10 November 2014

Automata (2014)



Automata, κυρίες και κύριοι. 

Βαθμολογία: Ρομποτική.

Και ενώ το παρεάκι από το εκ-πληκτικό TheWalkingDead έχει χωριστεί στα 3, μιας και παρακολουθούμε με κομμένη την ανάσα ποιος θα είναι ο επόμενος ή η επόμενη που θα ‘δαγκωθεί’ και θα μας αφήσει για να γίνει σαπιο-ζόμπι, συνεχίζουμε με λίγη παραπάνω πώρωση τη μόδα της χρονιάς. Και η μόδα της χρονιάς – εντάξει 2,3 ταινίες περιμένω και ‘γω – έχει να κάνει με τα αγαπημένα μου ρομπότ. 

Πάει μια γεμάτη δεκαετία (ρε πως περνάει ο καιρός…) που ο Will Smith κυνηγούσε τα άσπρα ρομπότ (βλέπε I,Robot). Τώρα έρχεται στο 2014 ο σχεδόν παππούς Antonio Banderas (έλα έλα Μπαντέρας… έλα να δεις το τέρας..!) να συνεχίσει με ένα παρόμοιο ρομποτο-κυνηγητό αλλά αυτή τη φορά πάμε λίγο προς την έρημο για ασκητική φάση μιας που τα άκακα ρομπότ μας έχουν βαρεθεί και λένε σιγά σιγά να την κάνουν με ελαφρά. 

Ο μπαρμπα-Αντώνης  που λέτε, είναι ένας κακομοίρης υπαλληλάκος της μόνης εταιρίας που παράγει τα μόνα ρομπότ στον κόσμο. Λέγοντας ‘κόσμο’ μη φανταστείτε κάτι τρομερό και φοβερό μιας και είμαστε στο 2044 και έχουν απομείνει λίγοι και καλοί  άνθρωποι μετά τον βιασμό του πλανήτη από εμάς για ‘μας. 

H κυρία του μπαρμπα-Αντώνη είναι γκαστρωμένη, αυτός θέλει να πάει στον μαγικό ωκεανό και να παίζει με τα κύματα όπως έκανε όταν ήταν παιδάκι και όλα μα όλα τα ρομπότ υπακούν σε 2 απλά και βασικά πρωτόκολλα (ήρεμα εσείς οι κομπιουτεράδες…). Για περισσότερες λεπτομέρειες θα πρέπει να πατήσετε PLAY.

Bonus: Η αγνώριστη κυρία Μπαντέρας – Τέρας κυρα-Μέλανη, που από τις πολλές – αποτυχημένες μάλλον – πλαστικούρες τρόμαξα να την γνωρίσω. Σε ρόλο έκπληξη και καλά χάκερ του μέλλοντος, μας λέει 2-3 ατάκες για τα πιθήκια και το πως κατέβηκαν από τα δέντρα αλλά μετά πάπαλα. Πολύ καλή και κομβική παρουσία η ρομποτο-πουτανίτσα Cleo.

Ηθικό δίδαγμα: Τα ρομπότ ξέρουν. Εσύ μάλλον όχι. Και τα ρομπότ αυτοκτονούν. 

Μας άρεσε: Ό,τι έχει να κάνει με καταστροφολογίες, μέλλον, ρομπότ, σκόνη, αίμα-δάκρυα και ιδρώτα μας αρέσει και δεν λέμε όχι σε καμία απολύτως προβολή τέτοιων ταινιών. Ειδικά όταν τα ρομπότ είναι πιο έξυπνα από τους ανθρώπους και θέλουν να τους σώσουν και από πάνω από τη μαύρη μοίρα τους, προσκυνάμε ευλαβικά.  Επίσης μας άρεσε και το πρότυπο-μπάτσου που υποδύεται ο DMcDermott, κορυφαίος και εξάσφαιρος όπως πάντα, καθαρίζει ότι κινείται με συνοπτικές διαδικασίες.

 Να τη δω? Ναι ρε, γιατί όχι…?  

Ατάκες / Memorabilia
Have you ever considered how fortunate you are?
Το die, you have to be alive first.
'Boss' is a human thought structure. (πες τα ρε μεγάλε κομμουνιστο-ρομπότ…!!!)
Νο life form can inhabit the planet eternally. (ακούτε ρε ή να το ξαναπεί ο αρχηγός?)

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
Άνθρωποι και Μηχανές.
Άσε το ρομπότ ήσυχο.
Και τα ρομπότ έχουν ψυχή.

Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment