06 January 2015

I Origins (2014)



I Origins, κυρίες και κύριοι. 

Βαθμολογία: Οφθαλμο-λογική.

Περιμένοντας τη 2η σεζόν της Μαντάμ PennyDreadful, ας ρίξουμε μια ‘ματιά’ σε κάτι ολίγον υπαρξιακό, με μια δόση από μετενσάρκωση, με λίγο Δαλάι Λάμα και μια σκελίδα σκόρδο έτσι για τη μυρουδιά.

IOrigins που λέτε και η ιστορία συνεχίζεται. Τώρα θα μου πείτε (και με το δίκιο σας…) ποια ιστορία ρε μεγάλε, αλλά θα σας βάλω στην θέση σας (στην πολυδιάστατη υπαρξιακή σας θέση…) λέγοντας ένα και μόνο όνομα. MikeCahill (πακέτο με την BritMarling φυσικά…) κυρίες και κύριοι και ραγίζουν τα πατώματα μαζί με τις θεωρίες του Αϊνστάιν. Ο τύπος ή κάτι ξέρει και προσπαθεί να μας το πει σιγά σιγά με τις ταινίες του (βλέπε AnotherEarth…επίσης να το δείτε!!!) ή αυτό που καπνίζει είναι από άλλο πλανήτη. Πάντως όποια και να είναι η απάντηση, εμείς είμαστε μαζί του. Ψηφίζουμε Μιχαλιό δαγκωτό.

Ένας και καλά ψιλο-φλώρος που συστήνεται ως βιολόγος (aka Michael Pitt), αφού βαρέθηκε να κυνηγάει πλούσιες αμερικανο-οικογένειες στα εξοχικά τους με μπαστούνια του γκολφ, κάνει το διδακτορικό του πάνω σε ποντίκια (κλασσικά…) και σε σκουλήκια (ακόμα πιο κλασσικά…) θέλοντας να αποδείξει ότι ίσως – όπως αυτός νομίζει – να μην υπάρχει Θεούλης αλλά να είμαστε όλοι (άσπροι, μαύροι, κίτρινοι, κτλ) η συνέχεια της εξέλιξης μετά το ΜΠΑΜ του περιβόητου BigBang

Και εκεί που δηλώνουμε και καλά επιστήμονες και πιστεύουμε μόνο σε ‘δεδομένα’, έρχεται από το πουθενά (ακολουθώντας τα 11αρια!!!) ένας κάπως κοκαλιάρικο και παράξενο γκομενάκι να μας αλλάξει τη ζωή. Όμορφη δε τη λες αλλά έχει κάτι το διαφορετικό πάνω της και γύρω της.

Το γκομενάκι λοιπόν είναι γενικότερα στον κόσμο του, πιστεύει σε κάτι παλαβά υπαρξιακά μετενσαρκωτικά (με πολλά ναρκωτικά…) και προσπαθεί η κακομοίρα να μας πείσει (εμάς τους επιστήμονες…) ότι όλα στο σύμπαν είναι μέλι γάλα με γεύση Mentos και ότι το λευκό παγώνι δεν είναι λευκό γιατί ξέβγαλε στο πλύσιμο αλλά γιατί είναι ψυχές κάποιων ανθρώπων που περιπλανώνται από δω και από κει (κυρίως μέσα σε ζωολογικούς κήπους.).

Εκεί που ο επιστήμονας με την υπερ-ομάδα κάνουν την ανακάλυψη του αιώνα (φυσικά κάτι παίζει με τα μάτια…) συμβαίνει κάτι ψιλο-τραγικό και ο επιστήμονας θα πρέπει να ξανα(μανα)αναθεωρήσει αυτά που πίστευε μέχρι τώρα. Για να μην τα πολυλογώ, το κυνήγι του χαμένου θησαυρού (ή καλύτερα το κυνήγι του χαμένου ματιού…) τον πάει μέχρι Ινδίες μεριά, όπου ψάχνει να βρει απεγνωσμένα εκείνα τα δυο ζευγάρια μάτια που το στοιχειώσανε το παλληκάρι και δε μπορεί να ξεκολλήσει. 

Κάπου εκεί στις μακρινές Ινδίες το ταξίδι της αναζήτησης φτάνει στο τέλος του, ή μήπως σας ξεγέλασα και μόλις τώρα ξεκινά? Περισσότερα στις οθόνες σας. Απολαύστε το!!!

Bonus: Από τις πρώτες κινηματογραφικές εμφανίσεις του τιτανο-μέγιστου Glenn, ο οποίος όταν δεν ‘καθαρίζει’ ζόμπι ή όταν τον αφήνει για λίγο ήσυχο η λυσσάρα Maggie, κάνει το αγροτικό του σε ένα εργαστήριο παίζοντας τις ‘βάσεις δεδομένων’ (databases για τους ελληναράδες…) στα δάχτυλα. 

Ηθικό δίδαγμα: H ζωή μετά … Ακούει κανείς … ?!?!?!

Μας άρεσε: Ναι, γιατί ο MikeCahill με τα υπαρξιακά του μας αφήνει κάγκελο. Το IOrigins άξιος διάδοχος του AnotherEarth. Αναμένουμε και τη συνέχεια…

Να τη δω? Ναι, έτσι για το κάτι διαφορετικό από αυτά που έχετε συνηθίσει να βλέπετε. Ποιος ξέρει, ίσως αλλάξετε και μυαλά…

Ατάκες / Memorabilia
Every living person on this planet has their own unique pair of eyes. Each their own universe.

Red wine and sleeping pills, help me get back to your arms…Cheap sex and sad films, help me get back where I belong…I think you ‘re crazy…(ακούγεται προς το τέλος…)                                         

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
Με τα μάτια να το λες.
Μια ματιά σου μόνο φτάνει.
Το μάτι σου το αλλήθωρο.

Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment