05 May 2015

Shaun of the Dead (2004)



Shaun of the Dead, κυρίες και κύριοι

Βαθμολογία: PeggFrost-ική.

Μιας που τα ζομπο-ειδή είναι της μόδας τελευταίως με τους φοβερούς και τρομερούς Περπατο-Νεκρούς (aka TheWalkingDead) και το μάγκα σερίφη Ρικ, το theStrain, το νέο φλώρικο iZombie, και πολλά πολλά άλλα, ας πούμε κάτι για μια από τις αγαπημένες μας ζομπο-ταινίες. 

Φυσικά δεν θα πάμε και πολύ το χρόνο πίσω, για να δούμε κάτι αρχαία του κορυφαίου μάστορα Romero, αλλά μόνο καμιά 10αριά χρόνια πίσω, εκεί στο ένδοξο και ηρωικό 2004 και στην παλιοπαρέα του Shaun (aka SimonPegg).

O Shaun που λέτε, είναι ένας κλασικός αγγλάκος που συγκατοικεί με δύο φιλαράκια του, τον ξενέρωτο Pete και τον βασιλιά του καναπέ και των βιντεοπαιχνιδιών, μέγιστο παχουλο-πάρταλο Ed (aka NickFrost). Φίλοι από τα παιδικά τους χρόνια ο Shaun και ο Ed, ζούνε μοναδικές στιγμές στο σαλόνι του σπιτιού τους, όταν επιδίδονται σε μαραθώνιους βιντεοπαιχνιδιών μέχρι τελικής πτώσης. Φυσικά, νικητής των μαραθωνίων μπύρας στην αγαπημένη μας pub Winchester και στα καφριλίκια είναι πάντα ο αρχιτεμπέλης Ed.

Κάποια στιγμή όμως το ποτήρι θα ξεχειλίσει και η σχέση των δύο ανδρών θα κλονιστεί όταν η γκόμενα του Shaun (aka το κλασικό αγγλο-φακιδιάρικο Λιζάκι-Liz…) θα κάνει το μεγάλο βήμα, θα πάρει τη μεγάλη απόφαση και θα τον παρατήσει, γιατί όπως είπε και η ίδια βαριέται να κάνει τα ίδια και τα ίδια. Μα τι πάει να πει αυτό?! 

Βέβαια, ο κακομοίρης ο Shaun, αγαπάει και πονάει το Λιζάκι-Liz, αλλά γενικότερα η όλη κατάσταση είναι λίγο στριμόκωλη μιας που ο χωρισμός πέφτει ταυτόχρονα με μια ζομπο-επιδημία και ο καθένας έχει το χρέος να σώσει (πρωτίστως…) τον εαυτό του αλλά και όποιους άλλους μπορεί και προλαβαίνει. 

Κωμωδιο-ζόμπι διάρκειας 1 ώρας και 34 λεπτών. Πίτσα-μπύρα απαραίτητη ή αν θέλετε να μπείτε στο αγγλικό κλίμα της ταινίας, τσαγάκι με 1-2 κύβους ζάχαρης. 

Bonus: SPegg και NFrost στα καλύτερα τους. Tit, twat και gay χαρακτηρισμοί δίνουν και παίρνουν, συνοδεία ενός pint και αλμυρού συσκευασμένου φυστικίου… 

Ηθικό δίδαγμα: Δυστυχώς κάτι τέτοια βλέπουμε και καταλαβαίνουμε ότι το ανθρώπινο είδος θα επιβιώσει, ό,τι και να γίνει. Και ας είναι κάργα ελαττωματικό.

Μας άρεσε: Ναι.

Να τη δω? Ναι.

Ατάκες / Memorabilia
Haven’t you got work?
Remove the head or destroy the brain.
You got red on you.
You are a twat.
Perfik.

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
The Z word.
Ήρθε το τέλος.
Κόκκινο παντού.

Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment