09 March 2015

Relatos Salvajes (2014)



Relatos Salvajes, κυρίες και κύριοι. 

Βαθμολογία: Τα παιρνω-κρανιακή.

Οι Περπατο-Νεκροί (aka TheWalkingDead) βρίσκουν ρυθμό και στέγη σιγά σιγά και τα στοιχήματα δίνουν και παίρνουν για το ποιος θα μας αφήσει πρώτος και πώς. Μετά τη ζαλούρα τον Όσκαρ ας συνεχίσουμε λίγο στον ξενόγλωσσο κινηματογράφο μετά τους αδερφούς Ιάπωνες,  έτσι για να αποδείξουμε ότι δεν βλέπουμε μόνο ‘αγγλικές’ ταινίες. 

Relatos Salvajes που λέτε και το πάρτι ξεκινά. Στα αγγλικά ‘Wild Tales’ και στα ελληνικά ‘Ιστορίες για αγρίους’!

Πετυχημένος όσο κανένας άλλος ο ελληνικός τίτλος μιας που οι «ιστορίες για αγρίους» είναι ό,τι ακριβώς υποδηλώνει ο τίτλος. 6 ιστορίες μικρού μήκους δεμένες σε μια μεγαλύτερη με έναν κοινό παρανομαστή. Την ‘κοινωνική’ αδικία που επικρατεί γύρω μας, ώσπου έρχεται η μεγάλη κορύφωση του κρυφού μας ‘επαναστάτη’ εαυτού και όχι μόνο ξεσπάμε αλλά τα κάνουμε λίμπα και δεν δίνουμε και λογαριασμό.

Φυσικά, για να γίνει ο χαμός και ο πανικός φτάνει μια τόση δα σταγόνα (όπως μια κλήση στο παρκαρισμένο μας αυτοκίνητο), ακούμε το κλικ και όποιον πάρει ο χάρος. 

Πρώτη ιστορία η «τυχαία» συνάντηση, «τυχαίων» ανθρώπων σε μια «τυχαία» πτήση. Πολύ καλός τρόπος για να ξεπαστρέψετε όσους δεν χωνεύετε αλλά λίγο οικονομικά ασύμφορη. 

Δεύτερη ιστορία, πατάτες με αυγά «μάτια» και μια τζούρα από ποντικοφάρμακο έτσι για τη γεύση. Ιστορία γροθιά στο πολιτικό κατεστημένο αλλά και στον απλό ‘λαό’ που κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και δεν έχει τα κότσια να κάνει κάτι. Κάνε κάτι ΣΕ λέω…

Τρίτη ιστορία, οδηγώ και σε σκέφτομαι και είν’ αυτό επικίνδυνο. Η αφόδευση πάνω σε μαύρο Audi δεν σώζει ζωές. Please dont try this at home!

Τέταρτη ιστορία, ο ‘αδικημένος’ δυναμιτάκιας. Είδωλο στην σάπια και άδικη κοινωνία, ο ‘Δυναμίτης’ κάποια στιγμή ξεσπά και κάνει αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα απ’ όλα. Όλα σκόνη. 

Πέμπτη ιστορία, το «τροχαίο» και πώς να τη γλυτώσει ο πλούσιος υιός και να τα ρίξουμε όλα σε ένα φτωχό κηπουρό. Επίσης δικηγόροι/κοράκια συνασπίζονται για τη μεγάλη μάσα. 

Έκτη και τελευταία και λίγο μεγαλύτερη σε διάρκεια, το μαγικό γλέντι ενός μαγικού γάμου. Αν κάνεις τέτοιο γλέντι, όλα τα άλλα είναι οδοντογλυφίδες. Δεν λέω τίποτα άλλο γιατί θα πρέπει να το δείτε για να το πιστέψετε. Όλα του γάμου δύσκολα που λένε. Αυτό το γλέντι όμως πρέπει να το δείτε!!!

Bonus: Πολλές και διάφορες παρουσίες του ισπανόφωνου/αργεντίνικου κινηματογράφου, όπως ο DarioGrandinetti (βλέπε το θειικό αριστουργηματικό ΜίλαΤης-2002), η MariaMarull, ο RicardoDarin (από το φανταστικό TheSecretInTheirEyes-2009) και άλλοι πολλοί.

Ηθικό δίδαγμα: Ένα κλικ είναι αρκετό. Μετά καλυφθείτε γιατί δεν έχει συμπάθειες και άλλα τέτοια. Αν βρεθείς στο δρόμο του ΑΜΟΚ θα καείς. Επίσης, ένας titanium DGuetta χωρά παντού!

Μας άρεσε? Ναι.
Να τη δω? Ναι.

Ατάκες / Memorabilia
Αν και τα ισπανικά μου είναι λίγο σκουριασμένα, ένα «Hijo de puta», κατάφερα να το καταλάβω. Κατά τ΄ άλλα, linguaphone

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
6 ιστορίες από τη μακρινή Αργεντινή.
Και στην Αργεντινή τα παίρνουν στο κρανίο.

Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment