24 October 2014

An American Crime (2007)



An American Crime, κυρίες και κύριοι.

Βαθμολογία: Πραγματική - Πειθαρχική.

Ενώ το HOMELAND έχει αρχίσει να ξεφεύγει και η υπερ-κατάσκοπος των 5 ηπείρων και των 7 θαλασσών ξεκίνησε το ιεραποστολικό της έργο και κουτουπώνει χωρίς ντροπή ξεπαρθενιάζοντας πακιστανο-φοιτητές για σκατο-πληροφορίες της πεντάρας, εμείς δηλώνουμε με περισσό θάρρος και θράσος ότι μόνο ένας μαχητής Rambo-κομάντο-αρχιλοχίας Brody μπορεί να επαναφέρει την τάξη και να διεκδικήσει (νόμιμα πάντα…) την κοκκινο-μαλλούσα μπεμπέκα των 2 καμένων εραστών.

Εμείς από την άλλη πλευρά συνεχίζουμε το χαβά μας (και το χαλβά μας…) με μια από τις αγαπημένες ταινίες διότι παίζει η κυρα-Εllen (δηλωμένη εδώ και κάποιο διάστημα…) που είναι από τις αγαπημένες μας αλλά και το ότι η ιστορία (όπως χιλιάδες άλλες ταινίες…) είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα.

Κάπου λοιπόν προς το αρχαίο 1966, και στο αγαπημένο μας Αμέρικα μια κλασσική βλαχο-οικογένεια μεροκαματιάρηδων που ο μπαμπάς και η μαμά δουλεύουν σε τσίρκο πάνε μια μινι-περιοδεία με τους άλλους κλόουν και δεν έχουν που να αφήσουν τις 2 κόρες τους.

Μιας και δεν μπορούμε να τις πάρουμε στο τσίρκο διότι ο επόμενος σταθμός θα είναι το ‘πεζοδρόμιο’ (χωρίς παρεξήγηση…) και θέλουμε με το ζόρι να τις στείλουμε σχολείο μπας και μάθουν την αλφαβήτα, τη λύση δίνει η απόλυτη μάνα-νοικοκυρά πρότυπο (aka Catherine Keener) που έχει ήδη 5-6 κουτσούβελα και 1-2 ακόμα δεν κάνουν και μεγάλη διαφορά. Η καλή ΜΑΝΑ εξάλλου κάνει ΜΠΑΜ από χιλιόμετρα.

Η μαγευτική-στοργική λοιπόν μανούλα (aka Gertrude) επιβάλει την τάξη στα νιάνιαρα με ολίγον καρότο και πολύ μαστίγιο κάνοντας τον Αδόλφο να φαίνεται μαθητούδι της 1ης Δημοτικού και ερασιτέχνης του κερατά που για να τη φτάσει πρέπει να διανύσει πολλά εβραιο-χιλιόμετρα. 

Τα 2 κορίτσια λοιπόν θα προσπαθήσουν να προσαρμοστούν στο νέο τους σπίτι αλλά το περιβάλλον είναι μάλλον λίγο εχθρικό και για να μην λέμε πολλά λόγια από το μισάωρο και μετά ξεκινά το πάρτι, χέρια πόδια στην αυλή κ’ όλοι κάθονται στη γη… αλλά το παιχνίδι είναι ακόμα πιο διασκεδαστικό όταν κάθεται μόνο η Sylvia (aka Ellen Page) και εμείς από πάνω της να βγάζουμε γούστα. Αδέρφια, ξαδέρφια, γείτονες και φίλοι όλοι ευπρόσδεκτοι και δεν λέμε όχι σε κανέναν.

Ουίσκι απαραίτητο μιας και σε κάποιες στιγμές θα χρειαστεί να το τσούξουμε λίγο προς ένδειξη συμπαράστασης για το κλωτσοσκούφι Sylvia

Bonus: Πολύ καλές ερμηνείες από τo Λενάκι και τη Γερτρούδη. Παίζει λίγο για το χαβαλέ ο James Franco. Ζωνάρια, τσιγάρα, κοκα-κόλα και πυρακτωμένες καρφιτσο-βελόνες σε νέες χρήσεις.

Ηθικό δίδαγμα: Αν δεν μάθεις με το καλό, μάλλον θα μάθεις με το κακό. 

Μας άρεσε: Ναι, γιατί μας αρέσουν οι κατεστραμμένες ιστορίες και ίσως είναι η στιγμή ο κόσμος να ξυπνήσει επιτέλους (χλωμό...), να δει τι συμβαίνει γύρω του και να κάνει το ΣΩΣΤΟ (ακόμα πιο χλωμό...). Επίσης, να μην αφήνετε τα παιδιά σας στον κάθε ηλίθιο-παρτσακλό-μαλακοπίτουρα που δεν ξέρετε τι μυαλό κουβαλάει για 20$ το κεφάλι. Its bad business, απ’ όποια πλευρά και αν το δεις. 

Να τη δω? Ναι.

Ατάκες / Memorabilia
Don’t lie to me.
That’s a good girl.
Ι don't know sir.
For every situation, God always has a plan.

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
Το Λενάκι και οι άλλοι.
Καρότο και μαστίγιο, χωρίς καρότο.
Τσιγαροκαταστάσεις.

Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment