15 March 2015

Seven Pounds (2008)



Seven Pounds, κυρίες και κύριοι. 

Βαθμολογία: WillSmith-ική.

Η τελευταία ταινία του WillSmith είναι γεγονός, αλλά ως ψαγμένοι που είμαστε δεν θα πέσουμε στην παγίδα να σας ενημερώσουμε για το Focus, μιας που θα έπρεπε να χαραμίσουμε 2-3 σελίδες διαδικτυακού μελανιού για την MargotRobbie ξεκινώντας από το πώς δημιουργήθηκε η ένδοξη ήπειρος που λέγεται Αυστραλία μέχρι το πώς μαμάν τα κοάλα. Όποιος έχει όρεξη ας δει το WolfOfWallStreet (με κατάποση ηρεμιστικών όταν εμφανίζεται η MRobbie στην οθόνη σας παρακαλώ…) ή το Focus.

Εμείς θα πούμε κάποια βασικά πραματάκια για μια άλλη ταινία, από τις λίγες του WSmith που αξίζουν την προσοχή σας, το SevenPounds

O BenThomas (aka WillSmith) που λέτε κόβει βόλτες πέρα δώθε με σκοπό να γνωρίσει ‘καλό’ κόσμο έχοντας λίγο βεβαρημένη τη συνείδηση του. Ως υπάλληλος της IRS – βλέπε κάτι σαν Εφορία της Αμερικής βάζει στο μάτι 4-5-6 ξεχωριστούς ανθρώπους που έχουν όλοι τους ένα κοινό χαρακτηριστικό. Χρειάζονται βοήθεια. Στόχος του Ben όμως είναι να βρει καλούς ανθρώπους για να μη δώσει τα ‘δώρα’ του προς αυτούς τζάμπα και βερεσέ. Έτσι τους προκαλεί να  θυμώσουν, να βρίσουν, να τα σπάσουν, ώστε να αποκαλυφθεί ο πραγματικός τους εαυτός. 

Αγαπημένα χόμπι του Ben είναι οι μέδουσες και το να αποφεύγει τον αδερφό (aka MEaly) του στο τηλέφωνο.

Όλα καλά και όλα ωραία με το σχέδιο του Ben μέχρι που γνωρίζει την EmilyPosa (aka RosarioDawson), επόμενη στη μελετημένη λίστα του. Εκεί θα κολλήσουμε λίγο για πολλούς και διάφορους λόγους, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε την αφοσίωση μας στον ένα και μοναδικό μας σκοπό. Ποιος είναι αυτός? Εεε, ίσως θα πρέπει να δείτε την ταινία για να καταλάβετε περισσότερα γιατί αν πω κάτι παραπάνω ίσως σας χαλάσω την προβολή.

2ωράκι με λίγο κρασί είναι ό,τι πρέπει για να συνοδεύσουμε το σχέδιο του Ben από το Α ως το Ω.

Bonus: Πολύ καλό cast με τον MEaly ως αδερφό του Ben, τον βλαχο-Τεξανό BPepper ως δικηγόρο του Ben, τον WHarrelson ως τυφλό τηλεφωνητή πιανίστα. 

Ηθικό δίδαγμα: Πρέπει να υπάρχει ισορροπία στο σύμπαν. Ό,τι δίνεις παίρνεις. Επίσης, ό,τι παίρνεις πρέπει να το δίνεις. Τέλος, αφήστε τα σκατο-κινητά όταν οδηγείτε!!!

Μας άρεσε? Ναι.

Να τη δω? Πρέπει.

Ατάκες / Memorabilia
In seven days, God created the world. And in seven secondsI shattered mine.
I need you to tell me whether or not he is a good person.
‘Unremarkable’ would be an upgrade for me… I assure you.
Stay focused. Do what you promised me.
I just wanna have the time to figure out who it is that I am. (ωπλόγια σοφά!)
The ‘what if’ game.

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
Τζάμπα δώρα.
Δώσε και σώσε.

Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment