20 October 2018

Galveston (2018)

Τελευταία ολάκερη εβδομάδα για τον αγαπημένο Οκτώβριο, και τα λόγια είναι περιττά. Άγιος Τζίμης και 28η προ των πυλών, η οποία όμως πέφτει Κυριακή και χαλάει 3ήμερο-4ήμερο-5ήμερο, ειδικά για την Μπουγατσούπολη. Θα απαιτήσουμε αργία Δευτέρα, γιατί υπάρχουν προοπτικές.
Πριν ρίξουμε τη χολή μας για σήμερα, να υποβάλλουμε τα σέβη μας σε 2 ανθρώπους-ήρωες. Τον Κυριάκο Παπαδόπουλο (aka ο ήρωας του Αιγαίου) και τον Πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου. Θα επανέλθουμε και στους 2, κάποια στιγμή στο μέλλον με ειδικό αφιέρωμα στην ενότητα 'άνθρωπος'. Respect απεριόριστο. 
Και ας έρθουμε τώρα στα καλούδια. Το τρενάκι coolAlexis-Παναγιώτης Ψεκασμένος-Νικόλας Καπελάς μας τελείωσε. Στο προχθεσινό και καλά υπουργικό συμβούλιο - χωρίς κάμερες παρακαλώ - αρπάχτηκαν λέει τα 2 εύσωμα παλουκάρια και εκεί που πήγαν να αναμετρήσουν τις περιφέρειές τους (ποιανού ξεπερνάει τα 2,75μ), έγινε η ζημιά. Ο Γιώτης Ψεκασμένος απασφάλισε και άρχισε να μιλάει για κάτι λέει 'μυστικά κονδύλια'. Το από πάντα, πιο σιχαμερό υπουργείο για μίζες, λαδώματα, δωράκια και λαμογιές μίλησε για 'ύποπτο χρήμα'! Δηλαδή, αν δε τρελαθούμε τώρα, δε θα τρελαθούμε ποτές. 

Μετά από αυτά τα βαριά λόγια ο Νικόλας ο Καπελάς, πήρε το καπέλο του και αποχώρησε από το τρενάκι. Από την άλλη, coolAlexis και Ψεκασμένος πήγανε και χλαπακώσανε στη Λέσχη, ενώ κουτσομπολιά αναφέρουν remake και τελικές πρόβες για το 'Δείπνο Ηλιθίων'. Πάλι στο τζαμπέ, δηλαδή να μη πλερώσουμε ούτε ένα 2ευρω για κανα πιτό-γυρο. Σε μια αρχηγική-ηγετική και εντελώς κουκουρούκου απόφαση, ο coolAlexis αποφασίζει να αναλάβει αυτός τα ηνία του υπουργείου Οξωτερικών, μιας που έτσι και αλλιώς δεν είχε να κάνει και κάτι, συν το γεγονός ότι το συγκεκριμένο υπουργείο σημαίνει ταξίδια και ξίδια. Εκεί που θα κάναμε 5-6 ταξιδάκια, τώρα θα κάνουμε καμιά 10αριά. Σιγά το πράμα. 

Τελειώνοντας, να υπενθυμίσουμε ότι η υπογραφή του Νικόλα του Καπελά, βρίσκεται στη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία προχωρά ακάθεκτη. 'Ο,τι θέλουν τα αμέρικαν μπόιζ. Πέρασε από τη βουλή των Σκοπίων ή της Βόρειας Μακεδονίας, ενώ το λάδωμα έπεσε σύμφωνα με 'ελληνικές πατέντες'. Πάμπερς και βαλίτσες γυρνούσαν εδώ και εκεί, ενώ υπάρχουν και 2-3 ανεπιβεβαίωτες πλεροφορίες ότι ακόμα και σε απόσταση 2-3 τετραγώνων από την βουλή των Σκοπίων ή της Βόρειας Μακεδονίας, οι δρόμοι ήταν κάπως γλιστεροί. Γατάκια σκοπιανοί. Οι δικοί μας οι 'άρχοντες' τα κάνουν εδώ και χρόνια και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Amateurs!
Μετά το χώσιμο, πάμε και στην πρόταση για αυτή την εβδομάδα, μιας που έχουμε πάθει και μεις, BenFosterίαση. Galveston που λέτε είναι η ταινία που ίσως θα πρέπει να ρίξετε μια ματιά. 

Από το αγαπημένο Τέξας, το οποίο οι ταινίες το διαφημίζουν πλέον, μόνο για την άπειρη βλαχιά του και τους άνιωθους βλαχο-τεξανούς. Η ιστορία είναι πως ο Roy (aka BenFoster) δουλεύει και καλά για ένα μαφιόζο και σε μια αποστολή, μια ωραία και ήσυχη νύχτα, το πράμα στραβώνει. Σε αυτό να προσθέσουμε και το γεγονός ότι ο Roy, από τους πολλούς μπάφους, έχει και ένα πρόβλημα στα πνευμόνια του. 

Στην αποστολή που πήγε λάθος, θα γνωρίσουμε τη Rocky (aka ElleFanning), η οποία εντάξει είναι πουτανάκι από τα λίγα, αλλά OK - τη συμπαθούμε γιατί περάσαμε δύσκολα παιδικά χρόνια, και η άκαρδη ζωή μας έριξε στα δύσκολα μονοπάτια από νωρίς. Το τρομερό δίδυμο θα κάνει ένα ταξιδάκι (βλέπε roadtrip) σε μια προσπάθεια να ξεφύγουμε από τις μαφίες, και στην πορεία θα γίνουν 3. Αλλά, όπως είναι γνωστό, κανείς δε ξεφεύγει από τα Μπιγκ Μπόσις. Κάποια στιγμή μας βρίσκουν και το πανηγύρι ξεκινά. Μετά, ταράμ τατάμ, 20 χρόνια μετά...

Η ταινία είναι καλή και σκοτεινή (film noir - crime - thriller - dramma όλα αυτά μαζί). Από τους δημιουργούς του TrueDetective. Φήμες λένε ότι το βιβλίο είναι κάπως καλύτερο από την ταινία, αλλά, πάντα έτσι δε λένε?

Δείτε το trailer του Galveston εδώ

Ατάκες / Memorabilia: 
No guns tonight. 
It was some kind of a set-up. How did you find yourself there tonight?
Be straight with me, and i'll be straight with you.
Don't leave us. No, I won't.
Look, the past isn't real. You remember it, how you want to remember it.
I remember my sister a little. I remember us, going to the beach.
If i talk, you leave. That's the deal.
You were never abandoned.

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
Τσιγάρα και ποτά. Ποτά και τσιγάρα.
Αθάνατο Τέξας.
Hell is real.
20 χρόνια μετά.
Της φυλακής τα σίδερα είναι για τους μάγκες.

Χρήσιμα links / Useful links:
Galveston

No comments:

Post a Comment