14 October 2017

Strella (2009)

Μέσα Οκτωβρίου και πολλά τα θεματάκια μας, όπως άλλωστε και οι τηλεοπτικές μας επιλογές. Μεγάλος μήνας ο Οκτώβριος μιας που επανεμφανίζονται ο @ρχιδαράς σερίφης Ρικ με την παλιοπαρέα του, αλλά και τα μούλικα του StrangerThings με άρωμα δεκαετίας ‘80, χωρίς φυσικά τον Αντρέα…

Τις τελευταίες όμως μέρες είχαμε κάποια κοσμοϊστορικά γεγονότα. Τα γκαρντάσια από Καταλονία μεριά πήραν μια πρώτη γεύση του τι εστί κωλοτούμπα. Φυσικά για τους άσχετους να ξεκαθαρίσουμε το προφανές: Κωλοτούμπα = κώλος + τούμπα. Για τους πιο ψαγμένους - βλέπε coolAlexis - κυβίστηση. Έγινε ο κακός χαμός στην αγαπημένη Βαρκελώνη, η μεγάλη Μπάρτσα έπαιξε σε άδειο γήπεδο (αν είναι ποτέ δυνατόν…), κάτι γιαγιάδες φάγανε τα γκλοπ στην κεφάλα, ο κόσμος (ε)ψήφισε ΝΑΙ στην ανεξαρτησία και βγήκε ο μάγκας πρόεδρας, ο Ποσ-Δαίμονας και βροντοφώναξε “διάλογο τώρα”! Φήμες κυκλοφορούν ότι πλέον το ΝΑΙ σημαίνει ΌΧΙ, και το ΌΧΙ ΝΑΙ. Ακούς coolAlexis?

Ο πολυ-αγαπημένος και άνιωθος coolAlexis αφού τσίμπησε τα μεζεκλίκια του και τα τσιπουράκια του - μιλώντας για ανάπτυξη φυσικά - έκανε και μια βόλτα με F16, γιατί τι ιστορίες θα έχουμε να λέμε μετά? Αν σου πει ο άλλος, εγώ έκανα βόλτα με F16, εσύ μετά τι να πεις? Ό,τι και να πεις θα φας τη σκόνη του F16. Ακολούθως την κάναμε για τη γη του ΆγιουΞύλου (aka Hollywood), μιας που έχουμε ραντεβουδάκι σπέσιαλ με βλαχο-βλάκα-Donald και θειάρα Μελάνια, ξεκινώντας το τουρ από τα άγια χώματα του Τσικάγκο.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά όμως, ο μπαγασάκος έφερε μεγάλο νομοσχέδιο στην ελληνική Βουλή, όπου πάλι δυστυχώς έμεινε ο στόμας μας ανοιχτός από τις παπαριές που ακούσαμε. Από κατάργηση της δουλείας στην Αμερική (χελόουυυυ...μηδέν στην έκθεση - εκτός θέματος), μέχρι τι γινόταν στη Ρωσία το ‘20 και το ‘30, αλλά και κάτι για εξωγήινους. Ανώμαλα πράγματα δηλαδής, όπως είπε και ο πρόεδρας που θα άλλαζε τους βουλευτές του κάθε 6 μήνες για να μοιράζεται η μαρμίτα πιο δίκαια. Ακόμα περιμένουμε την παραίτηση του πρόεδρα, ο οποίος δυστυχώς μας πρόδωσε και αυτός.

Δικαίωμα αυτο-προσδιορισμού λέει και μπαρούφες. Ο κόσμος πρέπει κάποια στιγμή να ξυπνήσει και το κράτος/πολιτεία να δώσει το δικαίωμα στον καθένα από μας που αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα, να έχει τη δυνατότητα να το λύσει. Άλυτα προβλήματα μόνο ο Αϊνστάιν και 2-3 μαθηματικούλια. Όλα τα άλλα λύνονται. Υπάρχουν κάποιοι συνάνθρωποι μας οι οποίοι όντως αντιμετωπίζουν προβλήματα στην καθημερινότητά τους, από το να ταξιδέψουν μέχρι να βρουν μια δουλειά και να νοικιάσουν ένα σπίτι/διαμέρισμα. Για χαρτούρα με δημόσιο, εφορίες κ.ά. άστο καλύτερα, μη μπλέξουμε στα βαθιά.

Φυσικά όμως οι φωστήρες της ελληνικής βουλής, κάνανε και πάλι το θαύμα τους. Άξιοι για άλλοι μια φορά, μιας που ο καθένας έλεγε το μακρύ του και το κοντό του. Δώστε λύση ρε μπουρτζόβλαχοι και πάμε παρακάτω. Τραγικοί και αστείοι όπως πάντα.

Και μιας που μας σύγχυσαν οι άχρηστοι, και πάνω που λέγαμε ότι δε θα ασχοληθούμε μαζί τους, προτείνουμε ταινιάκια σπέσιαλ για το σ-κ.

1- Στρέλλα ή Strella , μια ταινία σταθμός για τον ελληνικό κινηματογράφο, του ΠάνουΚούτρα, στην προ-Λάνθιμου εποχή, παρόλο που βγήκε την ίδια χρονιά (2009) με τον Κυνόδοντα. Δεν υπάρχουν λόγια για την Μίνα Ορφανού. Απλά καταπληκτική.

2- Transamerica - μια ταινία made in America, για να μη ξεχνιόμαστε κιόλας. Και trans και Αμέρικα.

3- Tootsie - παλιά και κλασική. Έτσι, για να μη σκίσουμε κάνα καλτσόν. Γιατί το επάγγελμα θέλει θυσίες.

Ό,τι και να διαλέξετε για να δείτε σας ευχόμαστε καλή προβολή, και με προσοχή τα γαριδάκια και την κόκα.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι ο εθνικός ύμνος του αγαπημένου Πουέρτο Ρίκο - βλέπε ζαλούρα Despacito έχει ήδη ξεπεράσει τα 4δις σε προβολές. Ανάπτυξη λέμε…

Και εις άλλα με υγεία. 
Αγάπη μόνο...όπως έλεγε και ο ποιητής.

No comments:

Post a Comment