09 April 2016

Jane Got a Gun (2016)

Jane Got a Gun, κυρίες και κύριοι.
Βαθμολογία: Κάτι σαν γουέστερν με αρκετά flashback.
Ενώ μπούκαρε φουριόζος ο Απρίλιος, και ενώ ετοιμαζόμαστε να γράψουμε 2-3 λογάκια για το τελευταίο επεισόδιο των Περπατο-Νεκρών (aka TheWalkingDead), το οποίο μας άφησε μια γεύση φόλας στη στοματική μας κοιλότητα, ας δούμε κάτι πιο εξάσφαιρο, έτσι για να απαλύνουμε την ατμόσφαιρα και τον πόνο μας.
Εκεί προς τα τέλη του 1800, στο μαγικό Αμέρικα, η κυρα-Jane (aka NataliePortman) πήρε το όπλο της και έχει σκοπό να μην αφήσει τίποτα μα τίποτα όρθιο. Τώρα πως μπορεί να κουμαντάρει καλύτερα μια θρυλική καραμπίνα Winchester από ένα τοσοδούλι revolver (στα ελληνικά ρε-βολ-βερ...) είναι απορίας άξιον. Φυσικά στο σημείο αυτό μπορούμε κάλλιστα να αναφερθούμε και να πούμε πολλά σχετικά με την αγαπημένη μας διαμάχη - αυτή που οι σύγχρονοι παπαρολόγοι ονομάζουν battle of sexes - και να βροντοφωνάξουμε ότι ΝΑΙ και οι γυναίκες έχουν δικαίωμα στο όνειρο (να κουμαντάρουν μια Winchester…) αλλά δυστυχώς φοβόμαστε τις αντιδράσεις από τα φασολάκια και τα κολοκυθάκια, και καλύτερα να μην πούμε τίποτα γιατί ίσως μείνουμε στην τελική νηστικοί.
Την κάνω με ελαφρά και συνεχίζω για την παράξενα γοητευτική κυρα-Jane, όπου η NataliePortman στα 37+ έχει κάτι πάνω της (ίσως να είναι η ελιά στο δεξί μάγουλο...) που σε κολλάει ρε παιδάκι μου και δεν μπορούμε να ξεκολλήσουμε εύκολα, ακόμα και αν η ταινία που παίζει ανήκει στο ιστορικό είδος της πρασινο-πατάτας. Ξέρεις, αυτής της άγουρης πατάτας που ακόμα και τα γουρούνια (γουρούνια = άντρες, βλέπε battle of sexes παραπάνω...) δυσκολεύονται να καταβροχθίσουν. Από την άλλη, ίσως είναι το ισραηλίτικο (μεγάλο και ένδοξο έθνος λέμε...) μέσα της, αλλά και πάλι δεν είμαι 100% σίγουρος. Θα δείξει...
Η JaneHammond που λέτε κάνει τα αδύνατα δυνατά για να προστατεύσει τον κακομοίρη αντρούλη της, ο οποίος φυσικά καταζητείται και επιστρέφει σουρωτήρι σπίτι με 3-4-5 σφαίρες στην πλάτη παρακαλώ. Μιας που μόνη της δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με τη συμμορία των άξεστων, αγροίκων και άπλητων καουμπόυδων που έρχονται, ζητά βοήθεια από τον πρών γκομενέο, ο οποίος τυγχάνει να είναι και ήρωας πολέμου. Ο πρώην (και κερατάς και δαρμένος...) δεν είναι άλλος από τον υπερπαίχτη κλουβο-παλαιστή WARRIOR (με κεφαλαία γράμματα παρακαλώ…) DanFrost (aka JoelEdgerton). Αυτό είναι όνομα για καριέρα να ούμε. Και Dan και Frost και ήρωας πολέμου.
Όλους αυτούς τους παράξενους τύπους, τους κυνηγάει με μανία ένας ακόμα πιο παράξενος τυπάρας, που ονομάζεται JohnBishop/ColinMcCann (aka EwanMcGregor), ο οποίος είναι ατόφιος τυχοδιώκτης και κάνει τα πάντα για λίγα ψωρο-δολλάρια. Ο Bishop και η συμμορία του, όλοι πρωταθλητές στην τερηδόνα, θα περικυκλώσουν το ξύλινο σπίτι (μια προσφορά των IKEA…) όπου είναι μαντρωμένοι οι υπόλοιποι ήρωες της ιστορίας μας και άιντε να δούμε ποιος θα καταφέρει να βγει ζωντανός όταν οι σφαίρες αρχίζουν να σφιρίζουν.
Bonus: NataliePortman εναντίον JoelEdgerton. Εκλεπτυσμένη θεία από την ένδοξη ξεχωριστή γη του Λαού του Θεού εναντίον γνήσιου σφιχτού γελαδάρη από την Αυστραλία. Τελικά μόνο το Άγιο Ξύλο (aka Hollywood) μπορεί να κάνει τόσο θανατηφόρους συνδυασμούς και να βρει χημεία εκεί που λες ότι δεν γίνεται να γίνεται. Απλά δεν γίνεται. Έλα όμως που γίνεται…?!?! Στην όλη παραγωγή εμπλέκεται και η 1821 Media, για τους ψαγμένους...
Ηθικό δίδαγμα1: Οι πρώην (γενικότερα…) είναι μπελάς. Κάποιες φορές μπορούν να στηθούν ολόκληρες ταινίες για κάποιους/ες πρώην. Φαντάσου τώρα μια τέτοια ταινία να είναι και κάτι σαν γουέστερν.
Ηθικό δίδαγμα2: Το καλό στο τέλος νικά. Μόνο σε πρασινο-πατατο-γουέστερν.
Μας άρεσε? Δεν ξέρω / Δεν απαντώ.
Να τη δω? Αν δεν έχεις να φυτέψεις κάνα ζαρζαβατικό, που είναι και η εποχή τους τώρα...δώστου μια ευκαιρία.

Ατάκες / Memorabilia
You don’t have to come back. I understand. - You know me better than that.
How many? Are you deaf? I said how many? - Maybe 10, could be 100. - Minus one.
So yea, i settled with another man.
Just chose to live in the sky.

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
Missouri to New Mexico.
Το καλό στο τέλος νικά.
Πολύ σκόνη και λίγες σφαίρες για το τίποτα.

Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment