06 September 2014

The Fault In Our Stars (2014)



The Fault In Our Stars, κυρίες και κύριοι.

Βαθμολογία: Πλησιάζει κάπως το παστίτσιο της Μαμάς.

Ξεκινάμε λοιπόν με την πολυαγαπημένη Shailene Woodley. 3 χρόνια μετά το ‘The Descendants’ (Θωμά είσαι σπίτι ? Πάμε Χαβάη για καφέ…) και πάνω στη φούρια των ‘Divergent-Insurgent-Allegiant’, το ανερχόμενο αστεράκι από California μεριά έκοψε το μαλλί [πάρα μα πάρα πολύ…αλλά δεν μας πειράζει καθόλου μιας και αγαπάμε Shailene ακόμα και γουλί (βλέπε υποκατηγορία: φάκελος Natalie Portman)], πήρε παραμάσχαλα ένα τρόλεϊ με ολίγον από οξυγόνο και παραδίδει μαθήματα ζωής σ’ αυτούς που έχουν λίγο χρόνο στη διάθεση τους σε τούτο το μάταιο κόσμο αλλά και σ’ αυτούς που θα απομείνουν πίσω (life sucks!!!).

Στην πραγματικότητα όμως, τα μαθήματα ζωής τα παραδίδει και με το παραπάνω ο Αύγουστος (ή Αυγουστίνος) ο Νερουλάς (call me Augustus Waters) που αν με ρωτάτε (κανείς δεν με έχει ρωτήσει αλλά λέμε τώρα…) για να κάνεις μια καλή και αξιοπρόσεχτη ταινία (και ολίγον καταθλιπτική, δακρύβρεχτη, κτλ κτλ) θέλεις  αυγά και αλεύρι, θέλεις Φουντούκι και Αύγουστο, θέλεις Hazel και Augustus… Btw, παίζει και λίγο αυγό σε μια έκδοση «είμαι τυφλός, πάμε για σκοποβολή-εκδίκηση στο κακάσχημο πράσινο cabrio της μισητής ξανθιάς που με παράτησε». Bonus και αλατοπίπερο: Λίγος πικρόχολος Willem Dafoe.

Συμπαθητική ταινία, καλός ρυθμός, ταξιδάκι στο Amsterdam και δωρεάν ξενάγηση στο σπιτομουσείο της Anne Frank για όσους την προτιμήσουν. Πολύ καλό και επίσης προσεγμένο το soundtrack, με Boom Clap (αν και ίσως ένα Boob Clap να ήταν λίγο πιο ενδιαφέρον…), Let Me In, Wait, All I Want μέχρι και σουηδική Hip Hop έχει το μενού (Who the hell speaks Swedish? - Σουηδοί πολίτες, φώκιες και πιγκουίνοι εξαιρούνται).

Ηθικό δίδαγμα: ο καρκίνος είναι παντού (κόκκαλα, πνευμόνια, συκώτια, μάτια, όρχεις, κτλ) και ‘η λήθη είναι αναπόφευκτη’, αλλά μπορείς να βρεις μια καλή ταινία (το 2ωράκι περνάει στο χαλαρό) για να σε κάνει να συνειδητοποιήσεις και να σκεφτείς 2-3 πράγματα για κάποιους που πραγματικά έχουν ‘κάτι’ και περνάνε δύσκολες στιγμές καθημερινά. Ίσως τότε να καταλάβουμε ότι δεν πρέπει να πολυανησυχούμε για τον αν χάλασε το αυτοκίνητο, κάηκε το φαγητό, έχασε η υπερομαδάρα μου, έσπασε το νύχι μου που έκανα πριν 2 μέρες, κτλ. 

Ηθικό δίδαγμα 2: Ίσως είναι καλύτερα να μην γνωρίσεις από κοντά ανθρώπους που εκτιμάς  το έργο τους, ας πούμε π.χ. συγγραφείς. Ίσως απογοητευτείς…πάρα μα πάρα πολύ.

Να το δω? Okay...Να το δείτε το εργάκι λέμε…

Ατάκες / Memorabilia:
Pain demands to be felt.
Oblivion is inevitable.
If you want the Rainbow you have to deal with the Rain.
Some infinities are simply bigger than other infinities.

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:   
Φουντούκι και Αυγουστιάτικο Νερό (Γιαπωνεζο-Κινέζικη ή Ινδιάνικη version)
AmericanoDutch


Χρήσιμα links / Useful links:

1 comment:

  1. Πολύ καλή ταινία. Το πιο ωραίο είναι οτι αν και διαπραγματευεται στενάχωρα πράγματα σε κανει να χαμογελάς..H Shailene Woodley εκπληκτική..

    ReplyDelete