20 September 2014

God's Pocket (2014)



Gods Pocket, κυρίες και κύριοι.

Βαθμολογία: Γλυκόπικρη.

Χαμός και πανικός σε μια σκατο-κολο-γειτονιά που γίνεται το έλα να δεις αλλά κανείς μα κανείς δεν κρατάει κακία σε κανέναν με μια μόνο προϋπόθεση: Να είσαι από τη γειτονιά. Ντόπιο κρέας δηλαδή. Αν δεν είσαι από την «Τσέπη του Θεού» τότε μάλλον ο ταξιτζής σε παράτησε στη μέση του πουθενά και την έχεις βάψει.

Επίσης κοινό χαρακτηριστικό των κατοίκων της σκατο-κολο-γειτονιάς είναι ότι όλοι οι τύποι δεν την παλεύουν και τους αρέσει το ποτό και το ξύλο. Μ’αυτά και μ’ αυτά είμαστε μάρτυρες μιας ιστορίας όταν ένας νεαρός χάνει τη ζωή του σε ένα τραγικό εργατικό «ατύχημα», η μητέρα του (μανούλα Jeanieaka Christina Hendricks)  δεν πολύ-πιστεύει όσα της λένε και βάζει έναν αλκοολικό γερόλυκο δημοσιογράφο (Richard Jenkins) να ανακαλύψει την αλήθεια.

Στη μέση και 2-3 εβραίοι τοκογλύφοι, 2 φίλοι (Phillip Seymour Hoffman και John Turturro) που προσπαθούν να λύσουν τα οικονομικά τους προβλήματα, ένα κέρατο, ένα φορτηγό με κρέατα, κτλ κτλ. Θα τα καταφέρουν όλοι τους να ανταπεξέλθουν στα εμπόδια που βρίσκουν διαρκώς μπροστά τους? Η απάντηση όταν και όποτε αποφασίσετε να δείτε την ταινία.

Σχεδόν 1 ώρα και 25 λεπτά (προσεγγίζει την ιδανική διάρκεια μιας ταινίας…) με πολύ ποτό, λίγο βροχή και ολίγον ψυχοπλάκωμα ευγενική χορηγία από την σκατο-κολο-γειτονιά. Να αναφέρω ότι η ταινία μπορεί να κατηγοριοποιηθεί και σαν μαύρη κωμωδία (εγώ εκεί τη βάζω πάντως...).

Εκπλήξεις: ο καλός ο νεκροθάφτης της γειτονιάς, Eddie Marsan.

Ηθικό δίδαγμα: Μπορεί να σου έρθουν λεφτά από το πουθενά (ας πούμε από μια γυάλα ενός πεταμένου και άθλιου μπαρ…) και να τα χάσεις σε χρόνο dt (ας πούμε σε 1 λεπτό και 10 δευτερόλεπτα…).
Ηθικό δίδαγμα 2: Μην μπείτε με όπλο σε ανθοπωλείο. Κίνδυνος…

Μας άρεσε: η πάντα καμπυλο-μπουστάτη, ζουμερή και στρουμπουλή Christina Hendricks με κάτι ψιλά από δείγματα ηθοποιίας (έτσι για να μας πείσει…) και φανερά μυνήματα προς κάθε ανορεξικό μοντέλο ότι ΝΑΙ, ΤΡΩΩ και ΓΟΥΣΤΑΡΩ!!! Σε κάθε πλάνο που εμφανίζεται μας αφήνει κάγκελο και δεν μπορούμε να ακούσουμε τι λέει. Απλά χαζεύουμε... 

 Να τη δω? Να την δείτε. Από τις τελευταίες του PSH (κρίμα κρίμα κρίμα...).

Ατάκες / Memorabilia:
I love this city.
Time ‘s a bitch.
You never fucking know.

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
Η καλή η γειτονιά.
Whatever happens in God’s Pocket, stays in God’s Pocket.

Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment