21 March 2015

Interstellar (2014)



Interstellar, κυρίες και κύριοι. 

Βαθμολογία: Σκόνη και θρύψαλα.

Αυτός ο κύριος που λέγεται ChristopherNolan, δε γίνεται να κάνει ταινίες και να ψάχνω να βρω μια από αυτές με βαθμολογία μικρότερη από 8.2-8.5-8.8 στο αναθεματισμένο το IMDb. Δε γίνονται αυτά τα πράματα. 

Interstellar που λέτε και η Γη είναι πλέον στα όρια της. Φαγητό δεν έχει και το μόνο που μας έχει μείνει είναι να σπέρνουμε καλαμπόκια. Καλό και θρεπτικό το καλαμπόκι δε λέω, αλλά αν το τρως πρωί-μεσημέρι-βράδυ, 7 μέρες τη βδομάδα θα σκάσει κάνα έντερο και θα τρέχουμε. 

Η μόνη ελπίδα για την ριμάδα τη Γη είναι (κρατηθείτε…) η NASA. Τα σούπερ μυαλά της κυρα-NASA έχουν ένα τρομερό και φοβερό σχέδιο. Έστειλαν πριν καμιά 10αριά χρόνια 12 ήρωες, μέσα σε μια μαύρη τρύπα που εμφανίστηκε από το πουθενά να πάνε όπου τους βγάλει η τρύπα και να βρουν άλλους πλανήτες μπας και μπορέσουν να κατοικηθούν στο μέλλον από τις κατσαρίδες… εεεεε, από εμάς τους ανθρώπους ήθελα να πω. 

Οι 12 απόστολοι πήγαν, κάνανε τις αναλύσεις τους – όσοι επέζησαν – και τώρα είναι η σειρά άλλων 4 υπερ-ηρώων/θυμάτων (Cooper, Brand, Doyle and Romilly), να ξεκινήσουν το σαφάρι και την αναζήτηση της πιο καλής και πολλά υποσχόμενης επιλογής από τις 12, για να δούνε στην πράξη αν πραγματικά μπορεί το ανθρώπινο είδος να κατοικήσει εκεί όξω. 

Μαγνητικές, διαγαλαξιακές διαταραχές αλλά και η καριόλα η βαρύτητα θα παίξουν πολλά και διάφορα παιχνίδια με πρώτο και καλύτερο το παιχνίδι του ‘χρόνου’. O χρόνος είναι μια έννοια σχετική βεβαίως βεβαίως, όπως και η ηλιθιότητα αλλά και ο ηρωισμός. Προσδεθείτε λοιπόν και απολαύστε το υπερ-γαλαξιακό ταξίδι των τεσσάρων αστροναυτών και τελευταίας ελπίδας της Γης σε όλο του το μεγαλείο.

Τα ρομπότ είναι φίλοι μας τελικά. Κορυφαίοι οι TARS και CASE που χωρίς αυτούς μάλλον δεν θα μπορούσαμε να βγάλουμε άκρη στο υπερ-γαλαξιακό ταξιδάκι αναψυχής. 90% ειλικρίνεια έχουν τα κονσερβοκούτια και κατασκευάστηκαν για να μας σώσουν, έστω και αν αυτό σημαίνει την καταστροφή τους. 

2 και 44 λεπτά στο περίπου για την οδύσσεια του διαστήματος του κυρίου CNolan. Ξηρά τροφή και λίγο νεράκι απαραίτητα. 

Bonus: Πολύ δυνατό όλο το cast και ο MMConaughey, που αποφάσισε να γίνει ηθοποιός στα 40 φεύγα του, έχασε το αγαλματάκι από τον καρεκλάκια. Παρεμπιπτόντως δεν ακούσαμε κάποιο σχόλιο για τις μαύρες τρύπες από τον ειδικό μαυρο-τρυπολόγο Dr.SHawking. Από τις λίγες ταινίες που στο IMDb οι ηθοποιοί αναφέρονται με σειρά εμφάνισης στην ταινία!!!

Ηθικό δίδαγμα: Η NASA δουλεύει κρυφά για να πάμε κάποια μέρα να κατοικήσουμε και να μολύνουμε άλλους πλανήτες. Η Γη δε μας χωράει πια. Μωρέ τι μας λες? Σοβαρά? Αχ, αυτός ο CNolan. Σιγά σιγά αρχίζει και στοιχειώνει τις νύχτες μας. Οι μέρες μας είναι ήδη καμένες. 

Μας άρεσε: Ναι.

Να τη δω? Ναι.

Ατάκες / Memorabilia
Mankind was born on Earth, it was never meant to die here.
Who are ‘they’?
This was all a sham.
Newton’s 3rd law: You got to leave something behind.

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
Μακριά από τη Γη.
Ψάχνοντας το Νέο Κόσμο.
Η μαγική βιβλιοθήκη.

Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment