16 May 2015

John Wick (2014)



John Wick, κυρίες και κύριοι. 

Βαθμολογία: Wick(ed)-KeanuReeves-ική.

Οι δολοπλοκίες και οι ίντριγκες πλέον έχουν ξεφύγει στο μαρτυρικό AmericanOdyssey, όπου όχι μόνο τα αμερικανάκια σφάζονται μεταξύ τους, αλλά η μπάλα έχει πάρει σβάρνα και τους μαντσετο-αδερφούς του Αλλάχ. Εμείς βραδιά τελικού F4 θα ελαφρύνουμε λίγο το κλίμα και θα ικανοποιήσουμε κάποιους εκεί όξω λέγοντας 2-3 πράματα για το John Wick, άλλη μια ταινία σταθμός του KeanuReeves.

Ό,τι και να πω για τον φυτιλιασμένο Γιάννη πιστέψτε με θα είναι λίγο. Αλλά επειδή είμαι και εγώ φαν (απ’ το φανατικός ή το fan…) του κυρίου K.Reeves θα κάνω την καρδιά μου πέτρα και θα σας εξηγήσω την πονεμένη ιστορία του Γιάννη, του μπαρουτοκαπνισμένου Γιάννη.

Μετά ακριβώς από τους 47Ronin (εκεί να δείτε γέλιο…) και πριν από το σκανδαλώδες KnockKnock (κάποιος χτυπάει αλλά δεν είμαι κορόιδο να ανοίξω…), τα οποία δεν σχολιάζω γιατί μόλις έφαγα και θέλω να αποφύγω τυχόν αναγούλες, ο K.Reeves είπε να παίξει άλλον ένα απαιτητικό και τιτανοτεράστιο ρόλο, αυτό του τέως εκτελεστή. Ναι ναι από πρωτοτυπία το ένα βατόμουρο το έχουμε ήδη τσιμπήσει …

Τώρα, ως συνταξιούχος ο κυρΓιάννης περνάει την ώρα του απολυμαίνοντας με χλωρίνη με άρωμα λεμόνι το μπάνιο του και φροντίζοντας τα λουλούδια (που δεν έχει…) του υπέροχου μινιμάλ σπιτιού του. Μοναδική του παρηγοριά μετά τον χαμό της Κυρίας Φυτίλι ένα σκατοάμαξο – φτιαγμένο στα πρότυπα του θρυλικού zastava - γιατί αν σας πω Mustang ’69 με πινακίδες XAB 235 ίσως να γίνω κουτσομπόλης και δεν το θέλω.

Κάπου, κάπως, κάποτε, ένα κουτάβι μπασταρδόρατσας χτυπάει την πόρτα του ΚυρΓιάννη και μιας που ο Γιάννης λιώνει στις μοναξιές του λέει αντί να το σιχτιρίσει το κοπρόσκυλο να το πάρει και να το μεγαλώσει σαν να ήταν δικό του. Κάπου εκεί όμως αρχίζουν και οι μπελάδες με τη ρώσικη μαφία μιας που οι δρόμοι τους (του Γιάννη και των русские ντε) θα ξανασμίξουν μετά από πολύ καιρό με κάπως απρόσμενη εξέλιξη.

Μετά από αυτό το σμίξιμο έρχεται η κόλαση. Βλακο-βλαχο-ρώσοι σφίχτερμεν και ο αρχηγός τους με τον υιό του (λέγε με και TheonGreyjoy…) εναντίον του πραγματικά φυτιλιασμένου Γιάννη και όποιος αντέξει!!! Ο Γιάνναρος ανάβει το φυτίλι και ξεχνάει να το σβήσει. Άλλη μια οσκαρική ερμηνεία του K.Reeves, η οποία μας καθηλώνει (στη λεκάνη της τουαλέτας μας…) και τα απανωτά εγκεφαλικά είναι μονόδρομος. Αγαπάμε όμως K.Reeves, δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά και βλέπουμε την ταινία ως το τέλος.

Αδίστακτος ο ‘μοντελάκιας’ Γιάννης και αν μαζέψετε όλους τους κάλυκες από τις σφαίρες που έπεσαν στην ταινία και τους πάτε για ανακύκλωση, έχετε γίνει εκατομμυριούχοι. Σφαίρες, σφαίρες και ξανά σφαίρες. Τρομερή η ερμηνεία των σφαιρών οι οποίες βρίσκουν στόχο με επιτυχία 83,72%. Πραγματικά εκπληκτικό!

1 ώρα και 34 λεπτά απόλαυσης K.Reeves και μπαμ μπουμ οι κουμπουριές. Δεν τρώμε ξηρά τροφή με τίποτα. Ίσως μας κάτσει στο λαιμό! Υγρά, αλλά και αυτά με μέτρο μη πνιγούμε. 

Bonus: Τα κοστούμια και οι γραβάτες του K.Reeves αγγίζουν την τελειότητα. Ο καλός ο πιστολάς από το style φαίνεται… 

Ηθικό δίδαγμα: Αγαπάτε αλλήλους και πρώην εργοδότες. Αν όχι, να σας υπενθυμίσω ότι σκάβεται και το δικό σας λάκκο. Γιατί τόση έχθρα ρε παιδιά? Ας ηρεμήσουμε, ας το συζητήσουμε το θέμα και ας τραβήξει ο καθένας το δικό του δρόμο.

Μας άρεσε ? Αρνούμαι να απαντήσω… 

Να τη δω? Άστο καλύτερα….

Ατάκες / Memorabilia
Ατάκες σε έργο του K.Reeves είναι πλέον δύσκολο να βρεθούν. Εμείς που είμαστε είπαμε φανατικοί, λέμε και ξαναλέμε μέχρι να μαλλιάσει η γλώσσα μας:
There is no spoon.

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
Χορεύοντας με τις σφαίρες.
Βαριέμαι και σκοτώνω.
Συντάξιμα – βαρέα – ανθυγιεινά.
Για το σκυλί μου ρε γαμώτο.

Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment