29 September 2014

3:10 to Yuma (2007)



3:10 to Yuma, κυρίες και κύριοι.

Βαθμολογία: 6άσφαιρη

Ένας κάπως παράνομος πιστολάς (aka Russell Crowe) της Άγριας Δύσης, μαζί με τους άπλυτους που έχει για συμμορία, ληστεύουν ό,τι βρουν στο διάβα τους και η δίκαιη μοιρασιά της λείας στο σαλούν της πάνω γειτονιάς μας κρατάει όλους χαρούμενους και ευτυχισμένους. 

Ο πιστολέρο όμως έχει 2 χαρακτηριστικές αδυναμίες που θα του στοιχίσουν: Όχι όχι μην περιμένετε να πω γυναίκες και ποτό, ποτό και τζόγος και τέτοια παρόμοια κλισέ. Μας αρέσει η Βίβλος (ναι, αυτό το μαγικό βιβλίο…) και οι πρασινομάτες κυρίες άσχετα αν δεν είναι πρασινομάτες. 

Κάποια στιγμή κάνει το μοιραίο λάθος, και τον μπουζουριάζουν για να τον πάνε στη στενή και από κει με συνοπτικές διαδικασίες στην κρεμάλα. Επειδή όμως η φυλακή κόβει λίγο μακριά κάτι καλόπαιδα, ο γιατρός του χωριού και ένας κουτσός γελαδάρης (aka Christian Bale) θα προσπαθήσουν να τον παραδώσουν δεμένο χειροπόδαρα στο περιβόητο τρένο προς Yuma μιας που δεν έχει λεωφορείο και τα ταξί απεργούνε.

Bonus + μαθήματα αμερικάνικης ιστορίας: Τον Αμερικάνικο σιδηρόδρομο τον έφτιαξαν Κινέζοι. Made in China δηλαδή και ό,τι και να μας πουν οι Αμερικάνοι δεν το σώζουν με τίποτα. Ειδικά αν αργήσει και το τρένο, ching chang chong στο μηχανοδηγό και σπαστά κινέζικα ευχολόγια για τη μάνα του.

1 ώρα και 57 λεπτά και για να μπούμε στο κλίμα επιβάλλεται ουισκάκι special.

Ηθικό δίδαγμα: Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια, τους πάτησε το τρένο.

Ηθικό δίδαγμα 2: Τα πιρούνια είναι πράγματι δολοφονικά εργαλεία.

Μας άρεσε: Από τα λίγα γουέστερν των τελευταίων ετών που έχει τα πάντα όλα. Πλοκή, ιστορία, πρωταγωνιστές,  πιστολίδι, όλο το πακέτο λέμε. Λίγο παραπάνω μουσική θα θέλαμε αλλά δεν πειράζει. Πολύ καλός η παλιοσειρά Ben Foster που είναι ηθοποιάρα και ιδανικός σε ρεμαλο-παρταλο ρόλους.

Να τη δω? Σίγουρα ναι…

Ατάκες / Memorabilia
Even bad men love their mamas.
You done it, Pa.

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
Εκκλησιαστικό Καουμπόικο.
Ο πεισματάρης γελαδάρης.
Τί έκανες στη Άγρια Δύση father?

Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment