15 September 2014

The Social Network (2010)



The Social Network, κυρίες και κύριοι.

Βαθμολογία: FB

Εκεί που πίναμε μια μπύρα με την κοπελιά μας (Rooney Mara για τους φανατικούς τους είδους…), στα ξαφνικά λέμε μια κουβέντα παραπάνω και ο χωρισμός είναι αναπόφευκτος. Στα καπάκια, επειδή έχω και blog, το συνεχίζω το θέμα, σχολιάζοντας όχι και με τόσο κολακευτικά λόγια το επίθετό της, το μέγεθος του σουτιενίου της και κάποια άλλα μικροπράματα αναφέροντας και μια φάρμα με ζώα που όλοι θα θέλαμε να έχουμε στη αυλή μας.

Τελικά η φάρμα γίνεται internet-ική και βλέπουμε πως δημιουργήθηκε το Facebook, που αρχικά λεγόταν theFacebook και  πώς οι εταιρίες και τα λεφτά μπορούν να χαλάσουν τις γνωριμίες/φιλίες που κάποιοι κάνανε όταν σπουδάζανε. Ανέμελα χρόνια τα πανεπιστημιακά αν όμως είσαι στο Harvard ή θα είσαι 2 μέτρα και υπερ-αθλητής με δίδυμο αδερφό ή διάνοια και ολίγον σπασίκλας. Κλεμμένη ιδέα ή όχι, εσείς θα το αποφασίσετε.

Μας άρεσε: Ο Jesse Eisenberg (στη ταινία Mark Zuckerberg) μιλάει κατά διαστήματα κομπιουτερίστικα (οκ, είναι nerd…κατανοητό) και λίγο γρηγορότερα από το κανονικό.  

Andrew Garfield και Justin Timberlake (είμαι παιδί διάνοια και ίδρυσα το Napster…) στους κεντρικούς ρόλους δίπλα στον πολυλογά Μ.Ζ.

Καλή και η σκηνοθεσία του μάστορα David Fincher όπου με την αφήγηση να πηγαίνει πέρα δώθε το 2ωράκι περνάει στο χαλαρό και δεν το παίρνουμε χαμπάρι. Μπύρα απαραίτητη για να μπούμε στο κλίμα της ταινίας.

Ηθικό δίδαγμα: Για τα λεφτά τα κάνεις όλα.

Να τη δω? Ναι. Αν έχεις και λογαριασμό στο FB επιβάλλεται. Αν πάλι έχεις 2 λογαριασμούς στο FB τότε για τιμωρία πρέπει να τη δεις 2 φορές και πάει λέγοντας.

Ατάκες / Memorabilia:
It’s live.
Facebook me.
I’m CEO, bitch.
You are not an asshole Mark. You are just trying so hard to be.

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
Social Revolution.
Είμαι ο Mark και φοράω παντόφλες.
Είναι πολλά τα λεφτά Άρη.

Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment