14 October 2014

Where the Devil Hides (2014)



Where the Devil Hides, κυρίες και κύριοι.

Βαθμολογία: Σατανο-σατυρική

Ενώ ακροβατούμε σε τεντωμένο σκοινί μιας και η 5η σεζόν του The Walking Dead έχει ξεκινήσει, και κλασσικά περιμένουμε να μας δικαιώσει για την αναμονή και να μην αποδειχτεί άλλη μια σειρά-φούσκα, συνεχίζουμε τον σχολιασμό μιας ταινίας που ανήκει στο αγαπημένο μου είδος: Αυτό της αποκαλυψο-σατανο-κωμωδίας γιατί μόνο αν δείτε αυτές τις ταινίες ως κωμωδίες θα το ευχαριστηθείτε. Αλλιώς, άστα βράστα…

Ακούστε λοιπόν (ή καλύτερα διαβάστε...) ποιος χαπακωμένος σκέφτηκε το παρακάτω σκηνικό: Το τέλος του κόσμου που λέτε θα έρθει όταν ολοκληρωθεί η προφητεία. Και τι λέει η προφητεία ? Λέει με λόγια καθαρά και ξάστερα, ότι θα έρθει στον κόσμο ο/η/το Drommelkind (σε ελεύθερη μετάφραση – ο μαλακοπίτουρας) που θα είναι η προσωποποίηση του σατανά. Πότε ακριβώς θα γίνει αυτό? Όταν γεννηθούν 6 κορίτσια, την 6η ημέρα του 6ου μήνα. Ούτε το τζόκερ τέτοια ακρίβεια αλλά λέμε τώρα…Βέβαια, προσωπικά πάντα νόμιζα ότι ο Σέιταν (στα αγγλικά μην ξεχνιόμαστε...) θα ήταν παλουκάρι και όχι παρθενο-πιπίτσα. Για άλλη μια φορά έπεσα όξω.Τραγικά όξω όμως.

Φυσικά η προφητεία δεν αναφέρεται σε γενικότητες και αοριστολογίες, αλλά όλα θα συμβούν (η Αποκάλυψη ντε...) σε ένα σκατο-συνοικισμό των Amish που – κρατηθείτε από την πρωτοτυπία – λέγεται New Bethlehem, μιας και το σκέτο Bethlehem ήταν πιασμένο από κάποιους άλλους προς Ισραήλ μεριά… 

Βλέπουμε λοιπόν όλο το χωριό να παραληρεί και να περιμένει τη μεγάλη ώρα ώστε τα κορίτσια – κοπέλες να γίνουν 18, και κατά ‘διαβολική’ σύμπτωση μια μια ξεπαστρεύονται με ένα μίνι δρεπάνι τσέπης που ακόμα και ο Bob o μάστορας θα ζήλευε να έχει ως κόσμημα στην εργαλειοθήκη του. 

Φυσικά, στο τέλος, όπως έλεγε και ο Highlander, ‘There can be only one’ και μένει μία ηρωίδα που θα τραβήξει στις πλάτες της το δύσκολο αυτό δρόμο-ρόλο του Drommelkind. Όλως τυχαίως αυτή που μένει για να γίνει η σατανο-βασίλισσα του σκότους είναι και αυτή που ξεπαρθενιάστηκε πρώτη από τις υπόλοιπες κοιμησμένες υποψήφιες, μιας και διάβολος και παρθενο-καταστάσεις δεν πάνε πακέτο.

Το έργο είναι επιεικώς τραγικό αλλά μας αρέσει εφόσον απευθύνεται  και στοχεύει σε συγκεκριμένο κοινό: Τα πεθερικά του σκηνοθέτη και τον μπατζανάκη του παραγωγού. Αυτά. Μετά το χάος. 

Κρασάκι και μεζεδάκι για να μην μας βαρέσει ο αλκοόλης κρίνονται απαραίτητα αν αποφασίσετε να χαραμίσεται μια και μισή ώρα τηλεοπτικού χωροχρόνου.

1 ώρα και 20 περίπου λεπτά απόλυτης διασκέδασης – γέλιου μέχρι να έρθει η ώρα και να δούμε αυτό που περιμέναμε από το 1ο δευτερόλεπτο αυτής της πατάτας. Ναι ναι, άλλη μια πρωτοτυπία, στις 12 η ώρα το βράδυ η Mary Brown (κοινώς η Καφέ Μαρία...) γίνεται 18 χρονών. Η Παναγιά μαζί μας…

Bonus: Δεν έχει ούτε Bonus, ούτε τίποτα…κάπως μας άρεσε η εξέταση των παρθενο-υποψήφιων Drommelkind από το μάγο-τραγό-παππα του χωριού. Μάγκας ο παππούλης. Το βρήκε το κόλπο να χαλβαδιάζει αβέρτα.

Ηθικό δίδαγμα: 6 λαλούν και μία χορεύει. Κικιρίκου Drommelkind.

Μας άρεσε: Ε...δύσκολα να γράψω κάτι εδώ.  

Να τη δω? Μάλλον όχι… καλή δικαιολογία για να αποφεύγουμε τέτοιες ταινίες είναι ότι είχα κατηχητικό και δεν πρόλαβα.

Ατάκες / Memorabilia
The prophecy has been fulfilled.
It is the only remedy.
You have to kill me before it’s too late. (μωρέ τι μας λες…?!?!)
You are stupid.

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
The Drommelkind.
H προφητεία.
Μία στις 6 κερδίζει.
6pack went wrong.

Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment