12 April 2020

The Way Back (2020)

Λίγο πριν ξεκινήσει το αγαπημένο μας Πάσχα, λίγο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα, ο ιός συνεχίζει ακάθεκτος, αλλά και τα μέτρα αντιμετώπισης συνεχάνε και αυτά πάραυτα.

Οι Ιταλιάνοι και οι αμόρες Ισπανοί φαίνεται πως άρχισαν την κάθοδο της περιβόητης καμπύλης, οι Γάλλοι είναι κάπου στα μισά, αλλά USA, Βρετανία και ο Ταγύπας είναι ήδη οι επόμενοι στη σειρά για να ξεκινήσουν την καταμέτρηση των κακών μαντάτων. Ο Ρώσος καρατέκα ακόμα να δώσει νούμερα και στατιστικά. Ευχόμαστε καλή τύχη, κουράγια, υπομονή, ψυχραιμία και όλα τα συναφή. 

Για τους ψαγμένους και σεσημασμένους μπασκετόβιους, πάντα το Άγιον Πάσχα σήμαινε ένα και μόνο πράγμα. Φάιναλ 4 για τας Ευρώπας. Φέτος, λόγω των κορονο-περιστάσεων δεν θα έχει κοκό και για αυτό ακριβώς το λόγο προτείνουμε ταινιάκι σπέσιαλ. TheWayBack, δηλαδή, Ο Δρόμος της Επιστροφής, κατά την ελληνική μετάφραση του IMDb. Η ταινία είναι κοινωνική, δραματική και αθλητική. 

Ο Jack, δηλαδή για εμάς ο BenAffleck, βγάζει μεροκαματάκι στις οικοδομές και στους ουρανοξύστες. Τίμιος και δίκαιος εργαζόμενος. Κάποια ριμάδα στιγμή χτυπά το τελεφούνκεν και στην άλλη άκρη της γραμμής είναι ο παπα-κόουτς της καρδιάς μας. Ο παπάς που μας είχε στη φτερούγα του πριν από καμιά 25αριά χρόνια, τότες που παίζαμε μπασκετουά στο Λύκειο και σαρώναμε τους πάντες και τα πάντα.

Η ομάδα του σχολείου μας δε βλέπεται, είναι χάλια δηλαδής, και ο παπάς προτείνει στον Jack να αναλάβει τη θέση του προπονητή. Ο Jack παρόλο που στην αρχή μας το παίζει δύσκολη, στην τελική δέχεται και αναλαμβάνει το πόστο. 

Ο Jack στις μέρες του ήταν μεγάλο αλάνι και παστελωτής, αλλά τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ. Σε διάσταση με την κυρά-Angela (aka JaninaGavankar) με πολύ πόνο και θυμό μέσα μας εξαιτίας μιας προσωπικής τραγωδίας, από την οποία ο Jack δε μπόρεσε να επανέλθει και να ξεπεράσει. Εξαιτίας των παραπάνω ο Jack το έχει ρίξει στο πιοτό και πιο συγκεκριμένα στα μπυρόνια. Πίνει ανελέητα ο Jack και δε λέει να σταματήσει.

Φυσικά, γίνεται να είσαι και προπονητής και να κατεβάζεις τα μπυρόνια αβέρτα? Γίνεται - δε γίνεται, η ομάδα βρίσκει το δρόμο της και πάει τρένο από τη μία νίκη στην άλλη με βασικό όπλο της, την αγαπημένη άμυνα διαμάντι (ακούς Διαμαντίδη?) του Jack.

Θα μπορέσει όμως να βρει και ο Jack το δρόμο του? Πάτα το play για να δεις τι και πως. Άνετα a ClintEastwood film...

Δείτε το trailer του TheWayBack εδώ.

Ατάκες / Memorabilia: 
I don't think i can help you. Father, it's not gonna happen.
Yea. I am suffering. I miss my son.
But i promise you. They are not a better team.
1 2 3 win!
They also said that you never talk about your son.
We can't change the past Jack. What we can do, is chose how we move forward.

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
Και πίνω μπύρες, πίνω μπύρες, πίνω μπύρες...
Μπ&Μπ - Μπύρες & Μπάσκετ
Η Τέχνη δε ξεχνιέται.
Παρακάλα παρακάλα στο πλεκτό να πάει η μπάλα.
Καλύτερη επίθεση είναι η άμυνα.

Χρήσιμα links / Useful links:
The Way Back
Gavin O'Connor
Ben Affleck
Al Madrigal
Janina Gavankar

No comments:

Post a Comment