07 September 2014

Maleficent (2014)



Maleficentκυρίες και κύριοι.

Βαθμολογία: Bedtime story για μικρομέγαλους

Επιτέλους είπα και εγώ, ήρθαν τα πάνω κάτω και τα στούντιο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού σκέφτηκαν να κάνουν πράξη το αδιανόητο. Να βρούμε ένα ρολάκι για την Angelina Jolie και να την βάλουμε έτσι με το ζόρι να παίξει την κακιά (όχι κακή) μάγισσα. Όχι την καλή μάγισσα (aka νεράιδα στον παραμυθόκοσμο) αλλά την κακιά μάγισσα.

Μετά φυσικά ξύπνησα, αφού είχα μουσκέψει το μισό μαξιλάρι από το υπνοσαλάκι (τόσο μεγάλη ήταν η ευχαρίστηση μου) και κατάλαβα για άλλη μια φορά πόσο μα πόσο μπουμπούνας – κορόιδο – παπάρας είμαι (και όλα αυτά πριν ακόμα κοιταχτώ στον καθρέφτη…).

Walt Disney κυρίες και κύριοι και ένα μικρό κοριτσάκι με κέρατα (όχι τα κανονικά που σου φοράει ο γκόμενος/σύζυγος, αλλά τα παραμυθένια κέρατα που όλοι θα θέλαμε να είχαμε - τύφλα να ΄χει ο Darth Maul) και φτερά το οποίο - τι κατάντια - ερωτεύεται έναν άνθρωπο, έναν θνητό (Stefan) ο οποίος με τη σειρά του για να ευχαριστήσει τον ετοιμοθάνατο βασιλιά κάνει τη μεγαλύτερη πράξη ανδρείας σε όλο το βασίλειο: ‘Παραμυθιάζει’ τη Maleficent πουλώντας έρωτα τρελό και φύκια για μεταξωτές κορδέλες και τσιμπάει τα φτερά της.

Όταν φυσικά ξυπνάει η Maleficent τα έχει πάρει λίγο στο κρανίο μιας και πρέπει να πάρει μπαστούνι για να περπατάει και ρίχνει μια ωραία και συγυρισμένη κατάρα στην κόρη του Βασιλιά πλέον Stefan (δεν πήραμε τα φτερά για το τίποτα, αμ πως… ).

Η πριγκίπισσα (Aurora) μεγαλώνει εξόριστη από τα 3 παρτάλια νεράιδο-νονές (Red Green Blue…) και γίνεται μια θεά όπως μόνο μια Elle Fanning (όλη η οικογένεια έχει γονίδια ΑΑΑ  - υπόσχομαι αφιέρωμα κάποια στιγμή στο μέλλον) ξέρει και μπορεί να μας μαγεύει απλά και μόνο γιατί υπάρχει. Οσκαρικά επίσης τα ζυγωματικά της Maleficent.

1 ώρα και 35 λεπτά στο περίπου για να δούμε τι θα γίνει στο τέλος. 

Εκπλήξεις: Νόμιζα ότι ο σίδηρος είναι το απόλυτο όπλο μόνο για βρυκολακο-λυκανθρωπο-ζόμπι. Για άλλη μια φορά έκανα λάθος.  

Ηθικό δίδαγμα: Όλες οι κατάρες σπάνε κάποια στιγμή. Για του σπανού τα γένια δεν μπορώ να εκφέρω άποψη.

Να το δω? Γιατί όχι..?

Ατάκες / Memorabilia:
Α true love’s kiss.
Go away. Go. I don’t like children (high 5!!!).
I was so lost in hatred and revenge. (Μωρέ τι μας λες ?)

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
Παραμυθοκέρατα και Ωραία Κοιμωμένη in da mix.
Πες το μ’ ένα φιλί.

Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment