15 December 2014

The Equalizer (2014)



The Equalizer, κυρίες και κύριοι. 

Βαθμολογία: Ατσαλάκωτη.

Ενώ περιμένουμε με ανυπομονησία τα νέα επεισόδια TWD (λίγο υπομονή μέχρι Φλεβάρη μεριά…) και Homeland ελπίζοντας να μας απογειώσουν λόγω πλοκής και να διαγράψουμε από τη λίστα μας 1-2 αχώνευτους - γιατί το σίγουρο είναι ότι θα έχουμε απώλειες - ας δούμε μια καθαρά μοναχική-συνταξιο-κατασκοπική ταινία. 

Πρόκειται για την τελευταία ταινία του μπαρμπα-Denzel και για να μην τα πολυλογώ, παίζει τον ατσαλάκωτο συνταξιούχο της αγαπημένης CIA. Μαυριδερός, καραφλοκόρακας παππούλης που δουλεύει σε DYI και μιας που δεν μπορεί να κοιμηθεί τα βράδια κάνει βόλτες από δω και από κει και όλο καταλήγει σε γνωστό ξενύχτικο αμερικανο-dinner. Εκεί θα γνωρίσει και την ‘αμαρτωλή’ της γειτονιάς (μια πιο κόσμια και ευγενική προσφώνηση της ‘πόρνης’…) και θα γίνουμε τρελό παρεάκι. 

Προσπαθούμε να φέρουμε την κοπέλα στο σωστό δρόμο (γαλλικά και πιάνο δηλαδής…), αλλά αυτό σημαίνει λιγότερα κέρδη για τον επιχειρηματία-νταβατζή και κάπου εκεί σκαλώνει το πράμα. Ο ρωσο-νταβάς τα παίρνει στο κρανίο και κάνει τη μούρη της κοπελίτσας καλοκαιρινή έτσι για να παραδειγματίσει τις υπόλοιπες ‘πεταλουδίτσες’ τις πιάτσας. 

Eκεί ακριβώς το ποτήρι ξεχειλίζει για τον 3ις μέγιστο κομάντο μπαρμπα-Denzel και το πάρτι ξεκινά. Σύνθημα μας είναι ένα: Εμπρός για μια καλύτερη κοινωνία και ψηφίστε με για να σας σώσω από τα παρτάλια, μιας που δεν νιώθω και τους κάνω όλους σκόνη. Ράμπο και Ρομποκόπ σε πακέτο που συμφέρει, τώρα και στη γειτονιά σας. 

Σε 2 ώρες και 7 λεπτά που έχω στη διάθεσή μου θα καθαρίσω όλη τη ρώσικη μαφία αλλά ειδικά αφιερωμένο στην αγαπημένη πιπινο-Alina, θα τους ξεπαστρέψω μέχρι να πιεις το σφηνάκι βότκας και να χορέψεις μπαλαλάικα με το ένα πόδι. Μα καλά, γίνονται τέτοια πράγματα ? Γίνονται και παραγίνονται φίλες και φίλοι…

Κάπου η κατάσταση γίνεται κουκουρούκου και ο ατσαλάκωτος συνταξιούχος σκοτώνει πλέον με το βλέμμα, με το φρύδι, ακόμα και με οδοντογλυφίδες. Ξύπνησε στραβά και μην τον παρεξηγείται τον real American hero. Απλά μην τα βάζετε μαζί του για τις επόμενες 2 ώρες και κάτι ψιλά.

Bonus: Δεν έχει Bonus. Ίσως φανούν χρήσιμες 2-3 καλές ιδέες για το πώς να καθαρίσετε τον γείτονα σας που ακόμα πετάει τα σκουπίδια του στον δικό σας κάδο παρά το γεγονός ότι έχει μαλλιάσει η γλώσσα σας να του το λέτε.  

Ηθικό δίδαγμα: Μπορώ να κάνω τα πάντα, αρκεί να χρονομετρώ τον εαυτό μου στο κάθε τι. 1.2.3…πάμε!!!

Μας άρεσε: Ψάχνω να βρω κάτι, αλλά δυσκολεύομαι…Ακόμα και η Χλόη ως πορνίδιο Γ’ διαλογής, δεν μας πείθει.

Να τη δω? Άστο καλύτερα. Ίσως θα πρέπει να προσπεράσεις…Αν πάλι έχετε τάσεις σαδο-μαζοχισμού κρασάκι όπως και δήποτε…Το σκούρο, το βαρύ ξέρεις εσύ!!!

Ατάκες / Memorabilia
I think you can be anything you wanna be.
Change your world.
When you look at me, what do you see?

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
Μόνος τα κάνω ρημαδιό.
Εγώ και η ρώσικη μαφία.
Ξενυχτώ και διαβάζω. Διαβάζω και ξενυχτώ.

Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment