08 October 2014

This Is Where I Leave You (2014)



This Is Where I Leave You, κυρίες και κύριοι.

Βαθμολογία: Οικογενειακή-δυσλειτουργική

Μεγάλες οικογενειακές στιγμές έχουμε να δούμε μιας που νομίζουμε παρακολουθώντας τέτοιες ταινίες ότι η ζωή στο Αμέρικα θα πρέπει να είναι κάπως έτσι. Πώς ?

Κάπου εκεί στα Αμερικανο-προάστια μια ομολογουμένως δυσλειτουργική οικογένεια μαζεύεται για την κηδεία του μπαμπά. Η μαμά (aka Jane Fonda ...ναι ναι ζει ακόμα) με ολοκαίνουρια μπαλκόνια, κανονίζει μια μεγάλη έκπληξη (shiva στα εβραϊκά) για όλους τους υπόλοιπους και με συνοπτικές διαδικασίες ψιλο-εκβιάζει όλη την οικογένεια να μείνει στο πατρικό τους για 7 μέρες (…και 7 νύχτες φυσικά).

Και κάπως έτσι αρχίζει το πανηγύρι. Η μεγάλη και πολύτεκνη οικογένεια αποτελείται από:
Έναν κερατωμένο αδερφό (aka Jason Bateman), μια αδερφή (aka Tina Fey) που είναι ερωτευμένη από μικρό παιδί με το γειτονόπουλο, έναν αδελφό (aka Corey Stoll) που προσπαθεί να γκαστρώσει την γυναίκα του και τον μικρότερο αδελφό (aka Adam Driver) της οικογένειας που είναι και το μεγαλύτερο παρτάλι.  

Κλασσική τροπή, λίγο γέλιο κατά διαστήματα, αλλά στο τέλος υπάρχει μια βόμβα-έκπληξη που κανείς μα κανείς δεν περιμένει και μένουμε λίγο κάγκελο.

H ταινία κυλάει στο χαλαρό και η 1 ώρα και 37 λεπτά περνάνε εύκολα με χλιαρή μπυρίτσα είτε με συνοδεία μεζέ είτε ξεροσφύρι. Ιδανική για Κυριακή μεσημερο-απόγευμα.

Ηθικό δίδαγμα: Ποτέ δεν είναι αργά. Follow your heart

Μας άρεσε: Η μάζωξη τόσων πολλών ηθοποιών που ο καθένας έχει το δικό του μικρό κομματάκι (εκτός από τον JB) και συνθέτουν μια καλή ταινία για να περάσεις την ώρα σου. Επίσης, είναι πολύ ωραία να παίρνεις το καθηκάκι σου όπου γουστάρεις και να χέζεις με την άνεση σου επίσης όπου γουστάρεις.

Να τη δω? Γιατί όχι…?

Ατάκες / Memorabilia
Nobody calls me boner anymore.
I don’t do complicated.
Hey Sunflower. 
Princess touch.

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
Οικογενειακές Ιστορίες.
Άστα βράσ’ τα.
7 μέρες κόλαση.

Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment