16 October 2015

Z for Zachariah (2015)



Z for Zachariah, κυρίες και κύριοι.          

Βαθμολογία: Βουνήσια - καταστροφολογική. 

Φτάσαμε αισίως στα μέσα του Οκτωβρίου και έχουμε και λέμε: Ο σερίφης Ρικ και οι Περπατο-Νεκροί του (aka TheWalkingDead) πάνε πορεία που θυμίζει τις ένδοξες μέρες που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στις επάλξεις της αντιπολίτευσης και οι δρόμοι ήταν κλειστοί κάθε 2 μέρες από τους αγωνιστές-συντρόφους. Τσαμπουκαλεμένος ο Ρικ, αλλά ψιλο-παπάρας μιας που θα έπρεπε να έχει μυριστεί ότι η γριά θα τον προδόσει. Γυαλίζει το μάτι της. Η κυρα-CarrieMathison (βλέπε Homeland) έχει εγκατασταθεί για τα καλά στας Ευρώπας και προσπαθεί να βοηθήσει αυτούς που δεν βοηθιούνται με τίποτα. Σε αυτούς φυσικά ανήκει και η ίδια, μιας που τα νεύρα της είναι στην τσίτα και δεν μας βλέπω να βγάζουμε άλλο ένα επεισόδιο χωρίς χάπια. Τέλος, η ladyGaga βλέπω να παίρνει σηκωτό όλο το νέο κύκλο του AmericanHorrorStory. Διαπρέπει χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια πίνωντας σα γαλατάκι κακάο το αίμα κάποιων αναιμικών μούλικων. Αγαπάμε και lady και Gaga.

Μ’αυτά και μ’ αυτά το παραξηλώσαμε πάλι στη λογοδιάρροια. Ας πάμε να δούμε κάτι σε καταστροφο-λογικό μιας που μας έχουν πιάσει τα δαιμόνια μας. Z for Zachariah που λέτε, και ο κόσμος είναι ήδη τελειωμένος. Όχι θα τελειώσει, αλλά μας έχει ήδη τελειώσει και άιντε να δούμε που θα μας βγάλει.

Μοναδική επιζώντες μετά από ένα πυρηνικό σκάκι η αγρότισσα Αννούλα (aka MargotRobbie) που την έχει αράξει πάνω στα βουνά και στη φύση, στα λαγκάδια και στις οξυγονο-κορφές. Κάποια μέρα και κάποια στιγμή εκεί που κυνηγούσαμε κούνελους (τυχαίο?? Δε νομίζω...) βλέπουμε ξαφνικά μπροστά μας έναν διαστημάνθρωπο.

Ντάξει, μη το χονταίνουμε. Δεν είναι διαστημάνθρωπος, αλλά ο Γιαννάρας (aka John, aka ChiwetelEjiofor) ο οποίος έχει βάλει τη στολή του την καλή για να προφυλαχτεί από τη ραδιενέργεια που έχει σκορπιστεί παντού.

Μετά έχουμε κάτι ‘οικογενειακές ιστορίες’ να μας ζαλίζουν και η Αννούλα ξέρει ότι θα πρέπει να κάνει τη μεγάλη θυσία για να ανοικοδομήσουμε τον πλανήτη. Ο Γιαννάρας ως επιστήμονας είναι σκεπτικός και ρίχνουμε το πρώτο άκυρο. Φυσικά, μιας που δεν υπάρχει κανείς άλλος (ούτε για δείγμα λέμε...) τελικά θα γίνει το μεγάλο μπαμ (βλέπε φίκι φίκι...) για το καλό της ανθρωπότητας ρε δικέ μου. Φιλολογίες, θρησκείες και πιτόγυρο με απ’ όλα δένουν το γλυκό.

Ξαφνικά όμως, μπαίνει από θέση οφ-σάιντ και 3ο πρόσωπο, ο μουτζουρωμένος Caleb (aka ChrisPine η παλιοσειρά). Μετά τον ερχομό του Caleb, οι σχέσεις των 3ων περιπλέκονται λίγο και θα γίνει ένας μύλος η όλη κατάσταση. Η Αννούλα κλασικά το βιολί της και ο Θεός θα μας σώσει. Εύγε μέχρι ένας σημείο, αλλά την πουτανιά μας θα την κάνουμε (με την άδεια του μπαρμπα-Γιάννη φυσικά).

Η ταινία κλείνει με ιδανικό τρόπο στη 1 ώρα και 30 λεπτά ακριβώς. Το τραγούδι του τέλους (που παίζει σε όλη την ταινία και μας έχει στοιχειώσει...) θα μας κάνει να σηκωθούμε από καρέκλες, καναπέδες, πολυθρόνες και να αναζητήξουμε και μεις μια νέα αρχή στα χωριά μας και στην εξοχή. Ξεκουνηθείτε λέμε!!! 

Bonus: Η μία και μοναδική MargotRobbie που είπε να κάνει ένα ευχάριστο και υγιεινό περίπατο στας εξοχάς και να το ρίξει λίγο στην ποιότητα. Είπαμε να το γυρίσουμε λίγο και να φύγουμε από τα πολλά τα μακιγιάζ, τις Hollywood-ιανές παραγωγές και να παίξουμε κάτι ολίγον εναλλακτικό αναδεικνύοντας τις αυστραλιανές μας φακίδες. Μπράβο μωρή άρρωστη Margot.  

Ηθικό δίδαγμα: Τα έχω πει και θα τα ξαναπώ. Δυστυχώς ή ευτυχώς το ανθρώπινο είδος είναι καταδικασμένο. Πολλοί είναι οι παράγοντες και οι παράμετροι που μας οδηγούνε με μαθηματική ακρίβεια στο γκρεμό. Εμείς προχωράμε σα το βόδια, χαλαρά και με ρυθμό. Μουυυυυ...

Μας άρεσε: Ναι, γιατί παίζει (ή κάνει πως παίζει) η φίλη μας η MargotRobbie. 

Να τη δω? Ανάλογα τα γούστα σας. Δύσκολο το βλέπω πάντως να πατήσετε play.

Ατάκες / Memorabilia
Δεν έχει και πολλά λόγια να μας μείνουν, εκτός από 2-3:
I ain’t seen anyone alive for over a year. (πιο τέλεια δε γίνεται…!!!)
There’s gotta be an explanation.
This valley survived like you and I did because we have faith.
If you need to figure it out, figure it out.

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
Δεν υπάρχει ελπίδα.
Στους 2 τρίτος δεν χωρεί...και αν χωρεί θα γίνει στραβή.
Το καλύτερο χθες.

Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment