28 January 2015

American Heist (2014)



American Heist, κυρίες και κύριοι. 

Βαθμολογία: Κλέφτικη.

Περιμένοντας να βγει μια καλή και κάπως αξιοπρεπής κόπια του AmericanSniper για να έχουμε πάνω κάτω πει 2-3 λογάκια για τις οσκαρικές ταινίες, κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα για να πούμε κάποια πραματάκια για μια ταινία που παίζουν 2 από τους αγαπημένους μας (μου … ήθελα να πω) ηθοποιούς. 

American Heist, κυρίες και κύριοι και παρακολουθούμε τον αγώνα 2 αδερφών (εξ αίματος να μην παρεξηγηθούμε…) οι οποίοι μεγάλωσαν με πολλές δυσκολίες και τώρα που είμαστε στα 20-30φεύγα κάτι πρέπει να κάνουμε και να βρούμε μπαγιόκο γιατί δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση.

James και Frankie το τρομερό αδερφο-δίδυμο ή αλλιώς HaydenChristensen (θρυλικός AnakinSkywalker) και AdrienBrody. Και τα δυο αδέρφια με το κλασικό πέρασμα τους από την φυλάκα αλλά με μια διαφορά. Ο James έκανε τα ολίγα μηνάκια του και την σκαπούλαρε αλλά ο Frankie έπρεπε να κάνει 10 χρονάκια ακατέβατα (όχι λόγω βλακείας…).

Ο James – διάνοια στα αμάξια και στα εκρηκτικά – αφού έκανε τη θητεία του είναι τώρα όξω και εργάζεται σε ένα συνεργείο αυτοκινήτων αλλάζοντας φίλτρα λαδιού και προσπαθώντας να πάρει ένα κωλο-δάνειο από μια κωλο-τράπεζα για να ανοίξει το δικό του και καλά μαγαζί. 

Έλα όμως που λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο και αυτός δεν είναι άλλος από τον αδερφό Frankie που βγαίνει από την φυλακή και αμέσως έχει ‘καλές’ συναναστροφές με κάτι μαύρους σημαδεμένους ράπερ που έχουν άποψη για το αμερικάνικο όνειρο και για το τραπεζικό σύστημα εκεί στο μακρινό Αμέρικα.

Στήνεται που λέτε το μεγάλο κόλπο, και αρχίζει το πανηγύρι. Περισσότερα δεν μπορώ να πω αλλά η υπόθεση έχει και ένα γκομενάκι (aka JordanaBrewster aka η παλιοσειρά Ιορδάνα) μέσα έτσι για το αλατοπίπερο. 

1 ώρα και 27 λεπτά με πίτσα και μπύρα θα είναι ό,τι πρέπει.

Bonus: ABrody και HChristensen από τους αγαπημένους μας εδώ και χρόνια. Να μη τα ξαναλέμε.

Ηθικό δίδαγμα: Άκυρο το δάνειο, άκυρη η μπίζνα, άκυρη η ζωή. Όλα στραβά.

Μας άρεσε: Έτσι κ΄ έτσι.

Να τη δω? Έτσι κ΄ έτσι.

Ατάκες / Memorabilia
You are my brother man.
What happened bro?
I stole everything for us.
You are my brother Frankie. I love you.

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
Αδερφο-ιστορίες.
Το αίμα νερό δε γίνεται.

Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment