08 September 2014

Repentance (2013)



Repentance, κυρίες και κύριοι.

Βαθμολογία: Forest και μετάνειες

Ο μεσήλικας Δασάρχης (aka Forest Whitaker) αφού έχει χάσει την πολυαγαπημένη του Μαμά, η γυναίκα του τον έχει παρατήσει (αλλά αυτός δυσκολεύεται να το πιστέψει και ακόμα ελπίζει…κορόιδο) προσπαθεί να βρει χρόνο για να παίρνει την μικρή του κόρη στην ώρα της από τα Yoga μαθήματα που δεν καταλάβαμε γιατί μαζεύονται εκεί όλα τα μούλικα κάθε απόγευμα (Namaste…).

Τα Yoga μαθήματα παραδίδονται από άλλον κατεστραμμένο Guru o οποίος μετά από ένα τροχαίο ατύχημα - μαζί με παρταλο-πάρταλο αδερφό -  όπου κόντεψε να τα τινάξει, είδε το Φως στο τούνελ (όχι της κυρα-Αγγελικής) και σκέφτηκε να βγάλει κάνα φράγκο πουλώντας παπάδες και βιβλία σχετικά με την πνευματική πλευρά που όλοι έχουμε μέσα μας αλλά δυστυχώς είμαστε πολύ ηλίθιοι για να την βγάλουμε απ’ όξω (για την πνευματική πλευρά μας μιλάω ακόμα, οκ ?). 

Μετά μπαίνουν στο παιχνίδι και το παρτάλι ο αδερφός, η γυναίκα του Guru τέως γκαρσόνα και διάφοροι άλλοι έτσι απλά για να γεμίσει ο χρόνος της ταινίας. 1 ώρα και 32 λεπτά περίπου και το χασμουρητό ίσως έρθει πιο νωρίς και από τη μέση του έργου. 

Πρόταση για συνοδευτικό: Red Bull – Shark ή κάτι άλλο για να μας ανεβάσει. Ο Δασάρχης έχει κάτι μαγικά χαπάκια αλλά δεν τα παίρνει γιατί πιστεύει ότι του κάνουν κακό (όπως και όλοι οι τρελοί φυσικά…). Στα χάπια λέμε ΝΑΙ… με τη συνοδεία κατάλληλης συνταγής φυσικά!!!

Εκπλήξεις: Καμία απολύτως. Η Μαμά φάντασμα γυρνάει από δω και από κει, και όταν κάποια στιγμή έχει βαρεθεί τα σουλάτσα την κάνει με ελαφρά και εμείς μένουμε παγωτό. Όλα μα όλα απολύτως προβλέψιμα. Άντε καλέ πλάκα κάνω: H μεγαλύτερη έκπληξη ακούει στον όνομα Peter Weller (λέγε με και Robocop…) που ακόμα απορώ πως βρέθηκε εκεί.

Ηθικό δίδαγμα: Ξέρω ότι έχω δίκαιο αλλά που μπορώ να φτάσω για να το αποδείξω ?

Ηθικό δίδαγμα 2: Και οι φελλοί επιπλέουν.

Να το δω? Θα έλεγα να μην τη δείτε αλλά κάποιοι (όπως εγώ π.χ.) βλέπουν τα πάντα και όταν παίζει ο Δασάρχης (aka Forest Whitaker το είπαμε και παραπάνω) τότε το PLAY είναι αναπόφευκτο, όσο φόλα και αν είναι η ταινία.

Ατάκες / Memorabilia:
Namaste.
Smile…smile…smile.
Μετανοείτε…!!!

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
Η ανακαίνιση που έμεινε στη μέση
 Η Μαμά φάντασμα

Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment