06 May 2015

Zombieland (2009)



Zombieland, κυρίες και κύριοι. 

Βαθμολογία: Zombie-ική.  
                        
Συνεχίζουμε το αφιέρωμα στα αγαπημένα μας ζόμπι και πάμε να δούμε μια αγαπημένη ταινία, προάγγελος θα λέγαμε των Περπατο-Νεκρών (aka TheWalkingDead) αλλά με τη βασική διαφορά ότι στο Zombieland, τα δρακουλίνια είναι πιο γρήγορα και από χελώνα μετά από κλύσμα με νέφτι. 

Είμαστε που λέτε στην αγαπημένη μας Αμερική, που πλέον λέγεται United States of Zombieland, και παρακολουθούμε με ένα κάπως κωμικό τρόπο τον αγώνα 2 ‘φίλων’ να μείνουν ζωντανοί αλλά και ταυτόχρονα να διασκεδάσουν με όποιο τρόπο μπορούν στο διαλυμένο ζομπο-κόσμο που είναι το αποτέλεσμα ενός χαλασμένου και καταραμένου σάπιου μπέργκερ.

Ο Columbus (aka JesseEisenberg) παρόλο που είναι ο κλασικός φλώρος και βασικός ήρωας της ταινίας, είναι ακόμα ζωντανός χάρις στην επιμέλεια του και την αφοσίωση του στους δικούς του βασικούς κανόνες επιβίωσης. Οι κανόνες έχουν πολύ πλάκα, και το καλό είναι ότι τους ανανεώνει συνεχώς για ένα καλύτερο, ποιοτικότερο και πιο ‘ζωντανό’ αύριο. Καλή φυσική κατάσταση, ζώνες ασφαλείας, κτλ κτλ.

Κάπου εκεί στις ξέμπαρκες ερημιές θα βρει τον μέγιστο βλαχο-χωριάτη Tallahassee (aka WoodyHarrelson) να περιπλανιέται σα την άδικη κατάρα και θα πορευτούνε μαζί. Ο Tallahassee έχει κάνει το σκότωμα των αιμοβόρικων ζόμπι επιστήμη και διασκέδαση. Εμείς είμαστε μαζί του, ακόμα και για την παράλογη και ακατανίκητη όρεξη του για ένα Twinkie

Στην πορεία η παρέα θα μεγαλώσει με τις αδερφές (με την καλή έννοια…) Wichita (aka EmmaStone) και LittleRock (aka AbigailBreslin) οι οποίες έχουν κάνει τη λέξη ΛΑΜΟΓΙΟ να είναι πολύ λίγη & μικρή μπροστά στο μεγαλείο και τα κόλπα που σκαρφίζονται οι δύο αδερφές (πάλι με την καλή έννοια λέμε…).

Το τρελό παρεάκι πάει βόλτα στη Γη της Επαγγελίας (βλέπε PacificPlayland), ελπίζοντας ότι στο τέλος της διαδρομής θα μπορέσουν επιτέλους να βρούνε ένα μέρος να ξαποστάσουν, χωρίς τα ζόμπι να μπορούν να διαταράξουν την ηρεμία τους και να μπορέσουν να κλείσουν κάνα βλέφαρο με την ησυχία τους.  

Bonus: Παρόλο που όλα τα λεφτά είναι η εμφάνιση του πολυαγαπημένου BillMurray στον πολύ ‘απαιτητικό’ ρόλο να υποδυθεί τον ίδιο του τον εαυτό, η EStone ξεχωρίζει όπως και να το κάνουμε. Εξαγώγιμο προϊόν πλέον του Αγίου Ξύλου τα τελευταία χρόνια είναι σίγουρο ότι θα κάνει μεγάλη καριέρα είτε ως κοκκινομάλλα, είτε ως ξανθιά, είτε είτε είτε… Μικρή εμφάνιση της απόλυτης ξανθιάς AmberHeard ως η 406, έτσι για να δείτε τι βγάζει το Τέξας. 

1 ώρα και 22 λεπτά με συνοδεία πίτσας-μπύρας μιας που άρχισε να σκάει και το καλοκαιράκι. 

Ηθικό δίδαγμα: Αν θες να μείνεις ζωντανός θα πρέπει να ακολουθήσεις κάποιους βασικούς κανόνες.  Αν θες να ‘ζήσεις’, θα πρέπει που και που να σπας αυτούς τους κανόνες. Έτσι παίζεται το παιχνίδι…

Μας άρεσε: Ναι.

Να τη δω? Γιατί όχι?

Ατάκες / Memorabilia
It’s amazing how quickly things can go from bad to total shit storm.
Woulda, coulda, shoulda.
Enjoy the little things.
Και πολλά πολλά άλλα…

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
United States of Zombieland.
The Z World.
Follow the Rules.

Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment