20 March 2015

Wild (2014)



Wild, κυρίες και κύριοι. 

Βαθμολογία: Υπαρξιακή – Περιπατητική.
Οι φίλοι μας οι Περπατο-Νεκροί (aka TheWalkingDead) αρχίζουν να επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις μας και ο φλώρος Noah είναι πλέον παρελθόν και μεζεδάκι στα πεινασμένα σαγόνια των άπλυτων ζόμπι. Να αναφέρω για τους ζομπι-fan ότι αυτή τη βδομάδα ξεκίνησε και μια άλλη ζομπι-σειρά, το iZombie με πρωταγωνίστρια την LivMoore (aka RoseMcIver) την οποία προτιμάμε ως ψόφια emo-goth-ζόμπι παρά ως ζωντανή γιατρό. Αργότερα ίσως πούμε κάτι παραπάνω αλλά το πρώτο επεισόδιο θύμισε περισσότερο φαρσο-κωμωδία, ενώ εμείς αναζητούμε αίμα-δάκρυα και ιδρώτα… 

Και μια που λέμε για αίμα-δάκρυα και ιδρώτα ας πούμε κάτι για την τελευταία ταινία της ReeseΜεΤοΚουτάλι (aka ReeseWitherspoon), το Wild, το οποίο κάτι πήγε να κάνει στα Όσκαρ αλλά στην τελική ευθεία πήγε άπατο (και όχι Apatow…). 

H κακομοίρα η Cheryl (aka ReeseWitherspoon) παίρνει τα βουνά και τα λαγκάδια βγάζοντας τα νύχια από τα ταλαιπωρημένα ποδαράκια της και ξεσπώντας που και που με βρισίδια μπας και ξαλαφρώσει.

Ο λόγος που η Cheryl  αρχίζει μια πεζοπορία 1100 μιλίων παρακαλώ (για τους μη-Αμερικάνους 1770.28 χιλιόμετρα!!!) δεν είναι άλλος από το μικρό, πεισματάρικο, ξανθό μυαλό της. Τέτοιες αποστάσεις μόνο στο μαγικό Αμέρικα. Για τους γνωρίζοντες το ‘μονοπάτι’ είναι το Pacific Crest Trail (PCT). Ψάξτε το. 

Μαζί με την πορεία των 1100 μιλίων βλέπουμε ταυτόχρονα τη ζωή της Cheryl να ξετυλίγεται στην οθόνη μας. Πως από πολύ καλή μαθήτρια κατέληξε να γίνει νυμφο-γκαρσονο-πρεζόνι, τη σχέση της με την μητέρα της, τον άντρα της που την ανέχεται, και πολλά πολλά άλλα. 

Για να μη σας πω περισσότερα για την υπόθεση και σας το χαλάσω, η διαδρομή είναι στην ουσία η αυτό-κάθαρση της πάντα ξανθιάς Cheryl. Ξεκινά το περπατο-ταξίδι και μαζί ξεκινούν να τη συντροφεύουν μνήμες και εμπειρίες από τη ζωή της. Πρόσωπα που ήρθαν και έφυγαν, καταστάσεις που δυστυχώς ή ευτυχώς δεν μπορούν να αλλάξουν και όλα μαζί συνθέτουν ένα 2ωρο παζλ υπαρξιακής ξανθο-αναζήτησης. 

Εμείς είμαστε μαζί της σε κάθε της βήμα, αλλά να ξέρετε ότι η ταινία δεν είναι για όλους. ‘Πνευματικά’ μιλάω. Φυσικά, όταν υπάρχει η λέξη Wild σε ταινία, μία από τις κορυφαίες και στο top5 όλων των εποχών, στρογγυλοκάθεται εδώ και χρόνια το μαγικό IntoTheWild-2007(εκτενές αφιέρωμα στο μέλλον…).

1 ώρα και 52 λεπτά στο περίπου με μπόλικο νερό μιας που από το περπάτημα η αφυδάτωση παραμονεύει. 

Bonus: Πολύ καλή η δόλια μάνα Bobbi (aka LauraDern) η οποία δεν το σήκωσε το τιμημένο. Δεν πειράζει όμως. Αξίζει η προσπάθεια κάποιες φορές. Επίσης αξιόλογη και η κουταλάτη Reese.

Ηθικό δίδαγμα: Αν είναι η ζωή μας να γίνει καλύτερη και όπως τη θέλουμε αν περπατήσουμε και εμείς 1700 χιλιόμετρα, ξεκινάω αύριο. Κάτι μου λέει όμως πως θα καταντήσω κομπάρσος στους TheWalkingDead. Εδώ με αμάξι να ξεκινήσεις θα χρειαστείς αλλαγή λαδιών, φίλτρο αέρα, service αυτοκινήτων o Μήτσος, κτλ. Άστο καλύτερα.

Μας άρεσε: Ναι.

Να τη δω? Ίσως. Για ψαγμένες καταστάσεις.

Ατάκες / Memorabilia
What the fuck have I done? You can quit anytime…
Strayed: To wander from the proper path, to be lost, to be without a mother and father, to become wild.
You sound like a feminist.
You are the center of me. Everything I am. Love.
I’d rather be a sparrow than a snail. Yes, I would. If I could, I surely would. I’d rather be a hammer than a nail. Yes, I would. If I only could. I surely would….(πάμε όλοι μαζί…!!!)

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
Μάνα και κόρη
Cheryl Strayed
Bridge of the Gods
Είναι πολλά τα άτιμα τα miles

Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment