01 September 2018

Animal Kingdom (2010)

Μπούκαρε και ο αγαπημένος Σεπτέμβριος, μυρίζει Φθενόπωρο, δηλαδής πάει και αυτό το καλοκαίρι. Σιγά σιγά πρέπει να προετοιμαζόμαστε για να ανοίξουν τα σχολειά. Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

Μιας που το έφερε η κουβέντα για κατεργάρηδες, ο coolAlexis έκανε λέει ανασχηματισμό, δηλαδή ανασχημάτισε τους υπουργούς του, την ομάδα του, τα παλουκάρια που δουλεύουν σκληρά για το δικό μας καλό. Κάποιοι μείναν στη θέση τους, κάποιοι φύγαν. Κάποιοι ξαναήρθαν και κάποιοι θα ξαναφύγουν. Έτσι και αλλιώς όλοι μπαινοβγαίνουν κάπου, έτσι για να δικαιολογήσουμε την πολιτική 'ύπαρξή' τους. Κατά τα άλλα, 'έργο' μηδέν, ή για να ακριβολογούμε, υπό του μηδενός.

Φυσικά, για να μην είμαστε όλο γκρινιάρηδες, να πούμε ότι και επίσημα το Ελλαδιστάν βγήκε από τα μνημόνια. Νταούλια όμως και ζουρνάδες δεν ακούγονται στο βάθος. Φυσικά, η επιτήρηση συνεχίζεται για ευνόητους λόγους, αλλά η πολυπόθητη ανάπτυξη είναι ήδη εδώ. Ανοίξτε κάνα παράθυρο να μπει. Μεγάλη απορία τι θα πει ο πρωτομάστορας νταουλτζής στη ΔΕΘ, σε κανά 2 εβδομάδες δηλαδής. Μακεδονία και πάοκ τα δύο αγαπημένα μας θέματα.

Συνεχίζουμε με τους κατεργάρηδες, και δε θα μπορούσαμε να προτείνουμε άλλη ταινία, από την ταινία σταθμό για τα 'ζώα', το 'Animal Kingdom'. Η ταινία είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει τα τελευταία χρόνια ο αυστραλιανός και ο αυστραλέζικος σινεμάς μαζί. Το καστ τρομερό και φοβερό, ενώ η ταινία ασχολείται με το πως μια ολίγον περιθωριακή και ολίγον παράνομη φαμίλια παίζει κυνηγητό με τους αστυνομικούς. 

Η οικογένεια των Cody που λέτε, είναι βουτηγμένη στην παρανομία, με ειδίκευση στις ληστείες και στα ναρκωτικά. Οι μπάτσοι είναι πάντα ένα βήμα πίσω, παρ' όλη τη συνεχή παρακολούθηση των μελών της. Όλα αυτά φυσικά, μέχρι τη στιγμή που θα βαρεθούν να τρέχουν ξωπίσω τους, και θα αποφασίσουν να ξεκινήσουν έναν πραγματικό αιματηρό αγώνα. Από εκεί και πέρα, ξεκινάνε τα 'μία σου και μία μου', όπου η κάθε πλευρά μετρά απώλειες. 

Το πρώτο χτύπημα γίνεται μέρα μεσημέρι να ούμε και την τρώει πρώτος και καλύτερος ο αγαπημένος Baz (aka JoelEdgerton). Σοκαρισμένη η μαμά 'Στρουμφίτα' (aka JackiWeaver), αλλά ολόκληρη η οικογένεια θα δώσει το σύνθημα για αντεπίθεση, με μπροστάρη τον χαπάκια θείο 'Pope' (aka BenMendelsohn - για άλλη μια φορά εξαιρετικός). 

Την όλη ιστορία την βλέπουμε από τα μάτια του ανεψιού 'J', ενώ το ένδοξο σώμα των αστυνομικών αντιπροσωπεύει ο αλεπουδίσιος μουστακαλής ντετέκτιβ Leckie (aka GuyPearce).

Τέλος, να σημειώσουμε, ότι η ταινία αποτέλεσε και την ιδέα-αφορμή για να ξεκινήσει η ομότιτλη σειρά (βλέπε AnimalKingdom), η οποία έχει ήδη 'κλείσει' για 4 σεζόν και έχει καλούτσικες κριτικές. Φυσικά όμως στη σειρά, από Αυστραλία το πήγαμε το πράμα Καλιφόρνια μεριά για ευνόητους λόγους. 

Δείτε το trailer του Animal Kingdom εδώ

Ατάκες / Memorabilia: 
Mom kept me away from her family coz she was scared.
Let him know who's king.
Everything knows its place.
It's a crazy fuckin' world.

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
Οικογενειακές Ιστορίες - hardcore.
Never back down.
Psych Family.
Τα πίτουρα και οι κότες.

Χρήσιμα links / Useful links:
Animal Kingdom
David Michod
James Frecheville
Jacki Weaver
Joel Edgerton
Ben Mendelsohn
Guy Pearce

No comments:

Post a Comment