15 August 2015

Drive (2011)



Drive, κυρίες και κύριοι. 

Βαθμολογία: Αυτοκινητο-ακουστική.

Αλλαγή βάσης όπως έχουμε πει και πρέπει να βολευτούμε πρώτα για να ξεκινήσουμε με πώρωση, να βρούμε ρυθμό μαζί με την εθνική ομάδα μπάσκετ και να ξαναμπούμε στη ρουτίνα μας, με το καλοκαίρι να τελειώνει μιας που ο 15Αύγουστος ήδη έφτασε. 

Τα ιντερνέτια και αυτά περιορισμένα, οπότε μην περιμένετε κάτι καινούριο του κουτιού, αλλά ας πούμε κάτι από μια σχετικά παλιά ταινιούλα, από τις αγαπημένες μας φυσικά. Drive που λέτε και οδηγώ και πίνω, πίνω και οδηγώ. 

Η ταινία αγγίζει την τελειότητα για πολλούς και διάφορους λόγους. Πρώτα απ’ όλα μουσικά. Κορυφαία η μουσική επένδυση και τα τραγούδια έχουν λιώσει στο repeat. Σας προκαλώ να κατεβάσετε το soundtrack και να απολαύσετε το play με λίγο κρασάκι από το χωριό και συνοδεία φρέσκου στανο-τυριού. Όσο περισσότερο βρωμάει στάνη το τυρί, τόσο καλύτερο είναι.  

Ο ας τον πούμε ανώνυμος Driver (aka RyanGosling) σχεδόν τέλειος και αυτός. Οι αδυναμίες μας δεν κρύβονται. Είναι ξανθός, καλός οδηγός, και καλύτερα να μασά παρά να μιλά. Τα λόγια του λίγα και μετρημένα όπως ακριβώς μας αρέσουν. Παλεύει με τα γράσα τη μέρα στο πεταμένο συνεργείο του κουτσού, αλλά τη νύχτα ο πεταλουδίτσος μεταμορφώνεται. Ήσυχος και ήρεμος κάνει το χαβά του μέχρι να μπλέξει.

Για το μπλέξιμο – φυσικά – υπεύθυνη θα είναι μια γυναίκα, η οποία σέρνει μαζί της και κουτσούβελο. Μιας που η Irene (aka CareyMulligan) είναι και αυτή βασανισμένη θα της κάνουμε τη χάρη και θα τη βοηθήσουμε ως εκεί που δεν παίρνει. 

Αυτές οι γνωριμίες στα ασανσέρ θα μας φάνε ρε μπαγάσα. Καλή η βοήθεια, και το πάμε το πράμα ακόμα παραπέρα και θα βοηθήσουμε και ακόμα περισσότερο όταν ο παρταλο-πατέρας-σύζυγος θα κάνει εντυπωσιακή επάνοδο από την στενή.  

Αμάξια, τσαμπουκάδες, μαφιόζοι και κώδικας τιμής που μόνο λίγοι ξέρουν. Οι ατάκες βγαίνουν με το στανιό αλλά καλύτερα έτσι. Οδηγώ και σε σκέφτομαι και είν’ αυτό επικίνδυνο. Πολύ καλές κριτικές γενικότερα για την ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο NicolasWindingRefn αλλά μετά με το κάπως παρόμοιο OnlyGodForgives (2012) μας τα χάλασε λίγο. Ξανά ο RyanGosling να προσπαθεί να βγάζει λόγια δυσκοιλιότητας. 

1 ώρα και 35 λεπτά με αυτοκίνητα, ρομάντζα ανολοκλήρωτα, μαφιόζους και ήρωες της διπλανής πόρτας.  

Bonus: Η θεά Blanche (aka ChristinaHendricks) και τα κουνήματά της που αγγίζουν σφηνο-καραμπόλες στο 3μπαλο για τους μπιλιαρδο-σχετικούς. Τα έχουμε ξαναπεί για τις μπουστάτες κοκκινομάλλες. Κόκκινο σημαίνει ψυχ, κόκκινο σημαίνει κίνδυνος. Μη μπλέκεις για να μη μπλεχτείς. Μείνετε μακριά. Δεν είναι για όλους. Για το καλό σας το λέω βρε.

Ηθικό δίδαγμα: Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες. Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια, τους πάτησε το τρένο.

Μας άρεσε: Ναι.
Να τη δω? Ναι.

Ατάκες / Memorabilia
You shout your mouth. Or I’ll kick your teeth down your throat and I’ll shut it for you.
From now on, every word out of your mouth is the truth.
“…and from nature we should learn, that all can start again, as the stars must fade away to give a bright new day…”

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
Άσπρο μπουφάν – Κίτρινος σκορπιός.
Μοναχικός καβαλάρης.
Ο σπιρτο-οδοντογλυφίδας.
Μ’ αρέσει να μη λέω πολλά…

Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment