04 November 2014

7500 (2014)



7500, κυρίες και κύριοι. 

Βαθμολογία: Ουρανοκατέβατη.

Ενώ έχουμε ήδη ξεκινήσει το House of Cards και περιμένουμε να δούμε το πρώτο αίμα, έχουμε πάθει απανωτά εγκεφαλικά για τα οποία υπεύθυνος είναι ο Corey Stoll μιας που έχουμε χάσει το μέτρημα σε πόσες σειρές έχει παίξει ο μπαγασάκος τα τελευταία 2 χρόνια (από HOC, μέχρι TheStrain και ολίγον από Homeland), ετοιμάζουμε βαλίτσες για διακοπές στα πάτρια εδάφη, που είναι και της μόδας τώρα τελευταία. 

Επειδή ακριβώς πετάμε (κάποιοι στα σύννεφα εδώ και χρόνια…) δεν θα μπορούσαμε να σχολιάσουμε άλλη ταινία εκτός από το τελευταίο μυστήριο των αιθέρων, την πτήση 7500. Η πτήση 7500 που λέτε είναι μια κανονικότατη πτήση με τις κλασσικές αμερικανίδες ξανθούλες αεροσυνοδούς που για αντιρατσιστικούς και λίγο διαφημιστικούς λόγους (βλέπε άνοιγμα αγορών προς Ασία μεριά…), θέλοντας και μη ρίχνουμε ατάκες στο κινεζοειδές συναδελφάκι μας (aka Jamie Chung) περιμένοντας κάποια απάντηση που έτσι και αλλιώς την έχουμε γραμμένη (εεε…και τη συνάδελφο αλλά και την απάντηση…2 σε 1 η αρχι-αεροσυνοδός).

Στην ‘αξέχαστη’ λοιπόν πτήση από L.A. (Los Angeles για τους άσχετους…Λος Άνχελες για τους Vatos Locos…) προς Τόκυο, υπάρχουν 3 ζευγάρια που συνθέτουν το σκηνικό πλήξης και ανίας, ένα ψιλο-Emo, ένα κλεφτρόνι, ένας σατανιστής, ένας χασάπης, μια πατσαβούρα, ένας λαδέμπορας και μια λεοπάρδαλη (αυτό το τελευταίο ζώο μπήκε τσόντα γιατί είμαστε και φιλόζωοι, έτσι ?). 

Τώρα για να δείτε ποια από τα παραπάνω είναι αληθινά και ποια όχι, ίσως θα πρέπει να πατήσετε το PLAY. Εγώ πάλι, συνεχίζω ακάθεκτος. Το ένα ζευγάρι της υπόθεσης δεν ξέρει αν θα πρέπει να χωρίσει ή όχι, αλλά το ταξιδάκι προς Τόκυο το τσιμπάμε να μη μας πούνε και κορόιδα. Το άλλο ζευγάρι είναι κουκου-ρούκου κομπαρσιά του κερατά  που άνετα έπαιζα και εγώ με την θεία μου τη Λίτσα, και το 3ο ζεύγος ξεχειλίζει όχι από έρωτα αλλά από κομπλεξισμό. 

Για να μην σας χαλάσω το σκηνικό να σας προειδοποιήσω ότι η ταινία υποτίθεται ότι είναι θρίλερ, τρόμου, αγωνίας και λαχτάρας παρ’ τε το όπως θέλετε, αλλά εμένα (ως κλασσική περίπτωση και ανίατη…) ΜΕ άρεσε γιατί μου αρέσουν όλες οι ταινίες που ξεκινάς να τις βλέπεις με την προοπτική της πατάτας και στο τέλος αναφωνείς ‘ΑΑΑ τι μας λες τώρα…?’, τινάζοντας ταυτόχρονα τα πατατάκια από το κάτω μέρος της μπλούζας μιας που όλα πάνε και χώνονται εκεί για κάποιο παράξενο/παράδοξο και ανεξήγητο λόγο. 

Όχι αλκοόλ γιατί ίσως φοβηθούμε και ο φόβος με το αλκοόλ δεν είναι καλός συνδυασμός. Χυμός καλύτερα να είμαστε και νηφάλιοι. 1 ώρα και 17 περίπου τα λεπτά της πτήσης σας.

Bonus: Για τους ψαγμένους του είδους Shinigami και τα ρέστα, ίσως είναι μια αποκάλυψη. Όχι δεν είναι ο Chucky που κόβει βόλτες με το κουζινομάχαιρο, αλλά σαφή υπόκλιση σε παραγωγές τύπου Death Note (όποιοι δεν το έχουν δει χάνουν…) και κουκλίτσες made in Japan θα σας χαροποιήσουν αρκετά.

Ηθικό δίδαγμα: Λονδίνο, Άμστερνταμ ή Βερολίνο. Λος Άντζελες – Τόκυο από μακριά και αγαπημένοι.   

Μας άρεσε: Που η σκορπίνα-Emo, εκεί που δεν το περίμενε κανείς έδωσε τη λύση στο μυστήριο. Όλοι αναφωνήσαμε «Μπράβο σκορπίνα-Emo!!!». Μας έβαλε τα γυαλιά.  Αγκαλίτσα ???

 Να τη δω? Τα έχουμε ξαναπεί. Αν έχεις κανονίσει καφεδάκι και κους-κους με τις φιλενάδες σου, καλύτερα να πάμε προς καφεκοπτείο μεριά. Άσε τις πτήσεις για μετά.  

Ατάκες / Memorabilia
This is gonna be the trip of a lifetime...(πες τα μεγάλε...!!!)
You have to let go of whatever is holding you here, so you can move on. (σοφά  λόγια…!!!).

 Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
7500 να είναι οι ώρες τους.
Εκεί ψηλά όλοι μαζί μια παρέα περνάμε τέεεεελεια.
L.A. – Tokyo – χλωμό

Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment