05 October 2017

Wind River (2017)

Χαιρετίζουμε και τον αγαπημένο Οκτώβριο, όπου από μικρούς μας μαθαίνουν ότι δεν έχει ‘μ’, ότι είναι εξαίρεση και καλά και μας τη σπάνε οι εξαιρέσεις.

Ξεκινάει ο χειμώνας σιγά σιγά και αρχίζουν να εμφανίζονται κάποιες από τις ταινίες που περιμέναμε, κάποιες ελαφριές και κάποιες βαριές. Μια σίγουρα χειμωνιάτικη είναι και το WindRiver - στα ελληνικά ο τίτλος ‘Στα ίχνη του ανέμου’. Δηλαδή έλεος και ήμαρτον.

Τα πράματα είναι όπως ακριβώς τα λέει η περιγραφή στο iMDb - crime, drama, mystery, thriller. Όλα αυτά μαζί μας κάνουν το WindRiver.

Για να μη τα πολυλογούμε, ένα χειμωνιάτικο ατμοσφαιρικό δράμα μυστηρίου, και όλα ξεκινάνε με μια κοπελίτσα που τη βρίσκουμε παγωμένη κάπου στα ορεινά. Στα μαγικά χιονισμένα βουνά του Γουαϊόμινγκ (Wyoming για τους ψαγμένους μπουρτζόβλαχους...) o ιχνηλάτης CoryLambert (aka JeremyRenner) θα ανακαλύψει το παγωμένο πτώμα μιας νεαράς.

Έτσι ξεκινά η ιστορία μας, μιας που για την διαλεύκανση του μυστηρίου θα κληθεί το fbi να δώσει τη λύση. Το Φου Μπου Άι αντιπροσωπεύει η JaneBanner (aka ElizabethOlsen) και η υπόθεση θα γίνει ακόμα πιο πολύπλοκη μιας που η παγοκολώνα κοπελιά είναι native American ή στα ελληνικά ινδιάνα. Πόλεμος των φυλών και των φύλων στο Γουαϊόμινγκ με background χιόνι, χιόνι και λίγο ακόμα χιόνι.

Μυστήριο, χιόνι, και πολλά μυστικά θα βγουν στην επιφάνεια αναζητώντας τη λύση. Μπάτσοι, Ινδιάνοι, ντόπιοι όλοι μαζί κουλουβάχατα. O ιχνηλάτης θα το πάρει πατριωτικά το θέμα μιας που μια προσωπική τραγωδία τον έχει στοιχειώσει και δε λέει να ξεθωριάσει.

Δείτε το trailer του WindRiver εδώ

Ατάκες / Memorabilia: 
...the tree will never die. 
She was 18. I chose to trust her. I chose wrong. 
Ι got some good news and i got some bad news.
This isn't the land of back-up Jane. This is the land of you 're on your own.
I just got lucky.
Luck don't live out here.

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
Όλα άσπρα.
Χιόνι παντού.
Παγωμένες καταστάσεις. 
Φτιάξε τσαγάκι να στα πω.

Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment