνα β' MargotRobbie, η οποία κάνει 2-3 δουλειές γιατί το άτιμο το μεροκάμα βγαίνει με κόπο και ιδρώτα. 

Από το πουθενά, μπουκάρει στην ιστορία και ένας καθηγητής, προφέσορας αγγλικών - θεός ο SimonPegg, ο οποίος έχει μια ασθένεια - κανείς δεν ξέρει τι - και μας ενημερώνει ότι οι μέρες του είναι μετρημένες. Δε σταματάει να βηχάει και θέλει επειγόντως το φάρμακό του, που δεν είναι άλλο από ένα σπέσιαλ τσιγαράκι. Για τους μπουρτζόβλαχους που δεν ξεβλάχεψαν ακόμα, να τονίσουμε ότι το κάπνισμα απαγορεύεται σε εσωτερικούς/δημόσιους χώρους ακόμα και σε φανταστικές ιστορίες/διηγήματα όπως αυτή η ταινία. Τελικά, επικρατεί η λογική, και το μπαφιάζουμε χωρίς φόβο αλλά με πάθος. 

Στην όλη μυστηριακή υπόθεση, σημαντικό ρόλο παίζει και ο κουτσός καθαριστής του Τερματικού Σταθμού (...sorry, night Supervisor), όπου από την αρχή φαίνεται ότι κάτι βρωμάει με τον τύπο, και δεν είναι η σκουπιδιάρα που τραβολογά πέρα δώθε. Εκπληκτικός για άλλη μια φορά ο MikeMyers.  

Η ταινία είναι κάπου 1μιση ώρα, και οι αποκαλύψεις γίνονται προς το τελευταίο 20λεπτο. Λίγο υπομονή...

Δείτε το trailer του Terminal εδώ

Ατάκες / Memorabilia: 
Have we met before?
Oy, bottle blonde. Two teas.
Naughty, naughty little girls just like you!
May we tell you a story, Mr.Franklyn?

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
Το μπέρδεμα.
Το δόλωμα.
Ξανθιά εκδίκηση.

Χρήσιμα links / Useful links:
Terminal
Vaughn Stein
Margot Robbie
Simon Pegg
Mike Myers
Dexter Fletcher
Max Irons

No comments:

Post a Comment