29 October 2017

Contratiempo (2016)

Χαιρετίζουμε και επισήμως τον αγαπημένο χειμώνα, μιας που ο καιρός έσφιξε ολίγον τις τελευταίες μέρες αλλά και με την αλλαγή της ώρας μπαίνουν τα πράματα στη θέση τους. Μία ώρα επιπλέον ύπνος λέμε και πανηγυρίζουμε δεόντως.

Εχθές στις 28, είχαμε μεγάλη γιορτή και εθνική επέτειο. Γιορτάζαμε το ΌΧΙ - δηλαδή το ΝΑΙ. Να μη λέμε ξανά τα ίδια και τα ίδια. Λόγω επετείου και έλλειψης χρόνου θα μπούμε κατευθείαν στο ψητό.

Σήμερα έχουμε παραγγελιά, και μάλιστα από την πολυ-αγαπημένη Ισπανία. Φυσικά και εκείνοι έχουνε τώρα ένα ψιλο-μπάχαλο μιας που τα καταλανικά αδέρφια θέλουνε και καλά να ανεξαρτητοποιηθούν. Είμαστε με Μπάρτσα και Δόξα Κατωκοπιάς, αλλά όχι με ανεξαρτησία. Να τα ξεκαθαρίζουμε αυτά.

Χωρίς πολλά πολλά, το ταινιάκι είναι σπέσιαλ και λέγεται Contratiempo. Στο IMDb η ελληνική μετάφραση είναι “Ο αόρατος επισκέπτης”, πράγμα που σημαίνει ότι όσοι ξέρουν λίγο πιο πάνω από τα βασικά ισπανικά, είναι ήδη με το υπογλώσσιο στο χέρι. Περαστικά τους, μιας που αγαπάμε ισπανικά αλλά δεν είμαστε δυνατοί. No somos fuertes.

Οι φίλοι μας οι Ισπανοί κάνανε καλή και αξιόλογη δουλίτσα. Ατμοσφαιρικό θρίλερ με πολλές και διάφορες ανατροπές, μιας που η μία σεναριακή εκδοχή σβήνεται και τη θέση της διαδέχεται μια άλλη.

Ένα παράνομο ζευγαράκι, ο επιχειρηματίας Adrian (MarioCasas) και η φωτογράφος Laura (BarbaraLennie), κάνουνε τα γούτσου γούτσου τους σε μια εξοχική καμπίνα ένα υπέροχο Σ-Κ. Και οι δύο είναι παντρεμένοι αλλά βγάζουν γούστα και ούτε γάτα ούτε ζημιά, μιας που κανένας τους δε θέλει να ξεβολευτεί από το γάμο τους. Στην επιστροφή από το ρομαντικό Σ-Κ γίνεται και η στραβή. Ατύχημα στο δρόμο, και ο οδηγός του άλλου οχήματος μας αφήνει για τα θυμαράκια.

Τώρα το παράνομο ζεγάρι θα πρέπει να καλύψει τα ίχνη του για να μην προδοθούν και έχουμε μετά άλλες ιστορίες. Μετά, ακολουθεί ο κακός χαμός. Πάντως, κάθε ισπανόφωνο εργάκι που θέλει να σέβεται τον εαυτό του, ένα hijo de puta, το έχει ακόμα και για ξεκάρφωμα.

Φυσικά το έργο ξεκινά, με την υπόθεση ότι ο Adrian είναι ο Νο1 ύποπτος για τη δολοφονία της Laura. Σας μπέρδεψα? Δείτε το Contratiempo για να λύσετε και εσείς το μυστήριο και την υπόθεση. Όποιος ανακαλύψει τι γίνεται, παίρνει βραβείο Ηρακλή Πουαρό και μάσκα μεταμφίεσης δώρο.

Η ταινία αξίζει τον χρόνο σας. Είναι σχετικά καλή, με ωραία πλοκή και καλο-γυρισμένη.

Καλή προβολή.

Δείτε το trailer του Contratiempo εδώ.

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
Η κακιά η ώρα.
Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται.
Ο επιμένων (ισπα)νικά.
Το ελάφι. (άσχετο αλλά σχετικό)

Χρήσιμα links / Useful links:
Contratiempo
Oriol Paulo
Mario Casas
Barbara Lennie
Ana Wagener
Jose Coronado

No comments:

Post a Comment