30 March 2015

Stretch (2014)



Stretch, κυρίες και κύριοι. 

Βαθμολογία: Κου-κου-ρού-κου.

Προς άλλη μια αγγαρεία φαίνεται να οδεύει το iZombie , αλλά μιας που υπάρχει έλλειψη αυτή τη στιγμή (μας έμειναν αμανάτι οι Περπατο-Νεκροί για καφεδάκι κάθε εβδομάδα και τα σαΐνια του Scorpion όποτε θυμηθούν…) τι άλλο να κάνουμε? Τρώμε και μεις λίγο εγκέφαλο (τρώμε και ‘παπά’…) και εξιχνιάζουμε τα πάντα όλα με την κοντή, κάπως χλωμή Liv.

Έλλειψη επίσης και από ‘καλές’ ταινίες, μιας που το ‘καλό’ είναι σχετικό, θέμα γούστου βρε αδερφέ και η ξεραΐλα δεν λέει να φύγει. Γι’ αυτό ας ελαφρύνουμε λίγο το κλίμα, όχι ότι έχουμε ασχοληθεί με καμιά ‘σοβαρή’ ταινία, και ας πούμε κάτι για το Stretch

Τρομερή και φοβερή ιστορία η οποία διαδραματίζεται στο Ιερό Ξύλο (που αλλού…?) και παρακολουθούμε την οδύσσεια και το 24ωρο ενός λιμουζινο-οδηγού που πήγε στο L.A. για να γίνει – τι άλλο – ηθοποιός, του Stretch (aka PatrickWilson), ο οποίος δεν πιστεύει στη μοίρα, στις συμπτώσεις και την τύχη αλλά ότι όλα είναι θέμα συγχρονισμού (timing στην αγγλικήν).  

O Stretch που λέτε και αφού τον παράτησε η 2μετρη ξανθιά γκόμενα για έναν ψιλο-εκατομμυριούχο (μόνο στο ΆγιοΞύλο αυτά…), και αφού έχουμε να αγγίξουμε ποτό, κόκα και τζόγο 1 ηρωικό χρόνο, έρχεται αντιμέτωπος με αμαρτίες του παρελθόντος που δεν τον αφήνουν ήσυχο. Ο μπούκις (κοινώς παράνομος πράκτορας στοιχημάτων – ή απλά στοιχηματζής) έχει βρει τα χνάρια του Stretch και δίνει του μια τελική διορία για να ξεπληρώσει το χρέος του ως τις δώδεκα τα μεσάνυχτα.

Σε αυτό το σημείο σφίγγουν τα γάλατα και τα γιαούρτια για τον Stretch ο οποίος κάνει ό,τι μπορεί για να βρει 6 χιλιάρικα ντάλλας (κοινώς $6.000,00) για να σώσει το λαιμό του. Στις όλο τρέλα και κορδέλα διαδρομές, θα πρέπει να βρει έναν κάπως πλούσιο και ευκατάστατο πελάτη του οποίου το φιλοδώρημα να είναι κάπου στα 6 χιλιάρικα για να σώσει το κωλαράκι του αλλιώς πάπαλα ο Stretch.

Η ελπίδα βρίσκεται στον κάπως ιδιότροπο δισεκατομμυριούχο πελάτη RogerKaros (aka ChrisPine) και το πάρτι ξεκινά. 

1 ώρα και 28 λεπτά στο περίπου (ιδανικός χρόνος πατατο-ταινίας) με συνοδεία πίτσας και μπύρας.  

Bonus: Η JessicaAlba. Αγαπάμε Jessica ακόμα και αν ο ρόλος της είναι 10 γραμμές/ατάκες. Για τους μοντελο-ψαγμένους (και μοντελο-πνίχτες…) κάνει το κομμάτι της και η BrooklynDecker.

Ηθικό δίδαγμα: Καμιά φορά, αυτό που ψάχνεις είναι ακριβώς μπροστά στα μάτια σου. Απλώς κάποιες καταστάσεις θα πρέπει να σε ‘σπρώξουν’ λίγο για να πάρεις μπρος και να το συνειδητοποιήσεις. 

Μας άρεσε: Έτσι κ’ έτσι.

Να τη δω? Έτσι κ’ έτσι.  

Ατάκες / Memorabilia
No money, no power, no women.
Are you a fire starter?
There is no joy in there?
Own the space.
Everything happens for a reason.

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
Shit happens
The limo driver
Corky’s destiny

Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment