16 August 2015

The Brass Teapot (2012)



TheBrassTeapot, κυρίες και κύριοι. 

Βαθμολογία: $$

Πάμε με πώρωση και με ταχύτητες τρομερο-φοβερές. Μιας που έχουμε μείνει λίγο πίσω όπως είπαμε από τα νέα ταινιο-δεδομένα, αλλά για λίγο μόνο, θα αλλάξουμε στυλάκι και θα πούμε για κάτι πιο ανάλαφρο. Κλασικά αμερικανο-ανάλαφρο. Όπως έτσι πρέπει καταμεσής του Αυγούστου.

TheBra$$Teapot που λέτε και οι μύθοι και τα παραμύθια γίνονται πραγματικότητα.

Νεαροί Αμερικάνοι δεν ζουν το αμερικάνικο όνειρο, μιας που ο καημένος John (aka MichaelAngarano) είναι στην πιο άθλια δουλειά του κόσμου και δεν το απολαμβάνει και η Alice (aka JunoTemple - πριν αρχίσει να μας τα δείχνει όλα φόρα παρτίδα σε επόμενες 'ποιοτικές' ταινίες) προσπαθεί να βρει κάνα μεροκάματο παίρνοντας αμπάριζα ό,τι αγγελία εργασίας μπορεί να βρεθεί μπροστά της. 

Το αποτέλεσμα? Και οι δύο την πατήσανε μιας που τα όνειρα και ο έρωτας από το γυμνάσιο δεν είναι αρκετά για να φάμε μεσημεριανό. Επακόλουθο? Αυτή ψάχνει απεγνωσμένα για δουλειά και ο Γιαννάκης απολύεται με συνοπτικές διαδικασίες.

Ένα ταξιδάκι όμως στας εξοχάς θα μας σώσει από την τραγική οικονομική κατάσταση στη οποία βρισκόμαστε. Κλασικά σε μια αντικερί στη μέση του πουθενά, βρίσκουνε τα παιδιά μια τσαγιέρα και ακόμα πιο κλασικά η γριά μάγισσα που είναι στον αχυρώνα θα προσπαθήσει να μας προειδοποιήσει αλλά μάταια. Πατάμε γκάζι και τρώει τη σκόνη μας.

Χωρίς πολλά πολλά, η μαγική τσαγιέρα ξερνάει λεφτά από τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης της ή όποιος την αγγίζει και είναι κοντά χτυπάει ή παθαίνει κάτι κακό. Όσο μεγαλύτερο το χτύπημα και η ζημιά τόσα περισσότερα ντάλλας $ ξερνάει το τσαγιερό. 

Φυσικά, τα καλά $ δεν μπορεί να κρατήσουν για πάντα, κινεζο-εβραίοι θα έρθουν να ζητήσουν με κάπως ανορθόδοξο τρόπο αυτό που πιστεύουν ότι τους ανήκει, και οι καταστάσεις θα μπλέξουν κάπως. Στην τελική, όπως συμβαίνει σε όλες τις καλές ιστορίες, η σχέση του νεαρού ζεύγους θα δοκιμαστεί και θα πρέπει να διαλέξουν μεταξύ αγάπης και αρμονίας και χρήματος.

1 ώρα και 36 λεπτά με χτυπήματα κάποιες φορές κάτω από τη μέση, λίγο αιματάκι, λίγο ρομάντζο, λίγη αγάπη και πολλά μα πολλά ντάλλας $.   

Bonus: Ωραία ιστορία και καλή για κάτι ανάλαφρο. Οι κλασικοί εβραίοι είναι ακόμα πιο κλασικοί στο κυνήγι της τσαγιέρας. Ανακάλυψαν το χρήμα οι άτιμοι και δεν λεν να το αφήσουν να το πάρει κανένας άλλος.

Ηθικό δίδαγμα: Τα λεφτά χαλάν τον άνθρωπο. Όπως και το πολύ ξύλο. Μπορεί να σαπίσουμε πιο γρήγορα με έναν συνδυασμό των δύο παραπάνω.
 
Μας άρεσε: Έτσι κ’ έτσι.
Να τη δω? Γιατί όχι? Ανάλαφρη επιλογή με νόημα στη τελική.

Ατάκες / Memorabilia
Her degree is as authentic as her bouncy new tits.
We make our million and then we stop.
One bad deed for another, huh? (jewish style!!!)
Some men are destined to fail John. And you are one of them.
I am God’s holy representative.

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
Για τα λεφτά τα κάνεις όλα.
Χτυπάς και απολαμβάνεις $.
Πάρ' τα μωρή άρρωστη.
Το χρώμα του χρήματος.

Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment